PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Szczerze mówiąc moim zdaniem najsłabszy sezon jak do tej pory. Może częściowo za sprawą spoilerów, których starałem się unikać ale nie zawsze skutecznie...Nie mówię że było bardzo źle, jednak nie było tych emocji, które towarzyszyły mi przy każdym odcinku poprzednich sezonów. Nie da się też ukryć że odkąd serial przegonił książki wszystko stało się dużo bardziej przewidywalne (co nie zawsze było minusem, niektóre wydarzenia choć oczywiste to i tak były satysfakcjonujące). Żeby nie było aż tak gorzko to wspomnę o kilku plusach:
Zdecydowanie na plus muzyka i scenografia (jak zawsze na najwyższym poziomie)
Pozytywnym zaskoczeniem były wątki Aryi i Sansy, jak osobno zanudzały, tak razem stworzyły coś bardzo ciekawego.
No i w końcu ostatnia scena 7 odcinka, co jak co ale to na prawdę było fenomenalne!

Tak z ciekawości mam pytanie do osób które zapoznały się z całym informacji o 7 sezonie: Czy wszystko sie sprawdiło? Czy może jednak było jakieś zaskoczenie?

użytkownik usunięty
pianaa13

Ja to widzę tak że hype na Gota okazał się tak duży że każdy oczekiwał Bóg wie czego, wyszło jak wyszło, czyli średnio, i to że S7 jest najsłabszy to mogę się zgodzić w 100%, wszystko spłycone do maksimum
-Rola Tyriona który jedyny co robi to gada "I bilive in ju Dineris"
-Misja "samobójcza" która miała nami szokować.... ta, mogli jeszcze więcej dodać pojawiających się z dupy dzikich tylko po to aby zginęli na oczach bohaterów.
-Zignorowanie masy bohaterów (VARYS?! Yara?!)
-O opcji szybkiej podroży, maratończyku Gendrym to szkoda strzępić ryja.
Cała ta WIELKA inwazja Denerys to mam rozumieć dwie bitwy? O Casterly Rock i ta nad Tridentem? Logiki proszę Równe nie szukać w poczynaniach bohaterów.
Dla mnie S7 jest w top 3 rozczarowania roku..
No i jeszcze ta afera ze spoilerami...

użytkownik usunięty

Aegon i jego siostry przewracają się w grobie widząc """podbój""" Daenerys.

ocenił(a) serial na 7

"a to widzę tak że hype na Gota okazał się tak duży że każdy oczekiwał Bóg wie czego"

Wyobraź sobie co będzie przed premierą ostatniego sezonu :P