PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409837
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Dziwi mnie, że Bran nie domyślił się, że Jon jest Targaryenem, zanim Sam mu to powiedział. Przecież w wizji śmierci Lyanny powiedziała ona o Jonie: "Nazywa się Aegon Targaryen". Po co miałaby nazywać go Targaryenem gdyby rzeczywiście nim nie był.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

coś źle pamiętam? wydaje mi sie że Bran wiedział od razu po tej wizji

ocenił(a) serial na 10
inkawa

Chodzi mi o to, że Jon jest Targaryenem z nazwiska. Bran powiedział, że Jon nazywa się Sand, a przecież Lyanna powiedziała, że jest Targaryenem, a nie Sandem.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

aaaaaaaaaa
no nie wiem
nie miał potwierdzenia, ludzie mogą różne rzeczy gadać :D

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Sprzed ponad roku już średnio pamiętam :D Nie było czasami tak, że Bran nazwał Jona Sandem, bo nie widział jeszcze wtedy wizji ślubu Lyanny i Rhaegara? W tym świetle Jon był bękartem (bo samych słów Lyanny też nie można było brać za pewnik, były tylko słowami), dopiero przy pomocy Sama Bran mógł zobaczyć ślub i wtedy już wiedział, że Jon jest Targaryenem. W serialu Bran też nie mógł tak sobie swobodnie latać po wizjach, musiał znać kierunek, w którym chce podążyć i co zobaczyć.

Edit: Doczytałam, że wyjaśnił to już kolega pode mną, a nie mogę usunąć :P

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Chodzi o to że w momencie pierwszej wizji Brana, w której widzi Lyannę i Eddarda widzi tylko dziecko i domyśla się że jest to dziecko Lyanna i Rhaegar. Jako że wtedy nie miał wiedzy na temat ich ślubu Jon Snow (Sand) był nadal w jego mniemaniu bękartem. Ważną informacje dostarczył mu Sam, który dowiedział się o małżeństwie Lyanna i Rhaegar. Dopiero od tego momentu Jon może uważać się za Targaryena.

ocenił(a) serial na 10
robci0

Ale przecież to Lyanna powiedziała Nedowi, że Jon nazywa się Aegon Targaryen. Bran to widział i słyszał, nie musiał domyślać się, że to ich dziecko, bo Lyanna to wyraźnie powiedziała.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Bran widział dziecko i jak mu dała na imie, ale ze widzi wybiórczo to mogł nie wiedziec ,ze to dziecko to jego brat Tego Sanda to chyba było troche póxniej w innej wizji ,ale pewnna nie jestem i to ze Liana dała tak dziecku na imie to nie znaczyło ze dziecko było legalne.
Jon.

Ami_656

"To dziecko", to kuzyn Brana.

ocenił(a) serial na 8
bazant57

Ja to wiem, ale Brań nie wiedział jeszcze chyba wtedy.