Czy według was Gra o Tron to obecnie najlepszy serial ? Chciałbym poznać wasze opinie ma ten temat i przy okazji abyście podali inne bardzo do re tytuły (oczywiście seriali). Na przykład Egzorcysta z 2016, warty uwagi ?
Mi się Wersal podoba, koniecznie zobacz jak nie widziałaś. Dwa sezony już są, kręcą trzeci.
Skąd tacy ludzie się biorą? Czy to jest forum o egzorcyście? Wejdź sobie na ich forum i zapytaj czy warto. Co się tyczy GoT niepodzielnie od 6 lat zajmuje pierwsze miejscu w rankingu i nie tylko nie na filmwebie ale również na imdb to chyba coś znaczy....
Na imdb GOT jest na 4 miejscu w rankingu najwyżej ocenianych seriali, a nie na 1.
http://www.imdb.com/chart/toptv?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=3021371422&pf_rd_ r=03DTTECCJDBG3MWQNH6Y&pf_rd_s=right-4&pf_rd_t=15506&pf_rd_i=tvmeter&ref_=chttvm _ql_6
GoT jest na 4 miejscu w rankingu "top rated tv shows". W "top rated tv series" GoT jest pierwsze. Co nie zmienia faktu, że użytkownik kuki7 chyba kiepsko śledzi to zestawienie. Dopiero niedawno Gra o Tron przejęła koszulkę lidera od Breaking Bad (w mojej opinii niesprawiedliwie).
Dla mnie cztery najlepsze seriale w historii tv to
Twin Peaks, Sopranos, Prawo ulicy, Breaking bad.
Zresztą prawie zawsze jeden z tych czterech wygrywa w zestawieniach najlepszych seriali.
Twin Peaks wiadomo legenda. Najlepszy serial lat 90', który zmiażdżył konkurencję i
miał największy wpływ na rozwój seriali tv. Żonglowanie gatunkami.
Do tego genialny klimat, raczej nie do powtórzenia oraz głównego bohatera jedynego w swoim rodzaju.
Sopranos, Prawo ulicy, Breaking Bad zrównały się poziomem,
ale są już bardziej jednowymiarowe.
Wielu wskazuje jako najlepszy serial tv Sopranos lub Prawo ulicy lub Breaking bad.
Wiadomo każdy z tych seriali jest fenomenem. Arcydziełem niedoścignionym. Perfekcją.
Ale ja jednak będę się upierał, że król jest jeden. Twin Peaks.
I żaden serial nie jest taki jak ten. Można do niego bardzo wiele razy powracać i
zawsze świetnie się bawić na nim, a to dopiero sztuka.
I teraz powrót serialu po 26 latach z 3 sezonem.
Przede wszystkim za sukcesem i fenomenem tego serialu stoi sam David Lynch,
a to rzadkość, by tak uznany twórca tworzył serial.
Kiedyś była lista ile seriali kopiowało coś z Twin Peaks i ta lista była bardzo długa np:
X-Files, Zagubieni, The Killing, Fargo itd
Nie pytałem czy zajmuje pierwsze miejsce w jakimkolwiek rankingu, tylko czy według was jest on najlepszy.
Tak właściwie to Filmweb jest ogólnodostępny dla każdego więc sądzisz że ktoś kto komentuje na tych forach z Gry o Tron, nie ogląda innych seriali właśnie typu Egzorcysta ? Skoro są oddzielne fora dla każdego z seriali to chyba po to aby użytkownicy mogli tutaj je "porównywać" prawda ?
Według mnie ten serial to swego rodzaju fenomen. Od lat trzyma poziom i radzę nie słuchać hejterów, których boli to jak bardzo rozminął się z książkami. Od kilku sezonów to dwa osobne twory i tak należy je traktować. GoT jako serial to obecnie jedna z najlepszych (wciąż trwających) tego typu pozycji.