PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408104
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jon Snow, zarówno ten książkowy jak i serialowy liczy sobie jakieś 21 wiosen, czy tak? Ned Stark w chwili swojej śmierci miał jakieś 51 lat, inaczej mówiąc był w wieku jak najbardziej średnim. A zatem 20 lat temu w czasie narodzin Jona, Lord Stark był lekko po 30-tce. Czyli ten gimnazjalista z głupim wyrazem twarzy co to niby walczy pod wieżą radości ma 30 lat? Bo wygląda najwyżej na 16. Czy panowie D&D na pewno wiedzą co robią?

ocenił(a) serial na 6
Nick_filmweb

Nie mam pojęcia ile lat ma serialowy Jon, ale książkowy ma ich chyba 19. Natomiast Ned w chwili śmierci miał bodajże 35 lat. W serialu wszystkich postarzyli i Rebelia zamiast dziać się 15 lat przed akcją PLiO dzieje się chyba 18 lat przed nią. Tak czy inaczej chyba i tu i tu Ned jest w chwili zdarzeń w Wieży Radości koło dwudziestki.

WielkiMou

W takim razie skoro 50-letni Sean Bean grał 30-latka, logicznym rozwiązaniem byłoby zatrudnienie 30-letniego aktora a nie dzieciucha, którego Dayne powinien znieść jednym uderzeniem. Zupełny bezsens.

Dzięki Mou.

Nick_filmweb

Chodzi mi oczywiście o Neda spod Wieży Radości.

ocenił(a) serial na 8
Nick_filmweb

Dziwię się, że nie zauważyłem prawidłowosći wcześniej i to nie tylko w serialach ale i wszelkiego rodzaju filmach. Gdzie w opisie filmów wyraźnie widnieje "grupka nastolatków" a grają ich aktorzy po dwadzieścia-kilka lat. To jest normalna praktyka od wielu lat jednak nigdy nie odkryłem w tym sensu. Czy starsi aktorzy lepiej się wczuwają w role nastolatków niż nastolatkowie? Raczej wątpię.

ocenił(a) serial na 8
terbi_2

Miało być dziwię się, że Ty nie zauważyłeś tej prawidłowości wcześniej.

ocenił(a) serial na 8
terbi_2

Starsi aktorzy lepiej grają niż nastolatkowie.

ocenił(a) serial na 8
KarmazynowyKokos

Jednak mnie to nadal nie przekonuje. Mimo wszystko stan umysłu nastolatka to stan umysłu nastolatka. Ciężko jest osobom starszym (nawet niewiele) z powrotem wejść w to jak się zachowywali z 8 lub 9 lat wcześniej. Właśnie może ta nieco gorsza gra pod względem czysto aktorskim byłaby lepsza bo by oddawała bardziej sposób funkcjonowania osób dokładnie w takim wieku w jakim powinni być bohaterowie. Choć podobno mężczyźni zawsze mają w sobie coś z dziecka i może nie tak trudno jest im wczuć się w rolę osoby która będąc w wieku gimnazjalnym nie miała, żadnych kłopotów na główie niż to jak spędzić kolejny weekend.

Nick_filmweb

''Czy panowie D&D na pewno wiedzą co robią?''

Teraz pytasz, bo Ci aktor i jego wygląd nie pasi? Wow :D

Nick_filmweb

Co za atencjusz hahaha =DD

pogromcaaa

O co Tobie chodzi? Pewnie, że nie pasi.