Jak myślicie co to za drugi smok będzie w piątym odcinku? Czyżby Gryf pojawił się w serialu i do tego miał smoka?
Dwa smoki widać w trzeciej sekundzie trailera.
ja tam żadnego smoka nie widzę a co dopiero 2 xd
żadnego Gryfa nie będzie, nie mają czasu na takie akcje, max co może się stać to przyjedzie Kinvara czy jak jej tam i wskrzeszą tamtego smoka, o ile wyciągnęli go z wody albo sam wypłyną na brzeg xd
smok zakumplował się z Jonem który też był wskrzeszony więc kto tam wie, moze taka symbolika.
Widać je dość wyraźnie. Na pewno są dwa. Pewnie dlatego Euron patrzy ze zdziwieniem w niebo.
max czego się doszukałam to 2 migające kropki, jeżeli to o te kropki chodzi to już prędzej ptaki :D
I cofam Kinvare, to byłoby bez sensu, ale jeżeli jakiś smok miałby sie pojawić to innego wyjścia nie widzę.
Najpewniej smok zostanie jeden, ale może go podrasują, albo Danka obierze inną taktykę, może poleci wysoko a później z góry zaatakuje i ich spali, skorpionów nie wycelują pod zbyt dużym kątem, tym bardziej pionowo
Dla mnie to zwykłe ptaki w tle widać, a nie żadne smoki. Rheagal dostał 3 strzały i leży na dnie morza, a raczej nie pożyczą łańcucha od Nocnego Króla i go nie wyciągną.
No fakt, nagle pojawiło się mnóstwo teorii n/t nowych smoków. Tylko jak wpleść to w akcję? Znów Sam coś wyczyta, a Bran poserfuje? No chyba, że dadzą przedakcję z widokiem płynących przez ruiny Valyrii Joraha i Tyriona z perspektywy lecącego smoka. Potem smok (który okazuje się Drogonem, Drogonką?) ląduje w gnieździe, a tam świeżo wykluta gromadka potomstwa. Potem Daenerys martwi się, bo od dwóch dni nie ma jej ostatniego smoka (a może wystarczy 15 minut w związku z teorią względności czasu i odległości wg DD), a tu nagle... Leci mamuśka Drogon z nowymi siłami, bardzo ognistych dzieci. No bo wiadomo, ze na wolności smoki mają się lepiej...
Być może szykuje się crossover z serią "jak wytresować smoka", fani dostaliby spazmów z zachwytu.
Gdzieś czytałem, że Bran jest Panem Światła (wiem, głupie, ale po tym co dotychczas zobaczyliśmy - wszystko możliwe :))) , więc może to on ożywi Rhaegala.
Trójokie Wrony są raczej związane ze Starymi Bogami. Bran korzysta z czardrzew, które tworzą jakąś sieć połączeń (porównałbym to do koncepcji Pandory z "Avataru").
Powtórzę, wiem, że brzmi niedorzecznie, ale...mentalfloss.com/article/582724/game-of-thrones-bran-is-lord-of-light-fan-t heory
Tylko po co miałby to robic? Mu wisi przeciez czy Cersei wygra te bitwe czy Danearys. To nie pojedynek z "Wielkim Innym" zeby pan światla komukolwiek pomagał
Goethe powiedział, że wszelka teoria jest szara, a zieleni się tylko złote drzewo życia. Co byśmy nie spekulowali, okaże się to bladym cieniem wobec szokującej i wspaniałej rzeczywistości, którą w poniedziałek ześlą nas autorzy serialu! ;p
Też się boję, przeczuwam kolejną falę płaczu, do której sam dołączę, a pójdzie ona przez całą Ziemię, od Władywostoku po Nowy Jork :)))
Dowodem na ich geniusz jest to, że wśród milionów fanowskich teorii żadna, nawet w przybliżeniu, nie była w stanie przewidzieć takiego kierunku fabuły.