PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Tak naprawdę to Daenerys powinna zasiąść na tronie. Nie boi się potrzebnych, choć czasem krwawych rozwiązań. Cersei i Euron to ściek ludzki, Bran to chyba ma autyzm, Jon jest zdecydowanie za miękki i zbyt łatwo pozwala rosnąć wrogom w siłę. Sansa = zero wdzięczności. Daenerys zabijała nieposłusznych, ale nigdy nie bez powodu i nie boi się niszczyć tych, którzy są źli, choć w pierwszym sezonie była zbyt łatwowierna. Najbardziej mi jej w sumie żal w ósmym sezonie. Poświęciła dużo, uratowało wielu, straciła ponad pół armii w walkach, a teraz wszyscy mają to gdzieś.

Jon to dla mnie uosobienie takiego dzisiejszego, żałosnego pacyfizmu. Leją nas jak chcą, a my udajemy, że deszcz pada i staramy się maksymalnie wybaczyć, no chyba, że z dziesięć razy nam ktoś wbije nóż w plecy to wtedy może zareagujemy.

Liczę, że Daenerys krwawo rozwiąże pewne problemy w kolejnych odcinkach.

Morgotheron

Z tego, co piszesz, to Jon taki chrześcijański pacyfizm uosabia - żałosny?

ocenił(a) serial na 1
trajektoria

Pacyfizm to najgorsze co może nas spotkać. Bierność wobec agresji, brak obrony tego co kochamy - religii, rodziny, wartości, kultury.

Chrześcijaństwo nie zawsze było nastawione na pacyfizm - wyprawy krzyżowe, wtedy to były czasy...

ocenił(a) serial na 7
Morgotheron

Też tak uważam ale widać, że jej los jest przesądzony. Twórcy serialu nie chcieli dać dobrego zakończenia co od dawna było spojlerowane. Prawdopodobnie Daenerys spali KP a potem zostanie zamordowana....I to będzie totalne zepsucie tej postaci jaką oglądamy od początku. Scenarzyści chcą z niej zrobić wariatkę po ścięciu tłumaczki i to na 5 minut przed zgonem.

ocenił(a) serial na 8
kasiach_filmweb

Albo może być tak, że Dany spali KP, zasiądzie wprawdzie na tronie, ale nikt za nią nie pójdzie- nikt jej nie poprze i zostanie sama i będzie królową na popiołach. I zwariuje do reszty. To by było dopiero zakończenie!

Generalnie to mnie się podoba sposób w jaki poprowadzona została jej postać. Od początku ma to dla mnie sens.

ocenił(a) serial na 7
Morgotheron

Dałeś "1" serialowi i mimo wszystko go oglądasz ? Dziwne...