Proszę HBO nie spie****** tego. Czekam na ten serial od bardzo, bardzo dawna. Oceny na imdb jak na razie są wysokie 9,2/10 na ponad 1000 głosów. Choć troszkę bez sensu oceniać po jednym odcinku. Czekam, czekam z niecierpliwością!!
po obejrzeniu pierwszego odcinka mogę stwierdzić, iż bardzo wierny książkowego pierwowzorowi ( choć czytałam go z 2 lata temu i nie pamiętam dokładnie wszystkich szczegółów)
postaci dobrze przedstawione, choć dla kogoś nieobeznanego być może mogą wyniknąć kłopoty z poukładaniem sobie wszystkich korelacji w głowie
świetny Tyrion, nie brak scenek rodzajowych urozmaicających akcję i wprowadzających atmosferę epoki
Daenerys też mi się podobała
ogółem to jestem bardzo zadowolona i już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka, tym bardziej,że ten kończy się w bardzo ciekawym momencie, ale jako, że czytałam książki to wiem oczywiście co będzie dalej
wiec mogę uspokoić: nie spie****** tego!:D
Mam OLBRZYMIĄ nadzieję:) Liczę na to, że to będzie najlepszy serial tego roku! :) Muszę przyznać, że odrobinę mnie uspokoiliście :) Jeszcze trochę muszę wytrzymać:) Czytałam całą sagę z wypiekami na twarzy! GENIALNA, WSPANIAŁA, TRZYMAJĄCA W NAPIĘCIU. Oby serial taki był! Już odliczam godziny:P ... Pozdrawiam wszystkich!
Ja co prawda książki jeszcze nie czytałem ( mam zamiar to wkrótce nadrobić ) ale po pierwszym odcinku jestem pod wrażeniem . Muzyka , zdjęcia ,klimat na najwyższym poziomie . Zresztą to robota HBO a stacja zazwyczaj dba o swoje produkcje . Jako fan gatunku rownież czekałem na GoT od bardzoo dawna i szczerze mam nadzieję że to będzie hit .
Słabą mam wolę... Oj słabą:P Nie wytrzymałam i też już obejrzałam. Hmmm... Jak na razie po pierwszym odcinku, jest dobrze. Klimat zdecydowanie udało się zachować. Obsada - to jest mocny punkt tego serialu. Nie wiem jak HBO tego dokonali, ale większość bohaterów mniej więcej zgadza się ze swoim pierwowzorem książkowym (przynajmniej pod względem wizualnym). Mnie również bardzo spodobała się Emilia Clarke jako Dany. Ogólnie sceny z Dothrakami wyszły świetnie. Co tam jeszcze? No... lokacje są genialne - Winterfell, King's Landing... i mój ulubiony Mur. A aktorsko Sean Bean, Mark czy Peter znakomicie się spisali i debiutanci jak na razie też nieźle. Odcinek kończy się w ciekawym momencie i czekam niecierpliwie na kolejny. Muzyka tylko jakoś tak... nie zachwyca. I te wilkory... prawie, że ich nie ma. Ale jestem dobrej myśli i sądzę, że będzie mocno.
z muzyki to podoba mi się motyw przewodni: od razu zwróciłam na niego uwagę i wg mnie bardzo pasuje do serii
z tego co pamiętam to w książkach im dalej tym lepiej, dlatego z odcinka na odcinek powinno być coraz ciekawiej
na początku niestety niewiele się działo, więc obawiam się, że ten odcinek może nie zainteresować jakoś wybitnie "laików" ale akurat przy tej serii cierpliwość popłaca ;)