PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409760
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Kto wg Was powinien zagrać księcia Dorana? Postać ta powinna się pojawić w następnym
sezonie.

ocenił(a) serial na 10
HarryKlassen

Powers Boothe.
http://www1.pictures.gi.zimbio.com/Al+Pacino+Receives+35th+AFI+Life+Achievement+ BRBy2e5bTFVl.jpg

tamerlan_2

Ciekawa propozycja. Choć mnie osobiście się marzyło by Dorana mógł zagrać Liam Neeson.

ocenił(a) serial na 8
HarryKlassen

Liam Neeson jest nawet odrobine podobny do Oberyna więc byłby według mnie idealny

Jokerek2

Wątpię żeby producentów było stać na wypłatę dla niego

ocenił(a) serial na 9
Gh0st

To zależy, czy Liam jest fanem serialu. Ostatnio słyszałem, że np Brad Pitt czyli topowa czołówka aktorów chętnie zagra w drugim sezonie "True Detective". Wątpię by żądał stawek jakie bierze normalnie za film, po prostu projekt mu się spodobał i chce się spełnić aktorsko, a seriale zwłaszcza, ta produkowane przez HBO i Showtime już dawno wybiły się na poziom nieosiągalny dla komercyjnego kina i są przystanią dla dobrych aktorów. Na polskim poletku też się znajdą przykłady, choćby "Czas honoru", gdzie podobno cała śmietanka aktorska marzy o roli w serialu. Na ile w tym prawdy a ile tanich pochlebstw nie wiem, cytuję tylko to co czytałem.

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

Skoro stać ich było na Seana Beana w 1 sezonie to będzie ich też stać spokojnie na Liama Neesona. Fajnie by było, to dobry aktor, a pod względem wygląda pasuje wręcz idealnie na Dorana.

ocenił(a) serial na 8
gawlacki

wyglądu*

ocenił(a) serial na 9
gawlacki

No właśnie, czy pasuje? Liam to postawny chłop, prawie dwa metry wzrostu, a Doran Martell, przynajmniej ja go tak sobie wyobraziłem do mały, schorowany człowieczek z podagrą. Nie wyobrażam sobie by Areo Hotah nosił kogoś takiego na rękach :-)

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

Ah no tak, nie wiedziałem że między nim, a serialowym Oberynem jest różnica prawie 15 cm wzrostu... lipa.

ocenił(a) serial na 10
Jokerek2

Właśnie gdy ujrzałem księcia Oberyna w 1 odcinku 4 sezonu od razu przyszło mi na myśl,że gra go Liam Neeson, są podobni fajnie jakby zagrał Dorana.

ocenił(a) serial na 10
HarryKlassen

Bądźmy realistami. Mark Margolis :)

http://www.filmweb.pl/person/Mark+Margolis-6602

ocenił(a) serial na 8
potas13

O pan Salamanka :)

ocenił(a) serial na 10
Jokerek2

Dlatego go wytypowałem ;) Karnacja się zgadza, wiek też, no i postać na wózku już grał.

ocenił(a) serial na 10
potas13

Już sobie wyobrażam Dorana na wózku i jego 'ding ding ding' :D

ocenił(a) serial na 3
potas13

Hmm, wydaje mi się, że jednak jest trochę za stary. Doran ma około 50-tki. Mnie by pasował ktoś o bardziej bliskowschodniej urodzie, np. Alexander Siddig (jest w podobnym wieku do Dorana i mógłby spokojnie uchodzić za brata serialowego Oberyna).

ocenił(a) serial na 10
Dwight_

Siddig może być. Nie chciałem go na Oberyna, ale jako Doran? Czemu nie. Ale ponoć był za drogi.

ocenił(a) serial na 3
potas13

To znaczy, że był brany pod uwagę do roli Oberyna? Ciekawe. I nie sądziłem, że kosi aż tyle siana za występ. W końcu na Boromira było ich stać, to na niego też powinno :)

ocenił(a) serial na 10
HarryKlassen

Joaquin Phoenix

Bimberian

No nazwisko spoko, ale czy on trochę nie za młody?