Według mnie.
W VII sezonie zobaczymy starcie pomiędzy Lannisterami, a Jonem Snow i Daenerys. Khaleesi i Snow odkryją, że są przyrodnim rodzeństwem i połączą siły w wyniku czego zobaczymy klęskę Lannisterów. I teraz albo Daenerys zasiądzie na Żelaznym Tronie, a Jon Snow zostanie Królem Północy - Królestwo zostanie podzielone / albo Khaleesi i Snow pobiorą się (w myśl dawnych zwyczajów Targaryen'ów) i razem będą rządzić Siedmioma Królestwami.
Patrząc na to jak wątek Martellów był traktowany do tej pory, uważam że zostanie w ogóle zepchnięty na ostatni plan.
Jamie Lannister zginie w pojedynku z Jonem Snow.
No i teraz Cercei Lannister: albo zabije ją Tyrion, albo Arya, lub zostanie stracona.
Snow pomoże rodzeństwu Greyjoyów pokonać wuja w zamian za posłuszeństwo, Theon zasiądzie na tronie i dostanie Żelazne Wyspy.
Tyrellowie poprą dążenia Daenerys.
Może zobaczymy upragnione CleganBowl.
Wielka Bitwa odbędzie się w 6/7 odcinku, a na koniec sezonu wśród wiwatów zwycięstwa Biali Wędrowcy przekroczą Mur.
W VIII sezonie zobaczymy ostateczną konfrontację pomiędzy ludźmi, a nieumarłymi. Smoki spalą większość armii Innych. I wtedy twórcy sobie przypomną, że za murem jest jeszcze Bran (nie pokazano go w zwiastunie 7 sezonu), który użyje starożytnej magii, aby pozbawić Białych Wędrowców mocy i uśpić na parę tysięcy lat, żeby podkreślić dramatyczność zapewne zginie.
Tarly w Cytadeli znajdzie sposób na wyposażenie żołnierzy w Smocze Ostrza.
Sansa Stark zorientuje się w intrygach Littlefingera i zdradzie jej ojca, przez podstęp zabije go i stanie na czele Doliny Arrynów.
Tyrion Lannister zostanie Lordem Casterly Rock wiernym Daenerys.
A jakie są Wasze wizje? Z czym się zgadzacie, a z czym nie? Może macie inny pomysł na zakończenie Pieśni Lodu i Ognia - piszcie.
1. Danyres zawita w domu stannisa.- Trailer potwierdził. Dom Stannisa to wielopokoleniowa siedziba Targeynów, więc nie dziwię się, że zerwała ten baner. Nigdy nie powinien tam być.
2. Euron rozpęta wojnę morska, w ktorej ginie yara, thenon zostanie pobity. Zabita zostanie rowniez jedna ze żmij. Dwie kolejne razem z eralia zostaną przetransportowane do. Królewskiej przystani na egzekucje do carsei.- Zdjęcia z planu pokazują wyraźnie,że Euron pojmał Yarę, Ellarię i jedną z bękarcic" Hot Pusy". Oj, wydaje mi się, że Euron zaszaleje.
3. Lanisterowie napadają na tyriellow i ich eliminują. Olena popełnia samobójstwo.- Szkoda Tayrellów, serialowy ród przestanie istnieć.
4. Danyres atakuje lanisterow, bronn i james z trudem ciekaja.- Tak to wygląda.
5. Jon spotyka sie z danyres i mowi o umarłych.- Pewne na 100%
6. Bron dociera do czarnego zamku i wie o pochodzeniu jona.- Bran dociera nawet do Winterfell i Starkowie poznają prawdę. Ciekawa jestem reakcji Sansy.
7. Danyres zwołuje spotkienie w królewskiej przystani.- Przecieki i trailer tu sie pokrywa.
8. Wypad za mur, dowód na istnienie innych, większość ginie, przylatuje danyres , jon ucieka. Ginie tez największy smok.- Bardzo prawdopodobne. Nie wiem, czy Jon nie zostanie ciężko ranny i nie wyląduje w Winterfell na końcu.
9. Sansa odkrywa plany litfingera i za pomoca aryi likwiduje pająka.- Oby!
10. Jon i danyres uprawiają sex a w tym czasie krol umarłych na smoku rozwala mur i czarny zamek.- Oby nie, ale znając serial zapewne trzeba będzie to przejść.
"Khaleesi i Snow odkryją, że są przyrodnim rodzeństwem [...]"
Litości, ona jest jego ciotką (w serialu przynajmniej).
Chyba że Regał ją począł z własną matką, w tak patologicznej rodzinie to możliwe.
