PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408104
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

http://winteriscoming.net/2015/10/02/polish-translator-drops-hint-about-the-stat us-of-the-winds-of-winter/

Polski tłumacz został poproszony o tłumaczenie pod koniec tego roku

ocenił(a) serial na 6
TyrionLanister

Trochę stary news. A po drugie to, że wydawnictwo ma takie plany nic nie znaczy, bowiem Martin może nie napisać do tego czasu i wtedy jedyne co mogą zrobić to tupnąć nogą.

Niemniej tego tu chyba jeszcze nie było, więc miło, że ktoś zamieścił.

ocenił(a) serial na 10
WielkiMou

Jak stary news jak dodany 3 godziny temu

ocenił(a) serial na 6
TyrionLanister

Na polskich stronach krążył gdzieś od miesiąca ;)

WielkiMou

Hiszpański wydawca, który się zna z Martinem zapewnił, że przetłumaczona wersja będzie gotowa w pierwszym kwartale 2016. To oznacza, że oryginał będzie na przełomie roku.

ocenił(a) serial na 6
NikKlik

Mam nadzieję, że Martin i jego nie oszukuje ;) Ale jest dużo optymizmu w tych doniesieniach i bardzo cieszę się, że Wichry wreszcie nadciągają.

ocenił(a) serial na 6
NikKlik

Zanim będzie polskie tłumaczenie (ok pół roku po oryginale) spodziewajcie się nawałnicy spoilerów. Nie znającym angielskiego zalecam odłączyć internet;)

ocenił(a) serial na 10
acidghost

Lubie spoilery. Jak wyjdze to napisze wszystko na głównym temacie

ocenił(a) serial na 6
TyrionLanister

Co innego spoilerować serial, który w zasadzie jest fan fickiem, a co innego powieść na, którą czeka się lata.

acidghost

Jeśli się pospieszą, to mogą szybciej zrobić tłumaczenie. Taniec że smokami wyszedł chyba 4 miesiące po ukazaniu się wersji angielskiej. Teraz GoT i PLiO są bardziej medialne, więc może być jeszcze szybciej. Przynajmniej taką mam nadzieję :)

ocenił(a) serial na 6
NikKlik

Myślę, że polskiemu wydawcy będzie zależało na jak najszybszym wydaniu Wichrów. Gdy TzS pojawił się w księgarniach sprzedawał się jak świeże bułeczki. Przy premierze Wichrów będzie jeszcze lepiej.

ocenił(a) serial na 10
acidghost

Ja tam jak zwykle w Pdfie se ściągnę