PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408236
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

LS w Winterfell

ocenił(a) serial na 7

Jest duże prawdopodobieństwo, że w 6 odcinku w czasie ślubu Sansy można było
zobaczyć LS. W przedziale 46:21-46:24 oraz 46:30-46:34 wśród gości widzimy zakapturzoną postać z kasztanowymi włosami, która aż nadto przypomina Catelyn
Stark. Pokrywa się to idealnie z informacją jakoby aktorka grająca ową postać miałaby pojawić się w 6 odcinku.
Teraz tylko kwestia, jaką rolę do odegrania miałaby LS w WF. Już od dawna wykluczano pojawienie się jej w Dorzeczu jako, że Lannister wyjechał do Dorne.
Tam raczej nie mogłaby się pojawić. Co innego z Północą, gdzie przyjechała postać związana z jej wątkiem - Brienne.
Są dwie role jakie może odegrać Stoneheart w WF:
1. Przejmie rolę książkowego Ducha z Winterfell. Byłoby to logiczne, jako że powszechnie jest uznawana za nieżyjącą.
2. LS szykuje powstanie na Północy wymierzone w Boltonów. Świadczy o tym choćby scena ze staruszką, która wypowiada hasło: "Północ pamięta".

użytkownik usunięty
Slawoj25

Raczej 1.Powstanie byłoby głupie,bo te leśne dziadki nie miałyby szans z Boltonami,choć Umberowie...ech.W sumie D&D jest tak głupie że mogą to zrobić.Zresztą wciąż wątpię w LS.

użytkownik usunięty
Slawoj25

Nie strasz, nie strasz, twórcy zrezygnowali z zombiaka, bo to największy błąd Martina (który ponoć też żałuje przywrócenia Cat). Poza tym służy jedynie rozwojowi książkowej Brienne, która w serialu ma inne priorytety.

ocenił(a) serial na 7

Czy aby na pewno D&D zrezygnowali z tej postaci? Czy dali jasno do zrozumienia, że już się nie pojawi?
Proszę o zwrócenie uwagi na przesłanki, które przedstawiłem, a najbardziej na scenę ślubu.

użytkownik usunięty
Slawoj25

Ponoć aktorka potwierdziła, że już nie wróci. Ja nie widzę w tej scenie żadnej zakapturzonej postaci :P

ocenił(a) serial na 7

:) Przecież nie mogą w wprost powiedzieć, że bohaterka się pojawi, bo byłby spoiler.

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=27x1ij4&s=8#.VVpUOPntmko

Zaznaczyłem postać.

użytkownik usunięty
Slawoj25

Tak po prostu stałaby obok Boltonów? XD

ocenił(a) serial na 7

Przecież Dedeki jeszcze gorsze brednie umieszczali w serialu.
Może to być absurdalne, ale czy ta postać nie przypomina Catelyn?

użytkownik usunięty
Slawoj25

No jak na zombiaka zbyt żywo wygląda. Poza tym jej córka właśnie za chwilę skonsumuje małżeństwo z bękartem, a ona tak stoi? :P Faktycznie brednie, wolę, żeby po prostu jej nie było, bo to jedna z najlepszych zmian.

ocenił(a) serial na 10
Slawoj25

Rzeczywiście podobna. Pobiorę odcinek w dobrej jakości i sprawdzę to, wyślę tu zdjęcie.

ocenił(a) serial na 10
Zipox

Poza tym, w tym odcinku miała grać Michelle Fairley. Warto również nadmienić, iż tylko ta kobieta ma tutaj kaptur xD

użytkownik usunięty
Slawoj25

http://oi61.tinypic.com/28md64p.jpg
Trochę poprawione zdjęcie. Jak dla mnie to na 70% Michelle Fairley, ale co Lady Stoneheart miałaby robić na tym ślubie?

ocenił(a) serial na 10

To jest właśnie to jedno "ale"

ocenił(a) serial na 10

Mało jest zmian w serialu? Możliwa i ta.Twórcy nigdy nie powiedzieli że z niej zrezygnowali na 100%

