Od momentu kiedy zobaczyłem go w serialu mam taką właśnie myśl, że podobnie jak w przypadku Tywina (gdzie przejął rolę Boltona w Harenhall) scenarzyści chcą połączyć rolę Rozcietej Gęby z Ramseyem. Wraz z kolejnymi odcinkami coraz bardziej się do tego przekonuje i zastanawia mnie czy ktoś myśli podobnie jak ja? W końcu jakoś podejrzanie często pokazują RG i w sumie aktor go grający pasuje mi do roli Ramseya. Myślicie, że scenarzyści w ten sposób nas zaskoczą w przyszłym odcinku, po którego nazwie można się domyślać o czym będzie mówił.
Sadzę, iż nie, proszę Pana. Szanowny Pan Lord Roose Bolton prosił Pana Robba o możność posłania swego uprzejmego syna, by ten oswobodził Winterfell. Zatem z pewnością się pojawi. Oczywiście rolę Pana Fetora przejął inny Pan i może to nieco komplikować pewien bardzo, ależ to bardzo dźwięczny wierszyk, traktujący o tym Panu w najnowszej części powieści. Pozdrawiam serdecznie.
Hmmm masz na myśli, że Fetor to obecny "przyboczny od znajdowania orzechów" Theona? Mi się wydaje, że nikt nie zabronił Ramseyowi popłynąć na Żelazne Wyspy, a znając slabość scenarzystów do zmian, to by wcale nie było takie wielce zaskakujace. Bo skoro idąc Twoim tokiem rozumowania to własnie rozcieta geba jest nowym Fetorem, to wynikałoby że nie ma przeciwskazan by równiez był Ramseyem ;p pozatym zauwazyliscie ze ma on na pancerzu slad po wycietym herbie?
Pan raczy żartować. Pan zastępujący Pana Fetora jest Żelaznym Człowiekiem i nie może być Panem Ramsayem, który z pewnością zostanie włączony do fabuły później w zgrabny sposób(ewentualnie zastąpi go sam Pan Lord Roose Bolton). Pozdrawiam serdecznie.
Dobra ale jezeli zastąpi go Roose to w jaki sposob bedzie on w tym samym czasie na weselu? czy moze te dwa zdarzenia nie zbiegaja sie w czasie? przyznam ze juz nie pamietam ;p
Trudno to określić, proszę Pana. Sądzę, iż Pan Lord Bolton odegra znaczącą rolę w fabule serialu, gdyż jego postać jest jednak regularnie przypominana widzowi, a można by przecież przeprowadzić Krwawe Gody bez udziału tegoż Pana. Pozdrawiam serdecznie.
No oczywiście, że można w końcu i tak już wiele w serialu było pozmieniane, ale przypomnę, iż <SPOILER> to sam Roose godzi w serce młodego wilka<koniec SPOILERA>. I podobnie jak Bolton przypominany jest widzowi Rozcieta Gęba swoją drogą
Pan z charakterystyczną facjatą, na którego się Pan powołuje, nie będzie miał interesu, bo nie może mieć, w wystąpieniu przeciwko Panu Theonowi. Użyto go w celu wybielenia postaci Pana Theona, poniękąd by niezbyt rozgarnięty widz zrozumiał wszystko, gdyż nie wszyscy zdają sobie sprawę z rozdarcia w jakim żył Pan Theon oraz z jego charakteru i głodu wykazania się dla rodu. Pozdrawiam serdecznie.
No może, ale wg mnie Theon (przynajmniej ten ksiażkowy) wcale nie był rozdarty i robił to co chciał i jak dobrze pameitam to on sam przekonał rozcietą gębę do ataku na winterfell. A w serialu fakt, wygląda to jakgdyby Rozcieta Gęba był jego mentorem w dziedzinie zła. Ja moze i jestem niezbyt rozgarneitym widzem, ale juz wolałbym zeby połaczyli rolę Gęby i Ramseya, bo ten aktor mi pasuje na bękarta.
nie, Ramsay Bolton nie mógł być jednym z Żelaznych Ludzi na Żelaznych Wyspach
szkoda, że nie ma Ramsaya, naprawdę nie wymagałoby od scenarzystów wielkiego wysiłku wsadzenie go do fabuły w Winterfell,
a tak odpada cała jego przewrotność oraz powody do nienawiści do Starków i uciechy ze złapania Theona - nawet jeśli Boltoniątko później jeszcze narozrabia, to na razie szlag trafił cała diaboliczność najbardziej paskudnej postaci sagi
kto powiedział ze ten człowiek pochodzi z zelaznych wysp? moze poprostu to jeden wielki podstep? moze stary bolton wiedzac ze jego bekart podczepił sie pod Theona sam uknuł tak ispisek? ;P
jak na moj gust brniesz zbyt gleboko w absurd. jak ktos obcy dla zelaznych ludzi moglby zostac zastepca kapitana na drakkarze theona
a było powiedziane, ze on jest kapitanem? jak dla mnie pokazali tylko jak on sobie tam siedział i w sumie to mogł byc kazdy :P
Proszę nie przesadzać, Pan Ramsay to wyjątkowo kulturalny, złotousty młodzieniec, cieszący się miłością ojca. Jestem pewien, że uraczy nas swoją obecnością. Pozdrawiam serdecznie.
Kimkolwiek on jest, namówił tego idiotę do ataku na Winterfell a teraz skądś wziął tę spinkę czy Inni wiedzą co i Jack z Billym... Możliwości jest kilka: to zakamuflowany Ramsay (tylko skąd by się wziął na Żelaznych Wyspach tak szybko?) ; jakiś zwolennik Ashy, działający może na jej rozkaz (w to nie bardzo wierzę); po prostu Dagmar Rozcięta Gęba - w tym wypadku nie rozumiem, jakie są jego motywy działania...