A w finale:
1. Cersei, piromanta, w sumie po tym jak zabiła wróbelki, góra zabawił się z septą a Tommen zrobił skok wiary to mogę z powrotem tej s.uki nie lubić. Czekam aż zdechnie!
2. Płońcie wróble! A dlaczego Lancel nie dmuchał xd? Mógł zgasić te świeczki jednym lub kilkoma dmuchami... Idiota.
3. Tyrion z tą brodą i bliznami i dłuższymi włosami wygląda jak Ogar miniaturka XD.
4. Kuchnia Aryi Gessler znana w całym westeros, specjał? Pasztety z Freyów na wynos! Przy okazji, zwolniło się miejsce woźnego w Hogwarcie.
5. Varys odkrył tajemną moc pradawnych. Najszybszy teleport w westeros! Skacze koleś jak pchła między krainami.
6. Benjen się pojawił, no i znikł, powróci za 6 sezonów. Bran dowiedział się prawdy o Jonie. Swoją drogą, gdy szeptała coś Nedowi to zmiana kamery na Brana. Dlaczego? Żeby eksperci od czytania z ruchu ust nie odgadli o co chodziło.
7. Danka: -"Siema Daario, masz 2.000 armii i bardzo cię lubię ale nie płyniesz do westeros, sorka będziesz władcą Mereen"!
8. Jon królem północy! Oby nie skończył jak brat, Melisandre niech zdycha a do listy ulubionych postaci dołączam pannę Mormont!
9. Westeros, Rzeczpospolita Babska, A to Yara, a to Danka, a to ekarcice z Dorne. Jeszcze Sansa na północy i Varys na okręcie....
Odcinek? Świetny! 10/10, świetne zakończenie sezonu, muzyka budująca napięcie, klimat, efekty i zwroty akcji. Szkoda że cały sezon taki nie był.
Jeszcze wytypuję najlepsze odcinki sezonu, moim zdaniem: "The Door", "Battle of Bastards", "The Winds of Winter", dziękuję pozdrawiam.
Skok wiary myślałem że jak Altair wyląduje w sianie ale jednak nie o lancelu pomyślałem o tym samym nawet nie próbował ich zdmuchnąć beka z niego