PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408236
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

https://m.reddit.com/r/piratesofthrones/comments/34eko5/season_5_episodes_510_ma jor_details_leaked/?sort=new
Podobno Varys zabije z kuszy Lifflefingera i powie mu "You were right about chaos you know. It is a ladder. I'm afraid you've just fallen from it, my friend"
Chciałbym żeby to była prawda bo PetSanki z forum głównego się załamią :D

ocenił(a) serial na 9
Cernussos

Tak sobie myśle że skoro Littlefinger wraca do KL to chyba z perspektywy planu serialu nie po to by grzecznie powrócić do Winterfell czy do Earye, no po spacerze Cersei. Raczej właśnie po to by zostać ustrzelonym przez Varysa.
6 odcinek zweryfikuje czy to prawdziwe przecieki, bo gość pisze że w Wodnych Ogrodach i walce Bronna z Tiyene. Ma ją zranić a następnie zostać obezwładniony biczem Nym i uwięziony. Jeśli te szczegóły się sprawdzą będzie to znaczyło że ..baj baj Paluchu :)

Cernussos

Trochę to bez sensu, skoro Cersei jak i Lancel ze swoimi Wróblami mają bezpośrednie powody, by go zabić. Owszem, Cersei może być trochę wtedy skupiona na czymś innym, ale Wroble powinny go wtrącić do lochu jak tylko się pokaze w stolicy,

Cernussos

Nie ma to jak typowa polska życzliwość. Byleby komuś dokopać.

ocenił(a) serial na 9
szepcik

Ja nie wymyślałem scenariusza do 5 sezonu młoda damo.

Cernussos

Nie chodzi mi o scenariusz tylko o zdanie "Chciałbym żeby to była prawda bo PetSanki z forum głównego się załamią :D"

ocenił(a) serial na 9
szepcik

A ja cholernie nie lubię Littlefingera i dziwi mnie że taki skur wiel ma wielu fanów i fanek - nie jako kreacja aktorska, ale takich którzy mu kibicują i "parują" z Sansą kwicząc i rzucając emotkowe serduszka niczym dawne nastolatki Backstreet Boysom. Wystarczy wejść na forum Ogień i Lód :)

Cernussos

Akurat lubie go i naleze do tych, ktorzy paruja go z Sansa. Aczykolwiek nie robie tego w takim stylu :) fakt, ze on swiety nie jest ale nie jest calkiem zla postacia. A co do paringu... no coz trudno mi powiedziec dlaczego, ale uwazam, ze oni pasuja do siebie :)

ocenił(a) serial na 9
szepcik

Jak to nie jest całkiem złą postacią ? To przez niego przecież wybuchła ta wojna, zrobi wszystko dla swoich korzyści, nawet zabiły własną matkę aby móc być królem, pokaż mi chociaż 3 sytuacje w których LF zrobił coś dobrego bezinteresownie, bo on wszystko co robi "dobrego" to robi po to aby mieć z tego jakąś korzyść.

ostatnisprawiedliwy_1771

Tak naprawdę on tylko wykorzystał sytuacje.
Nawet Neda ostrzegał przed sobą.
Prawda taka, że w westeros każdy myśli tylko o sobie, tam właściwie nie ma bezinteresownych postaci.

Na pewno nie dam się przekonać, że mający problemy z alkoholem, morderca Ogar był znacząco bardziej pozytywną postacią niż Petyr.

szepcik

"Na pewno nie dam się przekonać, że mający problemy z alkoholem, morderca Ogar był znacząco bardziej pozytywną postacią niż Petyr."

Oj tam :D Oczywiście, że jest lepszą.

ocenił(a) serial na 7
szepcik

Jest całkiem złą postacią (z pewnością w serialu). To, że nie pali i gwałci całych wiosek tego nie zmieni. Paluszek to wyrachowany, bezwzględny sukinsyn idący po trupach najbliższych do celu i gdyby śmierć Sansy pozwoliłaby mu wspiąć się ciut wyżej w hierarchii to by już dawno dziewczyna gryzła ziemię jak jej ojciec... którego wszakże też ukatrupił. Żadnego kręgosłupa moralnego. W serialu chyba jedynie Geoffrey (gdy mowa o głównych postaciach) mógłby stanąć przy nim na piedestale zła.

Martin von Carstein

Jestem pewna, że książkowy tak by nie zrobił.
Co do serialu, to sama nie wiem, twórcy mają taką wyobraźnie, że siedmiu raczy wiedzieć, co dalej z nimi będzie.

Chyba zapomniałeś o Ramsayu czy Górze. Z nich dopiero są ziółka.

ocenił(a) serial na 7
szepcik

Dobra, to jeszcze Ramsay, choć w porównaniu do tamtych dwóch ma bardzo mało czasu antenowego.

ocenił(a) serial na 9
Cernussos

Bardziej chodzi o to, że rzadko dobre i cukierkowate postacie są ciekawe :)
Osobiście dla mnie najciekawsze postacie sagi i serialu to
Tywin Lannister, Tyrion, Littlefinger, Varys, Jaimie, Cersei, Eddard Stark,
Joffrey, Oberyn, Theon, Stannis.
Reszta jest mi obojętna. Sansa, Dany czy Jon od początku mnie nudzili.
Od 4 sezonu wątek Jona stał się nieco ciekawszy i też on sam zyskuje sympatie.

