PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406271
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Do każdego punktu można wybrać max. top3. Zapraszam.

1. Ulubiona postać
2. Najbardziej nielubiana postać
3. Najlepszy władca
4. Najlepszy wojownik
5. Najładniejsza kobieta
6. Najprzystojniejszy mężczyzna
7. Najmądrzejsza postać
8. Najgłupsza postać
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa
10. Ulubiona scena

ocenił(a) serial na 7
sts111

Cersei dość długo się wstrzymywała, że tak to ujmę ;d Jak to, nie miała chłopa pod ręką? ;D A Mormont to co, pies? ;D Chętny był przecież ;d

n00bers

Sorry, ale Mormont to był stary pierdziel i do tego strasznie owłosiony. A ona, jak zauważyłeś, miała raptem czternaście lat. Dla niej Jorah to już geriatria ;). Poza tym takie rzeczy, to u Freyów ;D

ocenił(a) serial na 7
sts111

Już nie takie rzeczy się w tej sadze wyprawiały :) Miała jeszcze tego kapitana i Barristana [dobra, przegiąłem :d] I znowu organizatorzy imprezek weselnych ;D

sts111

Co Ty tu wypisujesz o Mormoncie za herezje? :D Toż to taki męski i przystojny facet, sto razy lepszy od tego Daaria czy służek. A że owłosiony, to to facet jest, to jaki ma być ;)

fune

Wlasnie! Prawde piszesz.. fune! xD

fune

Od Daaria to każdy jest lepszy. Ok filmowy Jorah prezentuje się godnie, ale książkowy niekoniecznie. A zresztą nawet gdyby wyglądał jak Sean Connery (a wiadomo, że gość im straszy tym lepszy, no przynajmniej do pewnego momentu ;)) to na Boga, dla niej jest w wieku dziadka. Owłosiony czy nie, jest po prostu za stary. Khaleesi potrzebowała młodego, męskiego osiłka, góra trzydziestka na karku, a nie podstarzałego rycerza z Westeros ;)). No w każdym razie w łóżku, czy na czym tam sypiała ;)).

sts111

Jaki tam numerek, toż ona sobie regularnie za pomocą innych ludzi dogadzała.... ot sposób na poprawienie nastroju
jak dla mnie to typową nimfomanką była, dlatgeo też tak dobrze odnalazła się u Dothraków
a już z takim Daario to ją cały czas swędziało za przeproszeniem
a Cersei to zupełnie co innego, to była inicjatywa Taeny, a Cersei chciała spróbować być Robertem, żeby choć trochę go zrozumieć i jej się zdecydowanie nie podobało
inaczej mówiac Dany była bi i było jej generalnie wszystko jedno kto ją zaspokaja (chodzi mi o płeć) a Cersei była heteryczką, to z Taeną to był bardziej emocjonalny epizod

ocenił(a) serial na 7
sts111

Ja wiem? Jak na czternastolatkę to całkiem niezgorszy wynik ;DDD I jeszcze ilość, sposoby, a do tego Irri ;D JA wiem, czy to jest całkiem normalne ;D A poza tym, tak się już u mnie przyjęło, że tak się na Dankę mówi ;D

n00bers

Trzeba wziac pod uwage fakt, ze sam Martin przyznal, ze chyba wiek co niektorym postaciom za bardzo zanizyl - dobrze, ze serial w niektorych przypadkach <lub wiekszosci> to poprawil, haha

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Ale tego już raczej nie zmieni, więc mamy taki wiek, a nie inny ;)

n00bers

Co nie zmienia faktu, ze mozna wziac to pod uwage, to raz. A po drugie w sredniowieczu 14 lat to juz dawno byl wiek do zamazpojscia dla dzierlatki, bodajze.

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Zamążpójścia - tak. Ale żeby w tym czasie ożenić się dwa razy, mieć jednego kochanka i próbować ze służącą? ;)

n00bers

Ozenic to sie chyba moze facet, ona wyszla za maz xP Powiedzmy sobie, ze lubi 'te rzeczy', ALE czy to od razu wada?

