PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408174
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Pamiętacie taki skrypt wszystkich odcinków, który ktoś wrzucił na angielską stronę na przełomie 2017-18 roku ? Czy mi sie wydaje ( nie pamiętam dokładnie ), ale to co ktoś tam napisał jest dokładnie tak samo pokazane w serialu? Ma ktoś w ogóle dostęp do tych streszczeń ?

ocenił(a) serial na 10
Hopcola

nawet jeżeli coś jest podobne to po prostu przypadek, 1 odcinek był do przewidzenia co sie bedzie w nim działo

ocenił(a) serial na 10
inkawa

Generalnie się zgodzę, ale chyba, z tego co pamiętam, napisał, że młody umber zginie bo wróci po swoich ludzi aby ich przewieźć do Winterfell. To raczej takie średnie do przewidzenia było. Generalnie chciałbym sobie to jeszcze raz przeczytać.

ocenił(a) serial na 10
Hopcola

jeżeli coś takiego było to rzeczywiście już raczej nie przypadek, ale naczytałam się mnóstwo teorii i 'spojlerów' a tego nie kojarzę. ale poszukam czegoś, pamiętam że był tu temat na forum z opisem odc po odc ostatniego sezonu, może to o to chodziło

ocenił(a) serial na 5
inkawa

https://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848/discussion/Gra+o+Tron+Sezon +7+%26+8+%5BUWAGA+%5D+potencjalne+spojlery,2922434

ocenił(a) serial na 10
suszyMie

też to znalazłam i jeszcze jakieś tematy żywcem wyjęte z translatora (aż boli jak sie to czyta), ale chyba to samo
https://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848/discussion/Nie+dok%C5%82adn y+opis+odcinka+2+z+sezonu+8,2925034
https://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848/discussion/Nie+dok%C5%82adn y+opis+odcinka+1+z+sezonu+8,2924464

tylko rzecz w tym że większość rzeczy tutaj było błednie opisanych, przeczytaj opis 1 odc. a sama śmierć Umbera nie jest jakoś dokładnie opisana, osatnie domostwo to najbardziej wysunięty zamek na północ, nie dziwne że padłby jako pierwszy.

ocenił(a) serial na 5
inkawa

mi tam się wszystko zgadza ;p
tłumaczenie z translatora, bo przecież hbo nie pisze po polsku scenariuszy ;p
od tamtej pory minęło sporo czasu, odcinki po nagraniu i zmontowaniu mogą się nieco różnić od planowanych, liczę jednak że fabuła będzie w miarę zgodna z tymi spojlerami, bo nie trawię słodkiego pierdzenia.

ocenił(a) serial na 10
suszyMie

gdzie wszystko sie zgadza?

początek odc 1
"Biali wędrowcy po przekroczeniu muru atakują Wrony. Viserion pali nocną straż." NIE
" Dondarion i Edd Cierpiętnik giną. Tormund i Gendry uciekają do Winterfell.
Widzimy palący się Czarny zamek. " NIE, ani nie zginęli, ani nie byli razem

"Daenerys, Jon, Tyrion, Davos, Jorah, Brienne, Podrick, Ogar, Missandei, Varys i Theon przybywają do Winterfell" Też NIE - nie było Theona. a sama scena że przybywają, to przecież logiczne że będzie.

Dalej też właściwie nic sie nie zgadza, tylko to co było logiczne że będzie. Arya z Ogarem, rozmowa całkiem w innym tonie (a ze w ogóle porozmawiają, no nie trzeba było być jasnowidzem żeby ją wymyślić), Jaime że gdzieś po drodze sie spiknie z Bronnem i razem pojadą do Winterfel, Melisandre i tak dalej. Nie zgadza się żaden szczegół który mógłby potwierdzić prawdziwość tych 'spoilerów'

ocenił(a) serial na 5
inkawa

w zasadzie wszystko się zgadza.
trzeba tylko zdjąć klapki z oczu i nie oczekiwać naiwnie, że końcowy obraz jest idealnie zgodny z pierwotnie rozpisanym scenariuszem sezonu 8.

ocenił(a) serial na 10
suszyMie

błagam, nie zgadza się nic poza rzeczami oczywistymi których domyśliłoby się dziecko, nie rób z innych a przede wszystkim z siebie idioty.

ocenił(a) serial na 5
inkawa

no tak, teraz nagle wszystko było z góry wiadomo, po co w ogóle to oglądasz, skoro wszystko jest wiadomo xD
obejrzyj dopiero ostatni odcinek, może będzie tam coś, czego nie każde dziecko domyślało się już rok temu.

albo jeszcze lepiej - napisz mi co każde dziecko wie i jest oczywiste, że wydarzy się przez.. powiedzmy 2 najbliższe odcinki, żebym mógł oddzielić ziarno od plew wśród spojlerów :]

suszyMie

Kiedyś trafiłam na info, że było rozpisanych kilka scenariuszy i nikt (oprócz kilku osób) nie wiedział, który jest prawdziwy, ale.. Wszystkie one miały kluczowe elementy dotyczące każdego odcinka zgodne z oficjalnym i jedynym.

ocenił(a) serial na 5
Treehouse

no i to jest bardzo możliwe

poza tym jak wskazano w temacie, który cytowałem - jest to "Rzekomo wczesna wersja scenariusza 8 sezonu"
pomijając nawet, że sam autor tej wklejki opatrzył ją przysłówkiem "rzekomo", bo całość wydaje się mocno niewiarygodna (głównie za sprawą tego że raczej nie będą mieli odwagi na taki scenariusz, jak dla mnie - niestety), to miała to być "wczesna wersja".
wczesna wersja oznacza, że jeszcze dużo się po drodze mgło zmienić - i w samym scenariuszu, i w trakcie kręcenia, i na etapie montażu.
natomiast twierdzenie, że wszystkie elementy zgodne z finalnym odcinkiem były "oczywiste", "musiało tak być", "no przecież to było wiadomo" jest tak żenujące, że tylko jakaś babina oderwana dopiero co od rondelków w kuchni mogła coś takiego napisać xD

ocenił(a) serial na 10
suszyMie

Aha czyli twierdzisz że to nie było oczywiste że będzie scena jak Jon z Danka jadą do Winterfel, że będzie scena jak Jon wita sie z Branem, Samem, Aryą, że Sansa nie będzie ufała Daenerys ani Lanisterom, że nie było oczywiste że przypłynie wcześniej zapowiedziana złota kompania i cersei przyjmie dowódce tam gdzie zawsze przyjmuje...w sali tronowej. SZOK

borze co za ameba...

ocenił(a) serial na 5
inkawa

tak, nie było

a teraz ponawiam wcześniejsze pytanie - co jeszcze jest oczywiste przez najbliższe 2-3 odcinki, chętnie wysłucham, żeby mnie nie zaskoczyło podczas oglądania ;]
kto się z kim gdzie spotka i o czym tam mniej więcej będą pindolić - wymień tylko te "oczywiste" spotkania/rozmowy/zdarzenia :]

chyba że nie masz czasu odpisywać, bo musisz wracać do kuchni xd

ocenił(a) serial na 7
inkawa

przecież gość to troll a ty łykasz to jak pelikan :)

ocenił(a) serial na 10
martin123154

nie on pierwszy uważa te 'spoilery' za trafne, nie wiem czy troll bo pierwszy raz go tu widzę i póki co wygląda po prostu na idiotę, ale może rzeczywiście, lepiej takich ignorować