Cernussos

A co myślisz o SanSanie?

ocenił(a) serial na 9
szepcik

Nie bierz tego do siebie jako atak, bo pisze ogólnie teraz, ale cholera no czy w każdym serialu nie ważne o czym, zawsze musi się pojawić grupa osób, która łączy postaci w jakieś beznadziejne związki, i wymyśla im durne nazwy, łącząc imię jednego i drugiego lub coś podobnego .. matko boska szlak mnie trafia już z tym. Mam wrażenie, że niektórzy tylko po coś takiego oglądają dany serial, i to im sprawię wielką frajdę. brrrr

użytkownik usunięty
ostatnisprawiedliwy_1771

za dużo disneya i umysł spaczony

ostatnisprawiedliwy_1771

Osobiście właściwie nigdy nie 'shipuje' ze sobą bohaterów, akurat Sansa i Petyr to jeden z wyjątków :)

Zapytałam z ciekawości, zauważyłam, że związek Sansy z Petyrem najbardziej krytykują zwolennicy Ogara.

szepcik

"Zapytałam z ciekawości, zauważyłam, że związek Sansy z Petyrem najbardziej krytykują zwolennicy Ogara."
Oj wypraszam sobie :P

fune

To nic osobistego, zwykłe uprzedzenie wyniesione z forum 'ogień i lód' :)
Tam najbardziej napaleni SanSanowcy krytykują PetSan wszędzie gdzie to możliwe. Aż ma sie dosyć czasem. Mi tam Ogar jest obojętny, ale Petyra bardzo lubie ^^ rozumiem, że można nie podzielać mojego zdania, ale konieczność czytania wszędzie pomyj na ulubioną postać jest dołująca :/

szepcik

Ja jestem gorącą zwolenniczką sansanu, oj bardzo bardzo :) Miałam tak w ksiażce, co jeszcze bardziej się uwydatniło ogladając serial, choć nie rozpieszczał on sansanowcow, oj nie.
Ale potrafię czerpać przyjemność ze scen petsanowych, bo są naprawdę ładnie nakręcone. I widać chemię między postaciami. Chociaż bardzo chciałabym zobaczyć Sansę przytulającą się do płaszcza Ogara bądź choćby do jej kufra zajrzeć, że go zabrała ze sobą do Winterfell :D

ocenił(a) serial na 9
szepcik

Akurat Fune to wyjątkowo tolerancyjny SanSanowiec, ze świecą takich :)

WhiteDemon

To dobrze :)

ocenił(a) serial na 8
Cernussos

Oby LF nie zginął tak szybko.

ocenił(a) serial na 9
KarmazynowyKokos

Mnie się nie podoba że to Obara zabije Bronna a nie Areo. No i ta akcja z Sansą też jakaś kulawa.

ocenił(a) serial na 10
Cernussos

Ta akcja z sansą była bardzo przewidywalna. Theon odkupia winy za zdrade Robba o to im pewnie chodziło

ocenił(a) serial na 7
Cernussos

Śmierć Bronna będzie tragedią dla tego serialu. Mam nadzieję, że to jedynie kiepski żart. Jest wiele postaci, które mogłyby zginąć i nikt by się nimi nie przejął (dla mnie to "wszystkie inne") toteż po co zabijać biednego najemnika?

Choć rozmowy o śmierci już były...

Cernussos

Oby te przecieki okazały się fałszywe. Twórcy serialu coraz bardziej odchodzą od książek, co skutkuje brakiem logiki i głupotą niektórych scen.

Poza tym, jak Varys ma zabić kuszą Kevana i LF? Przecież zanim zdążyłby przeładować po zastrzeleniu Kevana, LF mógłby uciec lub go zaatakować.

NikKlik

Właśnie. LF nie jest zbyt dobrym wojownikiem, więc raczej by nie pokusił o atak, pewnie by dał noge zaraz po zobaczeniu martwego mastera a co dopiero gdyby na jego oczach zabito Kevana.

Dołuje mnie myśl, że miałby zginąć, zwłaszcza tak szybko i w taki sposób :(
Miałam nadzieję, że będzie dużo Sansy i Petyra a tu robią taką nielogiczną kaszane.

ocenił(a) serial na 9
NikKlik

Może Varys to nie tylko master of whispers ale również master of weapons. To dość enigmatyczna postać. Nie wiadomo co potrafi :)

Cernussos

Ale przeładowanie kuszy i tak trwa chwilę :)

ocenił(a) serial na 10
szepcik

Może Varys będzie miał dwie

użytkownik usunięty
TyrionLanister

albo taką jak Van Helsing

ocenił(a) serial na 9

To by było zajebiste :D

użytkownik usunięty

XDDDD

Albo asasyńską jak Ezio Auditore da Firenze ;)

ocenił(a) serial na 9
szepcik

Nie wiadomo jeszcze ile w tym wszystkim prawdy.