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Kurde, sorki, procesy myśleniowe dziś już siadają xd Jak ma być królową, to chyba lepiej, żeby wolał sobie z królem pobaraszkować, a nie z kimś innym na boku xd Wiemy, jak to się skończyło dla Cersei

n00bers

W sumie dobry ten przyklad z Cersei - jedyna chyba roznica polegala na tym, ze w KP jest ten Wielki Septon, a w przypadku Dany.. no coz, tam jest bodajze Wielka Gracja ale to pikus przy wroblu xd
btw. Dany baraszkowala z Daario po slubie z Loraqiem? Pamietam, ze przed slubem to robila, az do ostatniego dnia czy przedostatniego dnia, ale po slubie tez?

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Tak, Gracja jest tolerancyjna ;D Mozna nawet pomyśleć, że nie jest pobożna xd Mi się wydaje, że gdyby Daario jeszcze tam został [a pewnie chłop już nei żyje xd], to Danka mogłaby nie wytrzymać ;D

sts111

Podejrzewam, ze ten 'srodkowy' sam byl tym faktem zbulwersowany i robil to - rowniez- "dla dobra ogolu" <a przynajmniej takie wrazenie mialem przy czytaniu>

matiiii

Takoż nie odniosłam wrażenia, żeby był szczególnie "poruszony" ;D. Tak to jest jak się człowiek poświęca. Nikt nie powiedział, że łatwo być władcą ;))

n00bers

fakt, że przy Dany nikt nie zwraca uwagi na kazirodcze pochodzenie
a co do Joffa to raczej nie jest tajemnicą, że się zgadzam :D

ocenił(a) serial na 7
fune

Hehe, niewiele takich, co się z mą opinią co do Joffka zgadzają :D

n00bers

oj nie raz byłam linczowana, że starałam się go zrozumieć, zamiast przekląć na wieki :D

ocenił(a) serial na 7
fune

Przecież łatwiej przekląć kogoś, niż go zrozumieć ;D

ocenił(a) serial na 7
n00bers

Mnie za to rozbraja, że żaden facet z tego wątku nie jest w stanie wypowiedzieć się o urodzie mężczyzn z serialu... Kiedyś tylko mężczyźni mogli być filozofami, artystami i musieli wypowiadać się o pięknie ludzkim i to było coś naturalnego, więc spokojnie - nikt was nie posądzi teraz o homoseksualizm, jeśli ocenicie wygląd innego faceta. A to by było ciekawe ze względów socjologicznych, tzn. kogo kobiety uznają za wzór męskiego piękna, a kogo faceci;) także zachęcam do większej śmiałości...

ocenił(a) serial na 7
nynavee

Już wcześniej gdzieś pisałem, ale na mój gust, to chyba Jaime ;P

nynavee

Tez "nie zaden", a wiekszosc - ja np. napisalem, N00bers twierdzi, ze tez, i pewnie znajdzie sie jeszcze ktos ; ]

matiiii

ale też z reguły, jak już ktoś pisze, to się jednocześnie usprawiedliwia albo pisze coś w stylu jak kolega niżej :)

fune

Ja uwazam, ze jesli ktos tak napisal to znaczy, ze to mlody wiekiem nastolatek xP

matiiii

zabrzmiało, jakby napisał staruszek jakiś :D (chociaż na pewno jest w tym dużo prawdy:)

fune

Jak bylem 'mlodym wiekiem nastolatkiem' <no co, tak sie chyba mowi o dzisiejszej mlodszej mlodziezy, czyt. cos ala gimnazjum a szkola srednia? xP> to w tego typu dyskusjach na forum lubilem napisac wlasnie cos w tym stylu <nie wiem, aby jakos uargumentowac lub byc pewnym ze nikt nie bedzie watpil w moje 'hetero', lol xd>

nynavee

może faceci nie umieją ocenić urody innych facetów, nie to co kobiety, wyćwiczone w ocenianiu rywalek :D

