PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408236
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Najlepszy, najpiękniejszy, najciekawszy, najbardziej wciągający.. wszystko na tak. Nie ma co się rozpisywać tylko drugi raz zacząć oglądac od początku :) Długo sie zastanawiałem czy mnie wciagnie czy takie cos mi sie bedzie podobac.. ale tak polecam wszystkim kazdy musi to widziec !
10/10

ocenił(a) serial na 9
Enemie

Muszę ci przyznać rację to genialny serial, ale jest u mnie na 2-gim miejscu.

użytkownik usunięty
ghost21

Co na 1. ?

ocenił(a) serial na 7

Breaking Bad.

ocenił(a) serial na 9

Prison Break możecie się z tym nie zgadzać ale dla mnie nr. 1.

ocenił(a) serial na 10
ghost21

Prison Break 1 i 2 sezon od 3 sezonu bardzo spadł poziom

ocenił(a) serial na 9
TyrionLanister

zgadzam się z tym.

użytkownik usunięty
ghost21

Ja się nie zgadzam. 3 i 4 mają inny, ale nie gorszy klimat.

ocenił(a) serial na 9

klimat gorszy nie jest, ale pod innymi względami są gorsze

użytkownik usunięty
ghost21

Jakimi? (oprócz powrotu Sary w 4 sezonie, bo tylko to było słabe).

ocenił(a) serial na 9

Powiedzmy że już nie wciąga tak bardzo jak 2-a pierwsze sezony, nie wiem czemu ale nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Nie ja jeden mam taką opinię

ocenił(a) serial na 10
Enemie

Początkowo oglądałem go z nudów, nic innego ciekawego nie było. Kilka odcinków później powili zacząłem się wciągać, po pierwszym sezonie wciągnąłem się na amen:P

ocenił(a) serial na 7
Enemie

Drugi, Breaking Bad nie pobije.

ocenił(a) serial na 8
Enemie

U mnie na 1-szym jest Star -Trek Nastepne pokolenie i jeszcze pare innych niemniej Gra o tron jest bardzo dobra.

użytkownik usunięty
Enemie

Dla mnie no.1 są Desperate Housewives xDDD

ocenił(a) serial na 1
Enemie

Serial to jest gniot w porównaniu do książek, one dopiero są świetne.

ocenił(a) serial na 6
SzalonaDaenerys

Serial tez był dużo lepszy dopóki trzymał się książek.

ocenił(a) serial na 10
Enemie

Swego czasu też uważałem ten serial za najlepszy, ale teraz przez wszechobecny hype przejadł mi się. Oczywiście oglądam go dalej ale bardziej z przyzwyczajenia a jeżeli dlatego bo mnie nadal jara, ten serial był najlepszy i najbardziej "magiczny" w pierwszych trzech sezonach, aż do UWAGA SPOILER śmierci Joffreya, później jakoś tak nagle czar prysł. Obecnie zdecydowanie bardziej wole "Wikingów" jakoś bardziej mnie urzekają.

ocenił(a) serial na 10
segl55

Właśnie przymierzam się do "Wikingów" :)

ocenił(a) serial na 10
segl55

zapytam, bez zakładania zbędnego wątku, kiedy wikingowie Cię wciągnęli? Obejrzałam 2 odcinki no i nie wiem, coś mi nie pasuje, irytują mnie głowni bohaterowie i jakoś nie ma tam póki co dla mnie nic ciekawego, czegoś co by mnie wciągnęło żeby wchłonąć serial odcinek po odcinku. Zazwyczaj już 1 odcinek mi wystarcza, żeby poczuć to "coś" :D Trochę się zawiodłam, ale może później serial się rozkręci? Bo nie wiem czy jest sens żebym dalej oglądała. Czy może w serialu raczej nie chodzi o ciekawe wątki tylko o rzetelne ukazanie czasów, kultury wikingów itp i pod tym względem patrzeć na serial?

ocenił(a) serial na 10
inkawa

No nie wiem kwestia gustu mnie Wikingowie wciągneli od razu od pierwszego odcinka, natomiast z Grą o Tron było inaczej i wciągnęła mnie dopiero w drugiej połowie 1 sezonu. A jeśli chodzi o fabułe w wikingach to skupia sie ona głównie na Ragnarze na jego rozwoju i jego historii a ta pokazana jest w tym serialu w sposób genialny, ciężko mi się jakoś bardziej na ten temat rozwinąć bo nie obyło by się bez spoilerów a te oczywiście są złem :)

inkawa

Wg mnie 'Wikingowie' są dobrym serialem, ale jeśli lubujesz się w filmach/serialach przygodowych i 'historycznych', to powinien Cię prędzej czy później wkręcić. S2 najlepszy, później nieco spadek w dół ale końcówka s3 wspaniała (jeśli chodzi o pewną bitwę to nie wiem, czy nie najlepsza jaką widziałem w telewizji w serialach). S4 pierwsza połowa też mi się podobała, pomimo powszechnej chyba opinii, że jest gorzej niż wcześniej.

Polecam natomiast w podobnych 'klimatach' serial "Black sails" - s1 = dno ale trzeba przetrwać, zapoznać się z bohaterami (i końcówka sezonu nawet nawet), s2 = bardzo dobrze, końcówka rozwala system (dosłownie i w przenośni), s3 = arcydzieło, aż czekam z niecierpliwością na s4 :D

segl55

"wikingowie" to hujowy serial

użytkownik usunięty
segl55

Też obecnie wolę Wikingów. Mają lepszy klimat i jest więcej badassowych postaci.