PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408174
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

...żeby ósmy sezon w ogóle nie powstał? Mamy tu do czynienia z Grą o tron, czyli nieoficjalnie najbardziej przecenionym serialem świata. Za nami siedem sezonów, czyli około 67 godzin bardzo widowiskowego, lecz dłużącego się nie miłosiernie przepłaconego produktu. Serial nazywany przez niektórych "najlepszym widowiskiem w historii telewizji" jest rzeczywiście momentami cholernie widowiskowy (szczególnie w Hardhome czy bitwie bękartów) lecz niestety poza tym nie wnosi zbyt wiele - parę ciekawych wątków, jakichś intryg, jednak większość czasu wieje totalną nudą, sam osobiście chyba z pół serialu ominąłem, bo przesuwałem w większości odcinków trochę minut... Najgorsze jest to, że twórcy, żeby nadrobić fabularne braki i ogólną nudę nawrzucali masę scen seksu, która stała się symbolem tego serialu, nadając mu drugą nazwę, czyli "Cycki i smoki", jedyny plus tych scen był taki, że człowiek w prawie każdym odcinku mógł zrobić przerwę na herbatę, bo wiedział, że teraz będzie jakaś minuta poświęcona cyckom, nie wprowadzająca nic do fabuły.. P o tym wszystkim stwierdziłem, że może być jednak coś gorszego, tym czymś są oczywiście pieniądze... Na ostatni sezon serialu jest przeznaczone po 15 mln na sześć odcinków, czyli łącznie... 90 MILIONÓWDOLARÓW! Według mnie to straszne, że aż tyle hajsu idzie na serial fabularnie średni, który nadrabia wszystko widowiskowością i cyckami... Sądzę, że wtakim przypadku trzeba wyraźnie zareagować, by te pieniądze nie szły na marne!

ocenił(a) serial na 10
SerialowyEkspert

Kiedy ktoś mówi że w tym serialu jest dużo cycków i seksu to chyba nie ogląda uważnie, albo skończył po 1 sezonie. Albo zwyczajnie szuka czegoś do zaczepki żeby ponarzekać. Albo jest trollem.
Dużo było seksu i cycków w 1 sezonie. Dalej już malutko. W wielu filmach i serialach są sceny seksu i nigdy nic taka scena nie wnosi i można powiedzieć że jest na siłe xD a jakoś się tak tej gry o tron ludzie uwzięli, mimo że wcale dużo tego nie ma.

"nadrobić fabularne braki i ogólną nudę" XD XD
"serial fabularnie średni" XDXD

Na czym się tak wynudziłeś? Fabularne braki, czyli jakie?

ocenił(a) serial na 6
SerialowyEkspert

O ile po 5 sezonie niektóre wątki mogą się stać upierdliwe np. wątek Aryi czy Danki to serial trzyma wysoki poziom, a nawet po 5 sezonie niektóre odcinki i wątki trzymają poziom.

ocenił(a) serial na 7
SerialowyEkspert

W 1 sezonie jest trochę nagości, ale im dalej w las tym mniej.
Fabularnie serial jest bardzo, ale to bardzo dobry, świetnie napisane postacie, niejednoznaczne, o pogłębionej psychice.
Akcja toczy się powoli, ale dialogi ratują przed nudą, właśnie relacje między bohaterami i gra aktorska większości sprawiają, że za słowami lecą iskry.

A jak się pomija połowę odcinków i pominie ważny dialog, scenę i pójdzie robić herbatę, to potem się niech nie dziwi, że nie o co chodzi.