Gra o tron ze średnią ocen 8,84 zajmuje pierwszą pozycję w rankingu seriali. Wybaczcie że to napiszę, ale na ten serial głosowali głosowali chyba sami ćwierćmózgowcy. Ten serial to kompletna tandeta a ja jestem człowiekiem dobrym i litościwym i tylko dlatego oceniłem ten serial aż na 2. Rzygać się chce jak widzę w tym serialu co chwile burdele w których jedna prostytutka wkłada palec w du*ę drugiej. Rzygać się chce jak jakaś "Danuta" która gra marnie i sztywno pokonuje każdy ogień i to z pomocą wielkich smoków które oczywiście są jej posłuszne. Rzygać się chce jak widzę że połowa bohaterów to zwykłe oblesie które chcą jedynie seksu, walki i alkoholu. Prawda jest taka że ten serial oglądają głównie gimbusy, które chcą pokazać że są prawdziwymi kozakami i oglądają serial dla dorosłych (najczęściej nielegalnie przez internet). Podsumowując ten cały gniot jest tak słaby, że każdą minutę jaką przy nim spędziłem uważam za zmarnowaną. Całe szczęście w obecnych czasach jest jeszcze trochę dobrych seriali więc mam co oglądać.
Zgadzam sie przecież to normalna sprawa obejrzeć wszystkie sezony serialu który mi sie nie podoba
I które to seriale są takie wspaniałe? Chociaż jeden przykład byś podał, a nie rzucasz takie puste hasełka.
Na przykład Breaking Bad lub Stranger Things a jak to nie twój klimat to zostają ci Alternatywy 4 :D
Gra o Tron zajmuje 1 miejsce, ponieważ jest najlepszym serialem w historii. Ma najwięcej nagród i najwyższe oceny ponieważ niemal wszystkim podoba sie to dzieło. Trolle które wystawiają ocene niższą niż 8 nie znając wielkiej sztuki nie wpłyną na ranking
Aż tak różowo nie jest.
http://www.imdb.com/chart/toptv?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=2671047782&pf_rd_ r=09NTBCHBNBRV5E3GSY1T&pf_rd_s=right-4&pf_rd_t=15506&pf_rd_i=boxoffice&ref_=chtb o_ql_6
Filmweb nigdy nie był wyznacznikiem jakości.
Już w 2000 roku ludzie znający się na kinie nie zwracali uwagi na oceny na filmweb,
gdzie filmy słabe, średnie i dobre mają bardzo często podobne noty.
A poza tym na filmweb jest sporo wybitnych lub wysoko cenionych filmów z niskimi ocenami.
Nie spotyka się innych portali filmowych, by takie kwiatki miały miejsce :)
Widze że ranking na imdb jest lepszy niż na filmwebie tam o wiele lepsze seriale są w topce a Gra o tron na pewno nie zasługuje na pierwsze miejsce
Twin peaks od 2000-2012 roku miał na imdb 9,4 i był w Top 10 od zawsze.
A w ostatnich latach obniżyli mu trolle na 8,9, gdy pojawił się Detektyw i spadł już na 40 miejsce.
Pewnie widziałeś że oceniłem ten serial na 7 i dlatego o nim wspominasz :D Choć jak dla mnie był niezły, Oglądałem go z matką i babcią XD
Tak, bo tylko dwa seriale masz ocenione. Co do "Gry o tron" to strasznie do to wszystko wyolbrzymiasz.
"Rzygać się chce jak widzę w tym serialu co chwile burdele w których jedna prostytutka wkłada palec w du*ę drugiej"
Co chwilę? Ta scena z palcem pojawiła się w serialu tylko raz. Sceny w burdelu można zliczyć na palcach jednej ręki, podobnie jak sceny seksu, których również jest w tym serialu niewiele. Czasem przez ekran śmignie jakaś naga kobieta, która pojawi się na kilka sekund, ale co w tym złego? Nagiej dziewczyny nigdy nie widziałeś?
"Rzygać się chce jak jakaś "Danuta" która gra marnie i sztywno pokonuje każdy ogień i to z pomocą wielkich smoków które oczywiście są jej posłuszne."
Takie coś występuje prawie we wszystkich filmach i serialach fantasy.
"Rzygać się chce jak widzę że połowa bohaterów to zwykłe oblesie które chcą jedynie seksu, walki i alkoholu."
Połowa? Jedyne znane mi postacie w tym serialu, które chcą jedynie seksu, walki i alkoholu to Tyrion, Ramsay, Daario Naharis i Theon. Ten ostatni już nie może, więc zostały trzy. Kogo Ty jeszcze znasz?
Za to mamy w serialu świetne sceny walk, bitew, wspaniałe efekty specjalne (White Walkers i ich armie) oraz intrygi na najwyższym poziomie. Szkoda, że tego nie doceniasz.
Masz rację i nawet nie będę tego kwestionował! Przyznam Ci się, tak naprawdę oglądałem tylko pierwszą serię (chociaż też nie do końca) i po prostu to nie jest mój klimat. Ogólnie sorry za ten komentarz, chciałem po prostu sprawdzić reakcję ludzi na tak kontrowersyjny wpis. Tak więc jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam :)