PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405904
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam mam pytanie do ludzi bardziej ogarniętych w temacie, czy jest jakiś związek między dowódcą nocnej straży Joer'em Mormontem, a rycerzem, który towarzyszy
Deanerys- ser Jorah Mormont? Noszą to samo nazwisko choć nie wiem czy to jakaś zależność. Z drugiej jednak strony Mormont to nazwisko rodu więc chyba są w
jakiś sposób spokrewnieni. Dzięki za odpowiedzi.

AntekEmigrant

Joer Mormont jest tatusiem Joraha bedzie o tym bedzie

ocenił(a) serial na 8
AntekEmigrant

A czy czasem w serialu w 1 i 2 sezonie nie było to potwierdzane?

Może po prostu myli mi się to info z książkami ale czy ser Jorah nie mówił o tym w odcinku jak jechali przez morze Dothraków? Chętnie sprawdzę wieczorem jak wrócę do domu.

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Było np wtedy kiedy Joer oddał miecz Jonowi.

ocenił(a) serial na 9
AntekEmigrant

Jorah to syn Joer'a. Poślubił żonę, która miała olbrzymie wydatki, więc aby zdobyć pieniądze zajął się handlem niewolników, co w Westeros jest nielegalne. Przyniósł hańbę rodowi Mormontów, a Ned Stark skazał go na śmierć, więc ten uciekł za Wąskie Morze. Chyba tak to było:)

yaari

It is known.

ocenił(a) serial na 9
yaari

Poslubil chyba jedna z laseczek Hightower'ow, ta miala dosc wysublimowany smak a Jorah byl prostym czlekiem z polnocy. Mormontowie zreszta nie slyneli z bogactw, no moze oprocz Dlugiego Szpona. Gdy Jorah zwial Lord Mormont postanowil ze pojdzie w Nocnej Strazy, dlatego ze syn splamil jego honor rowniez