Od jakiegoś czasu montowałem ten film i akurat teraz skończyłem. Mam nadzieję, że umili wam
oczekiwanie na trailer.
http://www.youtube.com/watch?v=HGtMW_uLDdQ
Robiłem film, a tu pojawił się ten teaser, więc grzechem byłoby go nie wykorzystać. Przy okazji sorki za dwa tematy, nie wiem co się stało.
Filmweb się stał ;) Bywa. Oczywiście fajnie obejrzeć Twoją pracę, zwłaszcza, że jeszcze kilkanaście godzin do oficjalnego trailera, tak że powiem - pojawiłeś się w idealnym czasie, by umilić to oczekiwanie :)
Super początek xD
Może tak: fajnie zgrałeś większość <niestety, chyba nie wszystkie mi się spodobały> sceny z tekstem piosenki <świetnie pasowały momenty z refrenem yellow czy dreams> + to, że były przedstawione <przynajmniej tak mi się wydaje> tematycznie, że np. jak Robb, to Robb a nie tylko jedna scena przerywana z następnymi scenami z innymi postaciami, to było/jest ekstra. No i sceny z 4 sezonu na koniec = miodzio <3
Z pewnością obejrzę Twoją wizję trailera 4-tego sezonu : )
Nigdy nie staram się na siłę wpasowywać scen w tekst piosenki. Jeżeli uważam, że jakieś ujęcie będzie tu fajne to przymykam oko na zgodność z piosenką. Miałem problem z "pocket full of yellow", bo to to samo co "pocket full of gold", a nie chciałem całego filmiku o kasie robić. Z jednej strony też chciałem zrobić film dynamiczny, ale nie chaotyczny stąd tematyczny podział. Można go zaobserwować w wielu moich montażach. Postanowiłem też zaakcentować na tyle na ile mogłem seksualną stronę serialu, która z oczywistych powodów jest pomijana często. No ale końcowy efekt spełnił moje oczekiwania. W przyszłym tygodniu zrobię filmik do piosenki" Feral Love", która będzie w zwiastunie.
PS: Swoją drogą oryginalna wersja filmu jest bardziej wyuzdana, więc musiałem go ocenzurować na potrzeby YT. Jakoś pieniądze i seks szły dla mnie w parze.
Wow, jeśli się nie starasz przy dopasowywaniu scen do tekstu piosenki to chyle czoło - bo takie wrażenie odniosłem, jakby wszystko do siebie pasowało : )
W jaki sposób dobierasz piosenki do swoich filmów? Swoją drogą, zaskakujące jest to, że piosenka, która kompletnie nie pasuje klimatem do serialu czy sagi ogólnie, w Twoich filmach komponuje się z całością niemal wyśmienicie.
P.S. Dzięki Tobie poznałem świetne Sail no i teraz Gold, te utwory są świetne i aż dziw bierze, że ich wcześniej nie słyszałem. A co do filmu, to oczywiście wyśmienity, no i ta końcówka...
No właśnie według mnie bardzo pasują! Po prostu jak mi się jakaś spodoba i uznam, że pasuje to robię. Zgłębiam się jeszcze w tekst, żeby sprawdzić czy można jakoś to wkomponować. Ogólnie to trzeba być otwartym i mieć wyobraźnie, bo dla niektórych do GoT nie pasuje nic oprócz chóralnych, epickich kawałków i "Rains of Castamere".
PS: Piosenki ze zwiastunów Assassin's Creed bardzo pasują do GoT i na pewno jeszcze z nich skorzystam.