PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408316
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Czy wiadomo już coś na temat emisji pierwszego odcinka???

ocenił(a) serial na 10
Otacon_4

Niestety na HBO polskim nie będzie emitowany ten serial:/ Pisałem meila i niestety otrzymałem wiadomość, że serial nie będzie realizowany

grzegs20

Ale kiedy będzie premiera w ogóle. Przecież spokojnie można będzie ściagnąć:)

ocenił(a) serial na 10
bartekflo912

Premiera będzie w tym roku, ale w jakim miesiącu to na 100% nie wiadomo

Otacon_4

Ludzie powstrzymajcie sie jeszcze trochę :) Na razie powstał tylko pilot, a HBO ma podjąć decyzję o PRODUKCJI "Gry o tron" najwcześniej w marcu 2010. Serial więc na dobrą sprawę jeszcze nie istnieje, o ewentulnej dacie emisji nie może póki co być mowy.
Świeże informacje o produkcji serialu można znależć na tym blogu:
http://winter-is-coming.blogspot.com/

romanova

Jak pisał już ktoś powyżej - decyzja o realizacji reszty ma nadejść w marcu, ale prawie na pewno decyzja będzie pozytywna. Nie po to wykładali kasę na pilot, by teraz rezygnować - HBO tak nie robi, cały sezon prawie na pewno powstanie.

Z tego co słyszałem emisji moglibyśmy się spodziewać w okolicach marca 2011 (ten rok jest już raczej nierealny).

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Wczoraj zapadła decyzja, że będą kręcić ten serial. Zdjęcia zaczną w czerwcu, emisja na wiosnę przyszłego roku. Więc na razie musimy wziąć na wstrzymanie ;)

Esseillt

Właśnie przeczytałam na blogu pana Martina i jestem bardzo szczęśliwa. Miejmy nadzieje, że nic nie spieprzą, bo ta seria to fenomenalny materiał na serial :)

romanova

Tylko czemu jesteśmy pokrzywdzeni jak tego serialu nie będzie na HBO Polska

ocenił(a) serial na 5
kinoman85

Oczywiście, że serial będzie emitowany na HBO Polska, podobnie jak i inne seriale produkowane wcześniej przez HBO. Jednak pytanie obecnych władz stacji o emisję programu, którego produkcji jeszcze nie rozpoczęto, jest bezcelowe. Tak na dobrą sprawę - świat może się skończyć w międzyczasie i do kogo wtedy będa pretensje, że obiecali a nie ma? Koniec świata to w końcu słaba wymówka.

Pozdrawiam wszystkich

ocenił(a) serial na 10
jutrzen

Świecie! Ani mi się waż się kończyć!!! Pan Martin musi jeszcze dokończyć cykl, a HBO - serial.

Esseillt

ale to pilot już był czy jak ???

ocenił(a) serial na 9
pmp2811

Z tego co wiem pilot został zrealizowany i spodobał się szefom HBO. W związku z tym cały projekt otrzymał zielone światło i niedługo rozpoczną się zdjęcia do poszczególnych odcinków. Serial będzie kręcony w Irlandii Północnej (z wyjątkiem scen z Daenerys, które kręcone będą w Maroku, tak mi się przynajmniej obiło o uszy).

Ciekawostka: na tej stronie http://northernirelandscreen.co.uk/page.asp?id=239 poszukują ludzi do Game of Thrones, głównie od strony technicznej.

Jedyne jak na razie zdjęcie z filmu (na pocieszenie w wysokiej jakości): http://pics.livejournal.com/grrm/pic/0008zczp

ocenił(a) serial na 5
Kaleval

HBO Central Europe potwierdziło, że serial będzie emitowany w Polsce. To tyle co do wcześniejszych wątpliwości.

ocenił(a) serial na 8
Kaleval

W którym miejscu w książce to było? To Catelyn jest?

ocenił(a) serial na 9
tedzik088

Na tym zdjęciu to chyba Jon Snow, a jeśli tak to gdzie jest jego wilkor Duch (chciałbym zobaczyć jak go zrobią, zwyczajny wilk czy jakoś go powiększą).

ocenił(a) serial na 9
jetli22

Wydaje mi sie ze to zdjecie z prologu ksiazki ale to tylko moje zdanie ;)

ocenił(a) serial na 8
tedzik088

To scena z prologu. Martwi Dzicy w obozowisku za Murem. A jeździec to [prawdopodobnie] ser Waymar Royce w swoim nowym, obszytym futrem, płaszczu.

użytkownik usunięty
sandorzyca

No to troszkiem nie tak było
(a i konia miał czarnego).

Otacon_4

Telewizyjna premiera serialu przewidziana jest na wiosnę 2011 r.

paramonov17

Premiera serialu odbędzie się 05.12.2010 w HBO ( nie HBO Polskim) tylko w amerykańskim ale.

ocenił(a) serial na 10
plaski98

5.12.2010 to data bodjze 15 min programu o serialu ktory ma byc wyswietlony przed tym serialem Scorseze

ocenił(a) serial na 9
Otacon_4

Z tego co napisali w ostatnim materiale o serialu to premiera jest zapowiadana na kwiecień 2011

Otacon_4

Dokładnie, pewnie 3 kwietnia albo 10.

ocenił(a) serial na 9
BOOMER1

17 kwietnia 2011:) !!!a ja właśnie dostałem w promocji HBO do końca Maja za 50% :)