ocenił(a) serial na 7
fune

Myślę, że po prostu kobiety bardziej wyczulone są na piękno;p Sama czasem obejrzę się za "niezłą laską" i wcale nie z zazdrości, a raczej podziwu i fascynacji jej pięknem. Zachwytu nad męskim pięknem od chłopaków oczywiście nie wymagam, ale przynajmniej... bo ja wiem? Docenienia? Np. mój chłopak był pod wrażeniem barbarzyńskości Khala Drogo i w jakiś tam sposób ta postać zrobiła na nim wrażenieXD

nynavee

"Docenienia? Np. mój chłopak był pod wrażeniem barbarzyńskości Khala Drogo i w jakiś tam sposób ta postać zrobiła na nim wrażenieXD"
Khal Drogo w wykonaniu Jasona Momoy robi wrazenie na kazdym.

Rumunus

1. Daenerys Targaryen, Cersei Lannister...I teraz mam dylemat...Theon Greyjoy, czy Sansa Stark? cholera...nie wiem.
2. Arya Stark (tylko mnie nie zlinczujcie :D. A na poważnie, to naprawdę nie przepadam za jej wątkiem).
3. Tywin Lannister.
4. Sandor Clegane.
5. Cersei Lannister, Daenerys Targaryen, Sansa Stark.
6. Jako, że sam jestem facetem, to chcę sobie zastrzec, że mogę palnąć jakieś głupstwo, bo na urodzie MOJEJ płci, się po prostu nie znam. Ale skoro już trzeba wybierać, to: Khal Drogo, Renly Baratheon, Daario Naharys (nie pamiętam nazwiska).
7. Petyr Baelish, Lord Varys, Sansa Stark.
8. Viserys Targaryen (bo totalny kretyn), Hodor (bo w końcu, niespełna rozumu).
9. JOFFREY LANNISTER!
10. eh...ciężko sobie ULUBIONĄ przypomnieć, ale jeśli już to...scena rozmowy o śmierci, kiedy Joff to obejmował Margery, trzymającą jego kuszę. Strasznie klimatyczna.

ocenił(a) serial na 10
Ni3men

1. Ulubiona postać - Zdecydowanie Lord Varys
2. Najbardziej nielubiana postać - zdecydowanie Cersei Lannister, Petyr Baelish (chociaż szanuje jego determinację) i Theon Greyjoy.
3. Najlepszy władca - Stannis Baratheon
4. Najlepszy wojownik - Sandor Clegane, Jorah Mormont
5. Najładniejsza kobieta - Missandei
6. Najprzystojniejszy mężczyzna - sam jestem facetem i jakbym wyglądał tak jak Jorah Mormont w swoim wieku, to byłbym zadowolony :)
7. Najmądrzejsza postać - Lord Varys
8. Najgłupsza postać - Joffrey
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa - Tywin Lannister
10. Ulubiona scena - rozmowa Tywina z Aryą :)

Rumunus

1. Jon Snow
2. Tywin, Walder Frey, Bolton, Joffrey
3. Robb Stark
4. Sandor Clegane
5. Daenerys Targaryen
6. Jon Snow
7. Tyrion
8. Joffrey
9.-
10. za duzo

ocenił(a) serial na 10
Rumunus

1. Tyrion, Tywin, Sandor
2. Lysa Arryn, Bran Stark, Daenerys
3. Tywin Lannister, Tyrion Lannister
4. Jaimie, Góra, Ogar, Bronn
5. Talisa, Daenerys, Cersei
6. Jaimie, Robb,
7. Tywin, Tyrion, Littlefinger, Varys, Mance Tyrell
8. Eddard Stark, Sansa, Robb, Sam Tarly
9. Joffrey, Tyrion, Tywin
10. Z serialu : Krwawe Gody, Bitwa o Czarny Nurt, atak głodnych ludzi na rodzinę królewską. A z książki : Ucieczka Theona/Fetora z Winterfell z Jeyne, Śmierć Lysy Arryn, aresztowanie Cersei

ocenił(a) serial na 8
Rumunus

1. Jaime, Brienne, Tyrion
2. Joff, Cersei
3. Tywin
4. Brienne, Jaime, Loras
5. Arianne, Lyanna
6. Jaime
7. Tyrion, Littlefinger, Varys
8. Dany, Lysa, Robb
9. Tyrion, Joff, Arya
10. Krwawe Gody, bitwa o Mur, wesele Joffa i Marg

