PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408236
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Od razu napiszę, że nie czytam książek... Nie bardzo pamiętam jak skończyły się ich losy w poprzednim sezonie a przez cały obecny zastanawiam się co z nimi?

ocenił(a) serial na 9
Havoc

Jojena zabił kościotrup, Bran dotarł do drzewa, a Rickon poszedł z Oschą do Czarnego Zamku. Tak było w serialu.

ocenił(a) serial na 10
raschel97

A Rickon nie poszedł czasem z Oschą do jakiś Umberów podobno mają go chronić czy cos

ocenił(a) serial na 9
TyrionLanister

W serialu poszli chyba do Czarnego Zamku. Ale nie jestem pewna.

ocenił(a) serial na 10
raschel97

Poszli do Ostatniego Domostwa.

12Lisek

Ale dlaczego nie ma ich teraz? Bo nie ma ich w książce?... Po prostu dziwne jest dla mnie, że nie ma tego wątku (choć wątków jest już tyle, że serial moim zdaniem za tym nie nadąża).

ocenił(a) serial na 10
Havoc

Bran stark wraca w 6 sezonie. Ale wątek Rickona też sie zatrzymał w książce tam gdzie w serialu

ocenił(a) serial na 8
Havoc

W książce Rickon jest na Skagoo, a Stannis zamierza go użyć w celu uzyskania poparcia od lordów pólnocy, dlatego wysłal po niego Davosa.

ocenił(a) serial na 9
KarmazynowyKokos

No, w serialu raczej tego nie zrealizują, bo Davos ruszył z Stannisem na WF

raschel97

To była Osha, nie Oscha xD

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

JPK, czekam na dalsze wskazówki i rozkazy.

raschel97

Ok, narazie nic mi do głowy nie przychodzi ;) A tak poza tym odwracasz kota ogonem, bo uważasz, że ja coś złego zrobiłem, czyż nie? :P

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

Nie ośmieliłabym się tak uważać ani nawet tak myśleć. To dla mnie zaszczyt, że JPK mnie poprawił.

raschel97

A ten JPK to co?

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

Jedyny Prawdziwy Król

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Stannis Baratheon, Król Andalów, Rhoynar i Pierwszych Ludzi oraz Protektor Królestwa

raschel97

Nie. Stannis Baratheon to brat uzurpatora, który pokonał uzurpatora Targaryena, któy został uzurpatorem Starków ;) Sansa Stark to JPK :)

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

Idąc tym tokiem rozumowania, to tylko Dzieci Lasu (czy co tam było przed nimi) nie są uzurpatorami.

raschel97

Ale wśród nich nie było królów.

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

To z jakiej racji Sansa? Bo w Starkach płynie krew Pierwszych Ludzi?

raschel97

Bo Starkowie przez tysiąclecia byli królami, a ty sobie wziąłeś jakiegoś nizej urodzonego jelenia.

ocenił(a) serial na 9
filmowy_laufer

Prawo podboju to prawo podboju, myślę, że kwestia niedyskusyjna. Baratheonowie są dynastią panującą.
A Stannis jest Jedynym Prawowitym Królem Andalów, Rhoynar i Pierwszych Ludzi oraz Protektorem Królestwa

ocenił(a) serial na 9
raschel97

A Sansa jako kobieta nie ma mniejszych praw od Brana i Rickona (idąc twoim tokiem)?