PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408174
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Pomimo absurdalnego czasem pośpiechu scenarzystów , skrajnych ocen i emocji, które towarzyszyły fanom do ostatnich scen, jedno mogę napisać: nie zawiodłem się. Ostatni odcinek rekompensuje wszystkie niedociągnięcia. Słodko-gorzki finał, ale taki był właśnie ten serial. Do samego końca żadnej sztampy, przewidywalności i komiksowych bohaterów. George R. R. Martin, twórcy, aktorzy i cała ekipa stworzyli coś niesamowitego. Nie wiem czy jeszcze doczekam się podobnych emocji. Myślę, że każdy uczciwy widz chciałby im podziękować. A więc dziękuję! :) Niech żyje król!

ocenił(a) serial na 10
toxymorf

Niech żyje Król i królowa finał był dobry a hejt nie wiem czemu jest na finałowy sezon

ocenił(a) serial na 9
BartekBK18

Zgadzam się. Niech żyje król i królowa! :D. Pisząc "król" w temacie miałem na myśli serial :). A hejt? Cóż, są przecież u nas miliony "doskonałych" scenarzystów, reżyserów i potencjalnych gwiazd kina, którzy zrobiliby to lepiej. Zdecydowanie lepiej, przede wszystkim dlatego, że ONI by to zrobili :D. Wielu z nich ma, co prawda, 12-17 lat i swe eksperckie gusta wykształcili oglądając Avengersów i Transformersów, ale, jak to mówią, "z ekspertami się nie dyskutuje". Dzięki bogu pozostaną na zawsze klawiaturowymi ekspertami zadowolonymi z tego, że wpuścili swoje pierdy do internetu. Tak naprawdę to im wystarczy i to ich zadowala :).

ocenił(a) serial na 9
toxymorf

Nie musisz być kucharzem, żeby powiedzieć, że nie smakuje ci jakieś danie.

toxymorf

"Koniec najbardziej epickiej historii ostatniej dekady" - ale z takimi tematami to na Breaking Bad

ocenił(a) serial na 9
Ricz_Forrester

Kończ już pisanie ekspertyzy i wychodź, bo do szkoły się spóźnisz :). I jak już tam będziesz poproś polonistkę, żeby ci wytłumaczyła co to znaczy "epicki". Aha, i nie trudź się odpisywaniem, bo i tak nie przeczytam dalszych twoich wywodów.

ocenił(a) serial na 10
toxymorf

Daaaamn xD

toxymorf

Typowy gotciak XD

Ricz_Forrester

Zakonczenie breaking bad bylo epickie? Wedlug mnie okropnie glupie, w ogole breaking bad po 2 sezonie stalo sie jakies takie dziwne.

ocenił(a) serial na 7
toxymorf

Precz z takim "królem" , już lepiej jakby Tarlyego posłuchali , przynajmniej było by bardziej komicznie niż tragicznie .
"Ostatni odcinek rekompensuje wszystkie niedociągnięcia"
On je generuję , jest kwintesencją tej głupoty DDeków .
Sanse jeszcze akceptuję , ale Sroka piz*ooka na tronie , to tragikomedia , a nie słodko-gorzkie zakończenie .
Takie jest moje zdanie , ale szanuję za własne zdanie . I odwagę by to napisać , po tym "zakończeniu :) .

ocenił(a) serial na 8
Pallando

Dokładnie. Sam odcinek na siłę rozciągnięty do tych 78 minut, a w tempie pierwszego, który miał 50. Poprzednie odcinki budziły chociaż jakieś emocje, a ten był po prostu nijako wyreżyserowany- śmierć Danki to powinna być petarda. Scenariusz znowu kulał, postacie wypowiadają absurdy (Davos zapraszał Nieskalanych, do osiedlenia w Reach i płodzenia potomków- serio?), a do tego dialogi są na poziomie przedszkolaka. Każdy ostatni odcinek był przegadany, ale tym zyskiwał, bo dialogi w pierwszych sezonach, to była kwintesencja tego serialu. Ten jest najsłabszy w sezonie i nie utrzymał swojego ciężaru.

