Zastanawiam się, czy warto obejrzeć. Czytałam że serial jest świetny, dostał dużo nagród i w ogóle, ale czy mógłby ktoś napisać coś więcej o plusach/minusach na przykład?
minusem jest to że jak się skończy to kazdy inny serial będzie wyglądał jak upośledzony, pozostanie pustka w sercu której nic już nigdy nie zapełni, nigdy nie zaznasz podobnych emocji, tak wyjątkowego świata, nic nigdy nie dorówna, wpadniesz w depresje i zamkniesz się w sobie
oczywiście że warto
Znam to uczucie, nie po tym serialu, ale wiem z czy to się wiąże. Jednakże jestem gotowa na depresję, jeżeli serial jest tak świetny jak wszyscy mówią. Dziękuję za odpowiedź.
Chyba jaja sobie robisz. Każdy inny serial będzie wyglądał jak upośledzony po ty ma jak autor tematu zobaczy ostatnie sezony? XDDD
ostatnie sezony nie ujmują nic ogólnej ocenie serialu, nie ma, nie było i długo nie będzie czegoś lepszego
Ogromnym minusem jest finałowy sezon. Reszta jest zajebista. :) CGI świetne, fabuła podobnie. Aktorzy też dobrze się spisali. Polecam obejrzeć.
Polecam ale pod koniec poziom trochę spadł z rowerka, mimo wszystko nawet te słabsze sezony mają swoje momenty.
Przeważnie seriale w późniejszych sezonach nie są tak dobre, jak na początku, więc się z tym liczę. A co w np. 8 sezonie było nie tak że wszyscy tak na to najeżdżają? (Bez spojlerów)
To było nie tak w 8 sezonie że na skutek dziur fabularnych w poprzednich sezonach i dużej ilości wątków twórcy nie dali sobie rady i poszli drogą skracania i spłycania wszystkiego. Oglądając 4 sezon masz wrażenie że to materiał na co najmniej 10 sezonów, oglądając 8 masz już pewność że jeszcze ze 2 by się przydały. Poza tym, twórcy potraktowali w chamski sposób wielu głównych bohaterów, ich przemiana przez poprzednie sezony, droga jaką przebyli i wiele wątków pobocznych z nimi związanych stało się nie ważne. Poza tym olali wiele wcześniej wprowadzonych rozwiązań fabularnych oraz zmarnowali całkowicie (tutaj serio, dali dupy ostro) potencjał jednej z postaci z książki. Innymi słowy każda nieudolność Dedeków która była maskowana przez wszystkie poprzednie sezony wybiła niczym szambo w finale. Więcej nie chcę pisać bo bym już wszedł w ostre spoilery.
Aczkolwiek bo to wygląda jak ostra opinia zniechęcająca, serial zobaczyć warto, do 6 sezonu łącznie jest to naprawdę solidne dzieło które zasługuje na wszelkie pochwały, pełne świetnie napisanych postaci, fajnych zwrotów akcji i świetnego aktorstwa, potem jak pisałem wyżej w 7 sezonie (który jest jeszcze ok jeśli przymknie się oko na coraz częściej pojawiające się skróty) zaczyna się to sypać a apogeum rozkładu następuje w finale.