"Chyba że Regał ją począł z własną matką, w tak patologicznej rodzinie to możliwe."
Wtedy i tak byłaby też ciotką.
I w serialu i w książkach. Daenerys to młodsza siostra Rhaegara, który jest ojcem Jona. Nie wiem czemu, ale bardzo wielu ludzi tego faktu nie ogarnia, bo nie pierwszy raz spotykam się z tezą, że Jon i Dany to rodzeństwo. Może to ze względu na wiek. Jon i Dany są rówieśnikami.
Ktoś tu chyba nie przeczytał przecieków. XDD Jeśli spoilery nie są Ci straszne, radzę nadrobić leaki z października zamieszczone na Reddicie, bo Twoje przewidywania nie zgadzają się nawet w jednym procencie. XD
Wczoraj chyba nawet byłam na tej stronie o ile się nie mylę. Oprócz tego całość widnieje też na głównej stronie freefolk na Reddicie (choć nie wiem czy dodano tam przecieki, które wyszły od awayfortheladspart2 jakiś czas później). Tu też kilka stron domniemanego skryptu, także od niego :P
http://imgur.com/a/4uOuk
Proszę niespoilerować trafionymi czy chybionymi wydarzeniami.
Możecie założyć osobny temat "Spoilery na temat końca serialu".
Gdybym chciał to bym na własną rękę poszukał ewentualnych przecieków.
Nie ten temat.
Cersei prawdopodobnie straci zaufanie Jamiego wraz z kolejnymi błędnymi decyzjami, obstawiam że umrze w połogu, a ich dziecko zostanie adaptowane przez Tyriona po tym jak Jamie zginie w dowolnych okolicznościach, po czym zostanie dziedzicem Lanisportu a Tyrion nadal będzie namiestnikiem. Zapewne takie postaci jak Gendry lub inni pretendenci do tronu zginą w wyniku spisków Cersei.Co do Greyjojów myślę że zarówno Yara jak i Theon zginą a władzę utrzyma Euron, którego zwycięzca, dla świętego spokoju i dla floty mianuje lordem wysp, zapewne zginie w późniejszym czasie. Co do Starków z pewnością ktoś zginie obstawiam że wszyscy z wyjątkiem Johna w tym lub następnym sezonie, a John zostanie nowym księciem małżonkiem u boku Daenerys i dowódcą jej armii. Co do rodu Martelów są zbyt zaborczy by przetrwać upadną w wyniku spisków lub wewnętrznego buntu, Tyrelowie zapewne przetrwają w jakiejś bocznej gałęzi. Co do innych postaci, to z pewnością zginie Litlefinger jest zbyt niebezpieczny by inni zachowali go przy życiu, Sam zapewne zostanie maesterem, natomiast Ogar i inni z jego kompani zginą próbując walczyć z Zimą, prawdopodobnie im bliżej końca siódmego sezonu tym więcej pobocznych postaci będzie eliminowanych, a pierwszoplanowe co odcinek w ósmym sezonie. Co do samej walki z zimą sądzę, że pod koniec siódmego sezonu mur upadnie a zjednoczone armie cofną się na przesmyk, zapewne Mormont przetrwa by zginąć broniąc Daenerys, a Szary Robak i inni z jej świty podzielą po kolei jej los co zmusi ją do zacieśnienia więzi z Johnem.
Przede wszystkim wydaje mi się, że bękarty prawa do tronu mają znikome.
Ale Euron życzy sobie Żelaznego Tronu. Wyspy już ma.
Samwell nie może być Maestrem, ponieważ jest Bratem z Nocnej Straży :P
Będzie maesterem, ale pozostanie w Czarnym zamku, tak jak przed nim maester Aemon.
Ale Aemon najpierw został maesterem, a dopiero potem wstąpił do Nocnej Straży.
A może kolejność nie ma znaczenia? :) Tak tylko gdybam, czy jest coś na ten temat w prawie westerowskim, że brat z NS nie może być maesterem? Siłą rzeczy Sam udał się tam, ponieważ.. w zasadzie po co się tam udał? Ma zostać maesterem? Chronić Goździk? Dowiedzieć się tylko o Innych? Jedno i drugie? W serialu mamy konkrety związane z Jonem i jego motywacją wysłania Sama ale też nie wydaje mi się, aby Tarly miał czas aby zostać maesterem przed końcem serialu.. (chociaż kto wie.. Arya nie nauczyła się wszystkiego ale najwidoczniej umie zmienić sobie 'twarz' po 2 sezonach nauki :D).