PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408174
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Spadek formy

ocenił(a) serial na 9

Z sezonu na sezon serial robi sie coraz nudniejszy. Szosty sezon to totalna porazka. Zbyt wiele watkow naraz i przez to zaden nie jest odpowiednio pokazany. Akcja rozkreca sie w zolwim tempie. Mam nadzieje, ze w krotce sie to zmieni.

ocenił(a) serial na 7
Snajper85AP

Co ty chcesz od sezonu sześć?

ocenił(a) serial na 9
WTTW_FILM

Jak dla mnie dluzy sie niemilosiernie. Juz 6 odcinkow a tak naprawde nic nowego nie wniosl.

ocenił(a) serial na 7
Snajper85AP

Nie, ożywienie Jona, Śmierć Boltonów, Powrót Benjena, Dzieci Lasu, stworzenie innych, wizje Brana, Hodor, szykowanie bitwy, zmiany na żelaznych wyspach i w Dorne, ucieczka Sansy, zmiana nastawienia Aryi, ogłupienie Tommena, Danka przejmuje kontrolę nad Dothrakami. To jest nic? Tu ruszyło więcej niż przez cały piąty sezon.Jeszcze nie wypisałem kilku ważnych "zmian".

ocenił(a) serial na 9
WTTW_FILM

O to wlasnie mi chodzi. Tyle watkow naraz, ze zrobilo sie strasznie chaotyczne. Niby tyle zmian, a nic tak naprawde sensownego. Skupili by sie w jednym odcinku na 2 watkach, a w nastepnym na innych. Takie skakanie co chwila od postaci do postaci jest wkurzajace.

ocenił(a) serial na 5
WTTW_FILM

Śmierć Boltonów, żadna atrakcja, Benjen na siłę, Dzieci lasu w sumie ulga, ze się ich pozbyli, wizje Brana - jedyna prawdziwa atrakcja z wszystkich sezonów, Hodor - komedia. Żelaźni ludzie budujący tysiąc statków kiedy na ich wyspie nie ma żadnych drzew xD, nudna Sansa, Arya foch po całym wieloodcinkowym wątku i szkoleniu ehh

ocenił(a) serial na 7
ciosina

Napisałem że nowe, a nie że mega super dobre i sensowne i wspaniałe -.- I co do drzew, tu obronię, przecież mogą je transportować z innych ziem, no nie?

ocenił(a) serial na 5
WTTW_FILM

No nie bardzo bo przecież tamci zabrali im statki xD zostały im pewnie tylko jakieś żałosne do łowienia ryb

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 5
Snajper85AP

Dziwię się, że ludzie nie dostrzegają, że obecnie ten serial to spłycony kanon Mody na sukces. Zubożony bo HBO ma tylko kilka odcinków na upchnięcie fabuły a Moda na sukces miała całą wieczność do dyspozycji :) Idealny przykład to Góra Cleagan, jak dawno doszło do eksperymentów na nim i przeobrażenia go w... no właśnie nie wiadomo w co. Niby jest zabójczy i wielki badass a tak naprawdę nadal nie pokazano kim się stał i co potrafi. Póki co chodzi jak piesek na smyczy. I taki jest właśnie cały serial. Wieloepizodowe budowanie wątku i potem porzucanie go to klasyk tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
ciosina

Chyba i tak nic nie przebije ciągnięcia wątku Aryi w Braavos i jej szkolenia na zabójce bez twarz przez dwa sezony, żeby jego kumulacją było... Porzucenie szkolenia XD

ocenił(a) serial na 5
Fass_

Rozwalaja mnie właśnie takie akcje

ocenił(a) serial na 9
ciosina

No wlasnie o to mi chodzilo. Chyba za szybko kreca serial, bo momentami traci sens. Watki przeplataja sie chaotycznie. No ale coz ogladam dalej. Chce wiedziec jak to sie wszystko skonczy.