PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Must see

ocenił(a) serial na 9

Można by rzec HBO spełnia marzenia xD
Choć moja przygoda z Pieśnią zaczęła się niedawno i jak na razie czekam aż w moje łapska trafią obie części Uczty dl wron, to już teraz mogę powiedzieć, że jest to najwspanialsza saga jaką kiedykolwiek czytałem, a było tego sporo i nie mówię tutaj o samym fantasy.
Ciekawi mnie ogromnie jaki okaże się serial, choć gniotu podobnego do Legend of the Seeker nie przewiduję, bo jako fan seriali mogę stwierdzić, że HBO po prostu shitu nie robi.
Obsada wg mnie dość ciekawa, kilka osób nietrafionych, choć aktorzy wcielający się w rolę Neda, Jona, Aryii, Tyriona i kilku innych wynagradzają te braki.
Dla mnie najbardziej oczekiwany serial roku, właściwie żadne premiery kinowe nie dają mi tyle do myślenia. Fajnie będzie zobaczyć te wszystkie wymyślone przez Martina postacie literackie na ekranie, ale Gra o Tron jest dziełem monstrualnym, bardziej skomplikowanym i poukładanym nawet od LOTRA Tolkiena, więc liczę że pierwszy sezon będzie miał przynajmniej 12-13 odcinków po 60 minut, zyska sobie rzeszę fanów i da pozytywnego kopa Martinowi, żeby skończył wreszcie A Dance with Dragons.

ocenił(a) serial na 10
gambitx7

pierwszy sezon bedzie liczyc 10 odcinkow i nie bedzie w nim zawarta cala ksiazka po brakujacych postaciach [Walder Frey , Karstarkowie, Rose Bolton, Edmure Tully ] widac dokladnie w ktorym momencie sie konczy