PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408348
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Osobiście uważam, że postaci są świetnie dobrane - najbardziej podobają mi się Bran i Targatyen'owie. Niemalże wszyscy wyglądają tak jak sobie ich wyobrażałam, za wyjątkiem Neda, który zamiast książkowego Eddarda przywodzi mi na myśl tylko i wyłącznie Boromira i Jona, który wygląda jak jakiś Casanova. Miałam też nadzieję, że Robert będzie troszkę większy. Arya jest ładniejsza, niż sobie wyobrażałam, ale to w sumie dobrze, bo to chyba moja ulubiona postać. Joffrey przywodzi mi na myśl młodego dresa z osiedla, a nie przystojnego księcia, ale o gustach się nie dyskutuje:) Świetnie dobrali aktora do roli Khala Drogo, nawet jeśli nasuwa na się na myśl postać Ronona. Tyrion wygląda inaczej niż sobie wyobrażałam, ale muszę przyznać, że świetnie pasuje.
Sceneria - zamki, miasto jak na razie super:) Byłam ciekawa jak rozwiążą sprawy strojów i zbroi, bo ich nietypowość u Martina mnie zachwycała (zwłaszcza hełmy) - tu z oceną na razie się wstrzymam, aczkolwiek Lód jest bardzo majestatyczny.
Bardzo cieszę się, że postanowili zrobić z tego serial, a nie film, bo tak długa saga wymagałaby na prawdę dużych cięć:)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem