Obejrzałem już sezon 1 Gry o Tron, mam już gotowe do oglądania Spartacusa i Rodzinę
Borgiów.
Macie jeszcze coś do polecenia? Może jakieś starsze tytuły?
"Rome", "The Wire", "The Sopranos", "Deadwood", "John Adams", "True Blood" - te seriale po prostu pokazują to, co ludzie wiedzą na całym świecie - HBO robi najlepsze seriale.:)
Pozdrawiam
Rodzina Borgiów i Spartacus to nie seriale HBO. A z tych klimatów polecam Rzym i Carnivale.
Najlepszy serial w historii - The Wire. Drugi również od HBO - OZ (ten w więzieniu). Poza tym słyszałem, że Deadwood i Carnivale też dają radę. Ogólnie bez sensu wątek, bo dyskusji na temat seriali HBO jest mnóstwo, a tu zaraz rozpęta się kolejna.
Uwaga, prawidłowa, jedyna kolejność najlepszych seriali HBO!
The Wire=>Sopranos=>Deadwood=>Boardwalk Empire=>Band of Brothers=>Six Feet Under=>Oz
Także nie polecam zabierać się teraz za jakieś śmieszne serialiki typu spartacus czy borgias tylko oglądać klasyke wymienioną powyżej.
Jeśli chodzi o seriale wyprodukowane przez HBO, to chyba wszystko można w ciemno brać. Przynajmniej ja mogę polecić te, które do tej pory oglądałem: The Wire, Six Feet Under, Entourage, Sopranos, Band of Brothers (ewentualnie po tym The Pacific), Boardwalk Empire, True Blood, Treme, How to make it in America i Hung (oba trochę przedwcześnie zakończone).
Dorzucam "Carnivale" - serial genialny, ale HBO popełniło chyba największy błąd w swojej historii - skasowali po 2 sezonie, ze względu na za wysokie koszty, chociaż twórcy mieli zamysł na 6 serii - 3x po 2 serie dziejące się w tym samym okresie czasu. Szkoda :/
Z innych klimatów - Flight of the Conchords.
BTW był już kiedyś podobny temat : http://www.filmweb.pl/forum/telewizja+i+seriale/Seriale+HBO,505635