Slawoj25

"Pokrywa się to idealnie z informacją jakoby aktorka grająca ową postać miałaby pojawić się w 6 odcinku. "
Tak, miała, ale usunięto to ze strony HBO bodajże. Teraz pytanie czy nie było to zagranie specjalne (ja liczyłem na retrospekcje lub sen Sansy, w którym widzi matkę, ale może faktycznie chodzi o LS). Nie łudzę się, ale masz dobre oko i nie zdziwię się, jeśli to będzie 'Duch z WF', kimkolwiek on/a nie jest (później D&D powiedzą, że są mądre bo już wtedy widać było 'Abla', a nie jak w książce na początku.. :D) :)

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Najpewniej wszystko rozstrzygnie się w ostatnim odcinku. Jeżeli to rzeczywiście LS, to wątpię, by taki cliffhanger dali, w którymś z nadchodzących odcinków. O ile odegra ona rolę Ducha Winterfell to można się spodziewać jeszcze jakichś
morderstw w międzyczasie.

ocenił(a) serial na 8
Slawoj25

Może to tylko taki easter egg ze strony Bryna Cogmana, który jest wielkim fanem książek.

Slawoj25

Moim zdaniem ta postać to nie LS.
Ja już nie liczę na LS, tak bardzo tego chciałam, ale sezon piąty już od 2 odcinka mi się NIE PODOBA. bo tak, jestem wielką fanką książek i nie lubię dziwnych zmian. najbardziej nie lubię zmian takich, jak pomijanie wątków z książki a wplatanie wymyślonych ... a tego było co nieco od początku serialu, im dalej tym więcej...
Na LS już nie liczę w sumie wcale, ogląda, serial tylko ze względu na Theona i Jona...

ocenił(a) serial na 7
_J_K_

Dlaczego? Podaj argument.

Slawoj25

Dlaczego CO? Bo nie jestem pewna. Dlaczego uważam, że to nie jest LS? Bo niepodobna, moim zdaniem.
dlaczego sezon 5 mi się nie podoba? odpowiedź jest powyżej , w mojej wypowiedzi :)

Ja BARDZO liczyłam na LS w serialu, ale co poradzić,raczej nie będzie jej ... choć nadzieja umiera ostatnia.
Mój mąż właśnie ma za sobą rozdziały z nią i Brienne i uznał, że faktycznie czegoś takiego nie powinni pomijać w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Slawoj25

Co prawda nie dostrzegłem tego za pierwszym razem i byłem sceptyczny w kwestii powrotu Cat jako LS, ale po przeanalizowaniu sceny ślubu zwróciłem uwagę na prowadzenie kamery. Być może to na skutek autosugestii ale wydaje mi się jakby kamera oczami Sansy celowo prowadziła nas wprost na zakapturzoną postać,a dopiero po chwili skręciła i skierowała się na Jego Lordowskie Mości (skurczybyki z nich, ale bez nich nie byłoby tak ciekawie). Naprawdę Liczę na obecność LS w serialu, trochę vendetty by się przydało.

ocenił(a) serial na 10
Slawoj25

Was chyba powaliło jakiś koleś sie przyznał że ta nazwa aktorki co gra Cat chyba została tam umieszczona przez przypadek czy to miał być żart już nie pamiętam

ocenił(a) serial na 7
TyrionLanister

Nie, nikogo nie powaliło. Grzeczniej!!!
Nie moją winą jest, że takie, a nie inne wnioski się nasuwają. Przekonamy się jak będzie naprawdę. Może to się okazać
po prostu przypadkiem albo jednak spełni się marzenie wielu osób.

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Może co nie znaczy że to nie może być ona http://pl.tinypic.com/view.php?pic=28md64p&s=8#.VV z0myusXuM Tu masz ładniejsze zdjęcie i powiedz że nie jest podobna?