PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408174
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Skąd ci umarli wzięli kilkaset metrów takiego wielgachnego i ciężkiego łańcucha do wyciągnięcia smoka? Czyżby tachali go ze sobą na wszelki wypadek?
Cały odcinek 6. był trochę mało wiarygodny...

użytkownik usunięty
eltoro10000

Mało wiarygodny to mało powiedziane. Teleportujący się Gendry, kruk oraz smoki, zabicie gada rzuconym oszczepem i wybiórcza celność NK - w małego lecącego w oddali smoka trafił bez problemu, a w dużego, który siedzi sobie na ziemi, w niewielkiej odległości trafić już nie mógł... I do tego niezniszczalna drużyna pierścienia - setki umarlaków prą na nich z każdej strony, a ci szlachtują jednego po drugim, nie odnosząc przy tym żadnych obrażeń.. Plot armor to potężna rzecz. ;-)

Tamten lecial ale ten sie wznosil i dosyc mocno bil skrzydlami.. nie slyszales o zawirowaniach powietrza?? takie skrzydla troche robia halasu i zawirowan a oszczep to nie pocisk samonaprowadzajacy... Co do lancuchów to faktycznie to zagadka ale z drugiej strony moze polezli gdzies po lancuchy i wrocili z nimi bez pokazywania tego... Kij ich tam wie... albo zorganizowali je po prostu na potrzebe chwili... :P

ocenił(a) serial na 9
eltoro10000

Ja już raz pisałam w innym wątki co stwierdził mój mąż, że może tam były kiedyś statki, tak po prostu. Ludzie po co te rozkminy

gasarbeiter

Statki? na takim małym jeziorku? to chyba łodki wioslowe... :D

gasarbeiter

Tiaaaa, statki na jeziorze. A na statkach setki metrów grubaśnego łańcucha... A najlepsze...oni ponoć nie umieli pływać! Ludzie na wyspach byli bezpieczni. Nie umieli pływać, ale umieli nurkować...;-)
W rzeczy samej, po co pływać, jak można sobie przejść morze po dnie. Przecież chyba oddychać nie potrzebowali...;-)

ocenił(a) serial na 10
eltoro10000

kurde cały serial jest mało wiarygodny
SMOKI
BIALI WĘDROWCY
LODOWE ZOMBIE
WSZYSTKOWIEDZĄCY I WIDZĄCY BRAN
MAGIA

TO DOPIERO MAŁO WIARYGODNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 A TY SIĘ CZEPIASZ ŁAŃCUCHÓW I ŻE ZA SZYBKO LECIELI..

inkawa

W istnienie smoków, zombiaków, czy jasnowidzów mogę uwierzyć, bo taka jest konwencja. To tak jak w kinie sf. Ale jak nagle ktoś wyczarowuje jakieś fanty, jakby miał zaczarowany ołówek, bez żadnego wyjaśnienia w scenariuszu, to jest robienie widza w wała. To samo dotyczy masek, które przywdziewała Arya. Skąd je brała?

ocenił(a) serial na 10
eltoro10000

w świecie w którym magia jest wszechobecna nic nie powinno dziwić.

inkawa

Magia mi nie przeszkadza, ale zawsze przeszkadza mi brak logiki.
Np. przylatuje Daenerys na ratunek z trzema smokami i zamiast spalić całą armię umarlaków pali kilkuset i odlatuje. Czemu? Bo smoka jej zabili? Bo zamiast zacząć od spalenia przywódców, smoki latały bez ładu i składu. Jeden dobry atak z powietrza i żadna armia Cersei nie byłaby im potrzebna. Ani umarlak do okazania. Jeden smok i to martwy potrafi zburzyć ogniem cały lodowy mur, a trzy nie mogły spalić stu tysięcy umarlaków? To właśnie jest nielogiczne.

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

http://westeros.pl/wp-content/uploads/2017/08/zawsze-blisko-Ciebie.jpg

WTTW_FILM

Dobre ;-)