PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409760
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Valar morghulis!

Z tego co wyszukiwałem nie było takowego tematu, a do założenia zainspirował mnie offtop pewnych ludzi z forum <nicków nie podaje, może sobie tego nie życzą xP> właśnie o rozdziałach poszczególnych postaci z sagi i które są najlepsze/najgorsze.
TEMAT Z OCZYWISTYCH WZGLĘDÓW DLA CZYTELNIKÓW SAGI : )

Tak jak w temacie: które POVy uważacie za najlepsze a które za najgorsze? Pamiętajmy, że to nie temat o nie/ulubionych postaciach, a o samych rozdziałach.

Dla przypomnienia jakie POVy do tej pory miały miejsce wrzucam całą listę <spisałem z wiki:
http://iceandfire.wikia.com/wiki/POV_characters
myślę, że nic nie zabraknie-jeśli ktoś chce oceniać przez pryzmat ilości rozdziałów, to odsyłam do w/w linka>:
- występujące w prologach/epilogach: Will <GoT>, maester Cressen <SK>, Chett <NM prolog>, Merrett Frey <NM epilog>, Pate <UdW>, Varamyr Sześć Skór <TzS prolog>, Kevan Lannister <TzS epilog>.
- cała reszta: Tyrion Lannister, Jon Snow, Arya Stark, Daenerys Targaryen, Catelyn Stark, Sansa Stark, Bran Stark, Jaime Lannister, Eddard Stark, Theon Greyjoy, Davos Seaworth, Cersei Lannister, Samwell Tarly, Brienne, Aeron Greyjoy, Asha Greyjoy, Victarion Greyjoy, Areo Hotah, Arianne Martell, Arys Oakheart, Jon Connington, Melisandre, Quentyn Martell, Barristan Selmy.

matiiii

Najlepszy: zecydowanie Sansa, ale wyróżnię Catelyn, Cersei, Jaimiego i Jona
Najgorszy: Dany, Brienne, Sam