ocenił(a) serial na 9
Rumunus

1. Daenerys, Arya, Tyrion.
2. Ramsay Snow, Craster.
3. -
4. Barristan Selmy, Jaime, Drogo.
5. (serial) Cersei, Ellaria Sand , Margaery - podoba mi się jej chochlikowata buźka :)
6. (serial) Drogo, Daario, Ned.
7. Varys, Petyr Baelish, Aemon Targaryen.
8. W sumie nie mogę wymienić żadnej z ważniejszych postaci - chodzi o to, że prawie wszyscy strzelają jakieś głupstwa, niektórzy mniej, inni więcej, niektórzy prawie wcale, ale nikt nie jest nieomylny; trudno mi też porównywać bohaterów mlodocianych (Joff np.) z dorosłymi. Natomiast wyjątkową głupota wykazał się Kraznys mo Nakloz i dobrze mu tak :P
9. Joffrey, Arya, Jaime.
10. (serial) Wyzwolenie Nieskalanych, akcja Sama Zabójcy, rozmowa Jaime i Brienne w łaźni.

ocenił(a) serial na 9
Rumunus

1. Ulubiona postać - Ned, Tyrion, Joffrey, Sandor
2. Najbardziej nielubiana postać Dany, Sansa,
3. Najlepszy władca - Tywin
4. Najlepszy wojownik - Bronn
5. Najładniejsza kobieta - Cersei, Dany
6. Najprzystojniejszy mężczyzna - Ned, Robert
7. Najmądrzejsza postać - Littlefinger, Tyrion, Tywin
8. Najgłupsza postać - Dany, Jon, Sansa
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa - Tyrion, Ned, Sandor
10. Ulubiona scena - Scena gdy Ned poleruje miecz, Krwawe Gody i każda gdzie jest Tyrion z Cersei.

ocenił(a) serial na 10
Rumunus

1. Bronn, Tormund, Jorah Mormont
2. Cersei, Sansa, Joffrey
3. Stannis Baratheon
4. Bronn, Barristan Selmy, Ogar
5. Margaery, Melisandre, Daenerys
6. ------------------------------------
7. Varys, Tyrion, Davos
8. Sansa, Joffrey, Viserys
9. Qhorin Półręki, Walder Frey, Ramsay Snow
10. Krwawe Gody, śmierć Yorena, walka Qhorina z Jonem, płonąca flota Stannisa, scena od razu na początku 1 odcinka 1 sezonu, gdy Biali Wędrowcy zabijają dwóch zwiadowców, a trzeciego puszczają wolno.

Rumunus

1. Tyrion Lannister, Arya Stark
2. Cersei Lannister, Joffrey Baratheon, Melisandre
3. Daenerys Targaryen, Eddard Stark, Tyrion Lannister
4. Jaime Lannister, Eddard Stark, Ogar
5. Cersei Lannister, Daenerys Targaryen, Margaery Tyrell
6. Jaime Lannister, Khal Drogo, Robb Stark
7. Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen
8. Joffrey Baratheon, Sansa Stark
9. Wiele jest takich
10. Nie umiem wybrać jednej ulubionej ;)

ocenił(a) serial na 10
Rumunus

1. Ulubiona postać- Tywin, Jaime, Tyrion, Ogar, Roose Bolton
2. Najbardziej nielubiana postać- Daenerys, Catelyn, Walder Frey
3. Najlepszy władca- Tywin
4. Najlepszy wojownik-Barristan, Jaime(oczywiście jak miał jeszcze rękę :D )
5. Najładniejsza kobieta- Cersei, Sansa
6. Najprzystojniejszy mężczyzna- chyba Jaime
7. Najmądrzejsza postać-Tyrion
8. Najgłupsza postać-Daenerys
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa-Tywin, Davos
10. Ulubiona scena- Krwawe gody, wesele Joffreya, Wszystkie sceny z Ramsayem :D

ocenił(a) serial na 9
Rumunus

1. Ulubiona postać - Arya, Eddard, Tyrion.
2. Najbardziej nielubiana postać - Joffrey
3. Najlepszy władca - Daenerys
4. Najlepszy wojownik - Ogar
5. Najładniejsza kobieta - Margaery, Cersei
6. Najprzystojniejszy mężczyzna - Jamie (ale w 3 sezonie c; )
7. Najmądrzejsza postać - Tyrion
8. Najgłupsza postać - Melisandre
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa - Joffrey i Tyrion
10. Ulubiona scena - policzkowanie Joffrey'a przez Tyriona.

