PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Nie warto inwestować w tę produkcję ok. 57 godzin (plus następne sezony).

ocenił(a) serial na 10
agitacja

*(67odc +następnY sezon)
do ciebie

Twój głos nie będzie miał siły przebicia, nawet niczym swojego "zdania" nie argumentujesz. Jak ktoś będzie chciał obejrzeć to przejrzy opinie ludzi którzy jednak mają więcej do powiedzenia i jakoś sensownie swoje zdanie argumentują.
Przykro mi.

ocenił(a) serial na 7
agitacja

Nie śmieć forum takim gównem, ten serial ssie ale twój post ssie bardziej. Zero argumentacji, napisane żeby bajtować i nawet to nie wychodzi bo tylko ja na sto trzy tysiące trzysta dwanaście osób się pruję.

ocenił(a) serial na 4
WTTW_FILM

A ja się mu nie dziwię. Zupełnie nie rozumiem fenomenu tego serialu. Jeszcze pierwszy sezon jako taki. Ale generalnie to jest infantylna bajeczka o królach i potworach przyprawiona seksem i przemocą. Głupia i nielogiczna.

ocenił(a) serial na 7
dejker

Dlaczego głupia i nie logiczna?

ocenił(a) serial na 4
WTTW_FILM

Jak każda bajeczka. Tylko ta taka .. dla dorosłych.

ocenił(a) serial na 7
dejker

słaby b8

dejker

"bajeczka o królach i potworach (...)" Tak. To jest bajka, bo to jest serial fantasy i nie wiem dlaczego ktoś miałby mieć o to pretensję. Jak kogoś taki gatunek nie interesuje, to nie będzie mu się podobało. Ale w takim razie po co w ogóle ogląda? Jest w opisie na stronie: "gatunek: Dramat, Fantasy, Przygodowy", więc wiadomo że należy się spodziewać świata nierealnego i taka jest konwencja. No chyba że jesteś z tych oglądaczy, co najpierw siadają do filmu wiedząc jakiego jest gatunku, a potem mają pretensje, że horror za straszny albo komedia za śmieszna.

"Zupełnie nie rozumiem fenomenu tego serialu." A ja rozumiem, bo jest zrealizowany z ogromnym rozmachem i szczegółowością zobrazowania fikcyjnego świata. W zasadzie trudno znaleźć pełnometrażowy film takiego samego gatunku, któremu ustępowałaby Gra o tron. Może jedynie ekranizacje Tolkiena. Natomiast jako produkcja telewizyjna, to myślę, że długo nie powstanie dzieło o podobnej skali. Do tego serial jest znacznie dłuższy niż filmy kinowe, więc mamy wszystkiego więcej - postaci, wątków, lokalizacji itp. I oczywiście nie wszystko jest idealne - zdarzają się wpadki w logice wydarzeń (zwłaszcza w ostatnich odcinkach, kiedy scenarzyści zaczynają gonić z fabułą, żeby dojść do zakończenia), ale patrząc na całokształt jest to świetny serial. Śmieszą mnie ludzie, którym nie spodoba się jeden sezon i od razu zmieniają oceną z 10 na 1, bo się nagle "obrazili", że coś się dzieje nie po ich myśli. Tym bardziej, że było wiadomo, że serial prędzej czy później musi dojść do takiego etapu, że poboczne wątki zostaną wygaszone i akcja skupi się na głównych bohaterach i ostatecznej walce, czyli wszystko pójdzie w stronę bardziej klasycznego fantasy bez dominującej polityczno-obyczajowej otoczki jak było w poprzednich sezonach.

ocenił(a) serial na 4
BLABLABLA123

Mnie nie chodzi o cechy gatunkowe tylko o całą resztę. Jeszcze pierwszy sezon można było wytrzymać. Ciągnęło się wszystko co prawda jak flaki z olejem ale były takie "szekspirowskie" momenty. Drugi sezon to już jakieś nieporozumienie. No może poza odcinkiem gdy była bitwa (co prawda mało widowiskowa ale przynajmniej pojawiło się jakieś napięcie). Końcówka z zombie wychodzącym z lodu załamała mnie ostatecznie.
Ile można się zachwycać samą scenografią?