PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408199
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Nawet kiepski scenariuszowo sezon 8 nie zepsuje tego, że ten serial rozwalił na łopatki pozostałe produkcje. To najlepszy serial jaki oglądałam. Emocje jakie wywoływał, szokując i wzruszając na przemian, są nie do opisania. Nawet gdy w odcinku nie było zbyt dużo akcji to dialogi, gra aktorska sprawiały, że rzadko kiedy się nudziłam. Czekanie na nowy sezon, wymiana spostrzeżeń na grupach i forach, zacięte dyskusje, memy (<3) - to była cudowna przygoda!
Mimo ostatniego sezonu, który i tak z perspektywy czasu będzie inaczej odbierany, już uważam ten serial za kultowy. Ludzie rozprawiali na jego temat na ulicy, w pracy, szkole. Tworzyli społeczności na Facebooku (pozdrawiam grupy Gra o Tron Polska i Obrońcy Siedmiu Królestw), własne teorie itp. Ta cała otoczka to coś wspaniałego.
Ostatni sezon mnie trochę rozczarował, ale i tak nie psuje odbioru całości. Szkoda tylko, że twórcy uparli się na zamknięciu historii w 8 sezonach, kosztem poucinanych wątków i nielogicznych uproszczeń fabuły.
Ale przymykam oko (a niekiedy nawet dwa) oglądając ostatni sezon, bo Gra o Tron to bez wątpienia fenomen naszych czasów.
Teraz pozostaje czekanie na Pana Martina i obiecane książki.
Valar morghulis