Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 414 tys. ocen
8,7 10 1 414341
7,9 49 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Zastanawiam się, czy warto obejrzeć. Czytałam że serial jest świetny, dostał dużo nagród i w ogóle, ale czy mógłby ktoś napisać coś więcej o plusach/minusach na przykład?

ocenił(a) serial na 10
OliOli04

minusem jest to że jak się skończy to kazdy inny serial będzie wyglądał jak upośledzony, pozostanie pustka w sercu której nic już nigdy nie zapełni, nigdy nie zaznasz podobnych emocji, tak wyjątkowego świata, nic nigdy nie dorówna, wpadniesz w depresje i zamkniesz się w sobie
oczywiście że warto

inkawa

Znam to uczucie, nie po tym serialu, ale wiem z czy to się wiąże. Jednakże jestem gotowa na depresję, jeżeli serial jest tak świetny jak wszyscy mówią. Dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
OliOli04

chyba lepiej Breaking Bad :D .Chyba ze ci nie przeszkadza położona końcówka

ocenił(a) serial na 7
inkawa

Chyba jaja sobie robisz. Każdy inny serial będzie wyglądał jak upośledzony po ty ma jak autor tematu zobaczy ostatnie sezony? XDDD

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

ostatnie sezony nie ujmują nic ogólnej ocenie serialu, nie ma, nie było i długo nie będzie czegoś lepszego

ocenił(a) serial na 7
inkawa

Było: Utopia, Breaking Bad, Bojack... można bez problemu wymieniać.

OliOli04

Ogromnym minusem jest finałowy sezon. Reszta jest zajebista. :) CGI świetne, fabuła podobnie. Aktorzy też dobrze się spisali. Polecam obejrzeć.

Radek_Traczyk

Obejrzę ;)

ocenił(a) serial na 7
OliOli04

Polecam ale pod koniec poziom trochę spadł z rowerka, mimo wszystko nawet te słabsze sezony mają swoje momenty.

WTTW_FILM

Przeważnie seriale w późniejszych sezonach nie są tak dobre, jak na początku, więc się z tym liczę. A co w np. 8 sezonie było nie tak że wszyscy tak na to najeżdżają? (Bez spojlerów)

ocenił(a) serial na 7
OliOli04

To było nie tak w 8 sezonie że na skutek dziur fabularnych w poprzednich sezonach i dużej ilości wątków twórcy nie dali sobie rady i poszli drogą skracania i spłycania wszystkiego. Oglądając 4 sezon masz wrażenie że to materiał na co najmniej 10 sezonów, oglądając 8 masz już pewność że jeszcze ze 2 by się przydały. Poza tym, twórcy potraktowali w chamski sposób wielu głównych bohaterów, ich przemiana przez poprzednie sezony, droga jaką przebyli i wiele wątków pobocznych z nimi związanych stało się nie ważne. Poza tym olali wiele wcześniej wprowadzonych rozwiązań fabularnych oraz zmarnowali całkowicie (tutaj serio, dali dupy ostro) potencjał jednej z postaci z książki. Innymi słowy każda nieudolność Dedeków która była maskowana przez wszystkie poprzednie sezony wybiła niczym szambo w finale. Więcej nie chcę pisać bo bym już wszedł w ostre spoilery.

ocenił(a) serial na 7
WTTW_FILM

Aczkolwiek bo to wygląda jak ostra opinia zniechęcająca, serial zobaczyć warto, do 6 sezonu łącznie jest to naprawdę solidne dzieło które zasługuje na wszelkie pochwały, pełne świetnie napisanych postaci, fajnych zwrotów akcji i świetnego aktorstwa, potem jak pisałem wyżej w 7 sezonie (który jest jeszcze ok jeśli przymknie się oko na coraz częściej pojawiające się skróty) zaczyna się to sypać a apogeum rozkładu następuje w finale.

WTTW_FILM

Dziękuję za szczerą opinię, z wielką chęcią obejrzę serial bo mimo wszystko, jak tutaj zauważono, największym minusem jest właśnie sezon 8 który i tak jest niczym w porównaniu do pozytywów i muszę już tylko na własne oczy go zobaczyć