PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408139
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

to Stannis wyrzynający wszystkich tych plugawych bękartów próbujących dostać tron. Szkoda, że Dedeki i Martin z tego zrezygnują. Niemniej...daliby mu chociaż rozbić Boltonów xD

Raczej Żelazny Bank wprowadzi zarząd komisaryczny za długi Tywina i Stannisa, potem wystawi co się da na sprzedaż. Koronę kupi ród, który nie uczestniczył w wojnie...

użytkownik usunięty
bazant57

Stannis nie ma właściwie długów, zadłużone jest całe królestwo przez Roberta. Stannis póki co wziął jedną pożyczkę i to zaproponowaną przez ŻB.

Pożyczką raczej wynegocjowaną przez Davosa. A Tywin narobił większość długów już po śmierci Roberta B., aby opłacić wojnę. Poprzednio sam finansował królestwo za pośrednictwem Baelisha, dopóki miał jeszcze złoża złota. Wynika to zarówno z jego rozmowy z Cersei, jak i rewelacji Tyriona po przeczytaniu ksiąg starszego nad monetą.

użytkownik usunięty
bazant57

Jeśli chodzi o książkę, to Żelazny Bank właściwie sam mu zaproponował pożyczkę, byleby obalił Lannisterów, bo ci nie płacą w ogóle. W serialu rozwiązali to tak, jak piszesz.

ocenił(a) serial na 6

A Tyrion ? Co z zabawnym karłem ?

użytkownik usunięty
eleanora

Już jest nudny. Niech spadnie z huśtawki.

ocenił(a) serial na 6

W książce nadal śmieszy, ale w serialu (5 sezon) rzeczywiście zrobił się z niego typowy doradca i inteligent. Zresztą prawie wszystkie postacie w piątym sezonie są jakieś drętwe/kiczowate/głupie/gorsze.

użytkownik usunięty
eleanora

W książce jest jeszcze nudniejszy, to jego pieprzenie o zemście już męczy.

ocenił(a) serial na 6

Uprzedzam, że nie czytałam nowych rozdziałów Wichrów Zimy. Skończyłam o nim czytać jak zapisał się do armii razem z Grosik. Jako błazen był całkiem śmieszny, szczególnie opisy jak jeździł na Ślicznotce.

użytkownik usunięty
eleanora

Te jego rozdziały z Wichrów chyba są nawet nie przetłumaczone, wiem tylko mniej/więcej, co się tam będzie działo.

użytkownik usunięty

Boltonowie nigdy nie próbowali mu niczego ukraść jak zdrajcy z Północy, z którymi Stanek chciał się sprzymierzyć.

Stanek życzył śmierci Robbowi ;D

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

To wcześniej, teraz pomaga jego ludziom go pomścić.

Łapią razem pijawki?

użytkownik usunięty
bazant57

Buntowników.

użytkownik usunięty

Co nie umniejsza faktu, że to zdrajcy. Chcą ukraść mu koronę pośrednio, działając w przymierzu z Lannisterami.

użytkownik usunięty

Ale wiadomo, że Boltonowie nie są przyjaciółmi Lannisterów.

użytkownik usunięty

Nie, wcale.

użytkownik usunięty

Bolton kochał tylko Tywina, ale on już nie żyje.

użytkownik usunięty

Raczej się go bał.

ocenił(a) serial na 8

Boltonowie służyli aż trzem uzurpatorom, w tym dwóm bękartom. Najgorszy sort zdrajców!

użytkownik usunięty
Kinokio

Jakim bękartom? Prawowitym synom Roberta Baratheona!

użytkownik usunięty
Kinokio

Robert to nie uzurpator, do reszty się zgadzam.

użytkownik usunięty

Oni wszyscy chcieli ukraść mi mój tron

ocenił(a) serial na 3

Wszyscy chuligani Stannisa powinni zrobić najazd na siedzibę Dedeków, wynieść ich na drzwiach i na stos. Pokazalibyśmy siłę naszej Staszkowej armii i nawet ISIS klękałoby do miecza. No i wtedy moglibyśmy sami sobie napisać idealne zakończenie. Plan idealny.

użytkownik usunięty
angryviking

Chuligani? Wierna armia, która z wiadomych przyczyn musi się ukrywać przed prześladowaniem Danyfagsów. Uklęknęliby wszyscy.

ocenił(a) serial na 3

Ale chuligani brzmi prawilnie. Ewentualnie może być: Wierna prawilna armia Stannisa najpawilniejszego z prawilniaków pierwszego tego imienia, pana światła i współczesnej husarii, proroczego męża narodu polskiego, z matki obcej: krew jego dawne bohatery, a imię jego będzie czterdzieści i cztery...

użytkownik usunięty
angryviking

2/10, oryginalnie brzmi lepiej

ocenił(a) serial na 3

Nie.

użytkownik usunięty
angryviking

Ja tu ostatecznie decyduję, więc tak. Do budy.

ocenił(a) serial na 3

Nie. Samozwańczy władca to nie władca *pali budę*

użytkownik usunięty
angryviking

Ożesz ty bękarcie, zaraz wyślę chłopaków

ocenił(a) serial na 5

Dokładnie. Jak Stasiek odwali kitę w książce to chyba je*nę, po to cały czas wiatr wieje mu w oczy i ma pod górkę żeby w końcu umrzeć? Beznadzieja :(

użytkownik usunięty
Fass_

No dokładnie. Zauważ, że ci wszyscy nic nie warci "królowie" padają jak muchy, wszyscy spadli z rowerka. A Stannis małymi kroczkami brnie do przodu, pomimo przeciwności losu, i między innymi tym mnie kupił. Poza tym uśmiercanie go na tym etapie jest bez sensu, bo jego zwycięstwo może straszliwie w Westeros namieszać.

ocenił(a) serial na 5

Jak już go uśmiercać to np. w taki sposób: Stannis wygrywa bitwę o Wintefell i rozgramia Boltona. W tym samym czasie pada Mur i fala żywych trupów zalewa Siedem Królestw. Kiedy Stannis staje do pojedynku z Night Kingiem orientuje się że, jego Lightbringer to podróbka i ginie z jego rąk- to byłaby śmierć godna prawdziwego króla, który nigdy się nie ugiął i zginął w obronie króslestwa :)

użytkownik usunięty
Fass_

To taka śmierć frajera, bo w sumie Stannis i tak nie wierzy, że jest Azorem. Prędzej, jakby wiedział, że zginie, ale i tak by się poświęcił-to by było coś. Gdyby wylazł na spotkanie z Nocnym Królem i od tak dał się urżnąć to by skończył żałośnie.

ocenił(a) serial na 1

Hahahahahaha. Uzurpator zdechnie zapomniany wśród lodu i śniegu, pogrzebany przez Dwudziestu Dobrych Ludzi. Czekam na tę chwilę z niecierpliwością, a tymczasem pozbieram sobie armię i ruszę do tego zapyziałego Westeros.

użytkownik usunięty
SzalonaDaenerys

https://www.youtube.com/watch?v=VyaNhr61QQY