ocenił(a) serial na 8
Rumunus

1.Jon Snow
2.Daenerys, Catelyn
3.Ned Stark
4.Drogo
5.Ygritte
6.To zależy
7.Ned Stark, Jon Snow
8.Sansa
9.Tyrion, Joffrey
10.Jak Jon zabija Qhorina Półrękiego.

ocenił(a) serial na 10
Rumunus

1. Ulubiona postać - Arya, Stannis, na trzecim miejscu Jaime albo Jon Snow.
2. Najbardziej nielubiana postać - Daenerys, Lysa Arryn.
3. Najlepszy władca - Stannis Baratheon.
4. Najlepszy wojownik - Ogar, Bronn.
5. Najładniejsza kobieta - może się nie znam bo jestem kobietą, ale Sansa i Margaery.
6. Najprzystojniejszy mężczyzna - Jaime.
7. Najmądrzejsza postać - Varys, maester Aemon.
8. Najgłupsza postać - Joffrey, Sansa.
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa - Joffrey, Tyrion.
10. Ulubiona scena - Krwawe Gody, wesele Joffa, ogólnie sceny Jaime'a i Brienne oraz Tyriona i Cersei.

ocenił(a) serial na 5
Rumunus

1. Ulubiona postać-Tyrion,Jaime, Victarion
2. Najbardziej nielubiana postać- kurvva Daaria Matka Smoków, Loras
3. Najlepszy władca-Stannis, ś.p Tywin
4. Najlepszy wojownik- Barristan,Jaime jak jeszcze miał grabe
5. Najładniejsza kobieta-Sansa, Ceresei
6. Najprzystojniejszy mężczyzna-Jaime, Victarion, Euron
7. Najmądrzejsza postać-Victarion, Tyrion, Barristan, Davos
8. Najgłupsza postać- Catelyn, Niesfajczona dvpa
9. Najlepiej odegrana postać pod względem poziomu aktorstwa-Arya, Tyrion
10. Ulubiona scena- każda kiedy Tyrion i Tywin robią głupiego z ś.p Joffa ;p

Rumunus

1.Ned Stark, Tyrion, Jon Snow
2. Ceresei, Joeffry, Littlefinger
3. Ned Stark, Stannis
4. Jon Snow, Khal Drogo
5. Deanerys
6. NED STARK, Khal Drogo, Jon Snow
7. Tyrion, NEd Stark
8. Joeffry, eunuch, Lysa
9. Ned Stark - Sean Bean, Tyrion
10. Wszystkie z udzialem Tyriona

Rumunus

1. Daenarys
2. Jamie, Littlefinger
3. Daenarys, Cersei, Ned Stark
4. Khal, Jon Snow,
5. Daenarys, Cersei, Sansa
6. Jon Snow, Khal Drogo
7. Aria, Tyrion, Ned, Daenarys
8. Joffrey, Sam
9. Tyrion, Joffrey, Cersei
10.- Khal Drogo wylewa na głowę Viserysa złoto, tworząc 'złotą koronę'.
- Daenarys uwalnia Nieskalanych
- Tyrion podczas oblężenia miasta przes Stannisa widząc nadbiegającą armię mówi sam do siebie 'ku**a mać'.

ocenił(a) serial na 10
Rumunus

1. Tyrion
2. Joffrey
3. Khal Drogo
4. Jorah Mormont
5. Cersei
6. Khal Drogo
7. Tyrion
8. Sansa
9. Tyrion
10. Khal Drogo odgraża się, że dla syna zdobędzie żelazny tron