Od razu napiszę, że nie czytam książek... Nie bardzo pamiętam jak skończyły się ich losy w poprzednim sezonie a przez cały obecny zastanawiam się co z nimi?
Jojena zabił kościotrup, Bran dotarł do drzewa, a Rickon poszedł z Oschą do Czarnego Zamku. Tak było w serialu.
A Rickon nie poszedł czasem z Oschą do jakiś Umberów podobno mają go chronić czy cos
Ale dlaczego nie ma ich teraz? Bo nie ma ich w książce?... Po prostu dziwne jest dla mnie, że nie ma tego wątku (choć wątków jest już tyle, że serial moim zdaniem za tym nie nadąża).
Bran stark wraca w 6 sezonie. Ale wątek Rickona też sie zatrzymał w książce tam gdzie w serialu
W książce Rickon jest na Skagoo, a Stannis zamierza go użyć w celu uzyskania poparcia od lordów pólnocy, dlatego wysłal po niego Davosa.
Ok, narazie nic mi do głowy nie przychodzi ;) A tak poza tym odwracasz kota ogonem, bo uważasz, że ja coś złego zrobiłem, czyż nie? :P
Nie ośmieliłabym się tak uważać ani nawet tak myśleć. To dla mnie zaszczyt, że JPK mnie poprawił.
Stannis Baratheon, Król Andalów, Rhoynar i Pierwszych Ludzi oraz Protektor Królestwa
Nie. Stannis Baratheon to brat uzurpatora, który pokonał uzurpatora Targaryena, któy został uzurpatorem Starków ;) Sansa Stark to JPK :)
Idąc tym tokiem rozumowania, to tylko Dzieci Lasu (czy co tam było przed nimi) nie są uzurpatorami.
Prawo podboju to prawo podboju, myślę, że kwestia niedyskusyjna. Baratheonowie są dynastią panującą.
A Stannis jest Jedynym Prawowitym Królem Andalów, Rhoynar i Pierwszych Ludzi oraz Protektorem Królestwa