Oceny:
1 odcinek- 7/10
2 odcinek- 8/10
3 odcinek- 7/10
4 odcinek- 7/10
5 odcinek- 8/10
6 odcinek- 6/10

Pallando

w ogóle scena gdzie wybierają nowego króla w 10 minut, bez negocjacji, bez rozgrywek politycznych jest masakryczna
Tyrion (więzień i Lannister) przekonuje jedną króciutką mową do głosowania na Brana, którego znają głównie na Północy choć też w gruncie rzeczy nie wiedzą dlaczego on taki ważny
Władcy "Królestw" łykają to jak pelikany nie patrząc na swoje interesy, na powiązania itd i zgadzają się na nowego Króla 7 królestw a Sansa ni z tego ni owego mówi - a ja nie chcę. robię Nordexit. i wszyscy znowu mają w d... swoje interesy i nawet nie protestują, że dlaczego ona może a inni nie.
różnicę miedzy pierwszymi sezonami a ostatnimi pokazuje wielkość i jakość telewizora potrzebna do oglądania. pierwsze sezony można było oglądać nawet na laptopie bo liczyła się intryga i gra, a do ostatnich musisz mieć jak najlepszy telewizor żeby docenić efekty - bo nic innego nie ma już tam do oglądania

ocenił(a) serial na 7
rodmans

A ja sie dodatkowo zapytuję , kto ich tam wezwał , kto powiadomił , co sie stało między śmiercią Danki a tym całym spotkaniem , ile czasu mineło , , w ogóle nie wiadomo jaki czas upłyną , jakbyśmy się nagle przenieśli , nie wiadomo gdzie .
KP odbudowane , Mur odbudowany ( po co , nie wiadomo ) i to tak nagle , ot , Warszawę odbudowywano prawie 30 lat , a KP ile , kilka miesięcy , jak o innych głupotach nie mam siły mówić , bo i po co , Sroka został królem , Jon sobie wylądował tam gdzie chciał , Sansa królową północy , Aria popłyneła se , nie wiadomo gdzie ale na statku z herbem Starków , pewnie kolonizować , Bron dostał w końcu zamek i włości ( no i burdele :) , każdy zadowolony . Tylko nie widzowie ...

Pallando

ja ci powiem, że mi się te zakończenie losów postaci nawet się podoba. tylko problem jest to, że nie doprowadzono do tego sensownie i wiarygodnie. zamiast skupiać się na postaciach i ich rozwoju, drodze do podejmowanych decyzji, to postawiono na "smoki i bitwy" nie patrząc na logikę i "grę".
swoją drogą to w gruncie rzeczy wychodzi na to, że Sansa nie zagłosowała na Brana

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Jak się stawia na otoczkę , a treść banalizuję to tak jest , nie wstrzymała się od głosu , bo nic nie powiedziała , ani tak ani nie .

ocenił(a) serial na 7
toxymorf

Następnym razem jak będziesz używał sarkazmu to bądź konsekwentny przez całą wypowiedź. Czasami ma się wrażenie, że piszesz na serio.
Dobrze stało się, że ostatni sezon jest jaki jest, bo dzięki temu widać kto jest jedynym i słusznym twórcą sukcesu GoT.

ocenił(a) serial na 9
Gorgor

O! Jakże jestem rozczarowany!!! Buuu!
A dlaczego smok nie zamienił się w Białego Wędrowca?
A dlaczego Bran został królem, a nie Arya albo Jon, albo Sansa, albo zmartwychwstały Jorah Mormont, albo ta ladacznica, co obciągała Tyrionowi w pierwszym sezonie?! :(
A dlaczego Brana Srokę piz*ooką wybrali na króla, przecież to jak Tyrion uzasadnił wybór mnie nie przekonało! :(
A dlaczego nikt z HBO do mnie nie zadzwonił z propozycją napisania scenariusza?! :(
I dlaczego Martin napisze mniej więcej takie samo zakończenie?! :(
Ooo! Jakże jestem rozczarowany!!! Nie tak to sobie wyobrażałem. Napluli na mnie, znieważyli i zrównali mnie z ziemią, jak King's Landing! Tego się widzom nie robi. Przecież wiadomo, że widzowie to ja i tylko ja podbijałem oglądalność tym cholernym Dedekom!

*Dla ułatwienia: to był sarkazm.

ocenił(a) serial na 7
toxymorf

Mnie rozwaliła w tym sezonie sama bitwa armia ubita a 10 bohaterów niczym Supermeni siekają setki truposzy i nie odnosząc przy tym ran (prawie) xDD

Albo gdy Dan. przyleciała smokiem pomóc Jonowi i on pobiegł dalej a ona zamiast odlecieć smokiem to sobie stoi i czekała aż umarlaki wejdą na smoka,spadnie itd xDD

ocenił(a) serial na 9
The_Lich_King

Witaj w finałowym sezonie Gry o Tron.

ocenił(a) serial na 8
toxymorf

Chyba oglądaliśmy coś innego bo dla mnie to zakończenie było tak przewidywalne suche i płytkie, liczyłem na coś, że czymś nas zakosczą ale czuje się jakbym oglądał zwykły film w którym wiesz wszystko co się wydarzy.