PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407941
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Co w niej było niby brutalnego? Liczyłem na przemoc coś wstrząsającego i się zawiodłem

Beny12345

To podaj przykład sceny, którą uważasz za "wstrząsającą" lub "brutalną", żeby było wiadomo jaki masz punkt odniesienia.

sts111

Łohoho, witaj żabo :) zastanawiałam się, czy zdążysz się pojawić przed kolejną Gwiazdką:P A to Ramsay faktycznie Sansę rozdziewiczył? 0_0 Ale chyba raczej sytuacja przedstawia się jak niżej pisze ILN "Co do samej sceny, podejrzewam że 70% ślubów w Westeros kończą się w podobny sposób, szczególnie jeśli dziewczynka zmuszona jest poślubić starego lorda. Trudno nazwać noc poślubną gwałtem jak Sansa przybyła do Winterfell w konkretnym celu, zgodziła się na ślub i abstrahując od intryg Littlefingera jest potrzebna Boltonom po to, żeby dać Ramsayowi syna, zwłaszcza że obecnie ród Boltonów składa się z dwóch osób"? Kurza mordeczka, że też wciąż nie mam kiedy obejrzeć tego epa :(

fune

Trochę mi zeszło, ale w końcu się ocknęłam :D.
Gwałtem technicznie rzecz biorąc to nie było, ale scena obrzydliwa i dla widzów traumatyczna. Pie....ne dedeki :(.

ocenił(a) serial na 10
Beny12345

Nie musza pokazywac sceny gwałtu ze szczegółami aby zadziałało na wyobraznie.

ocenił(a) serial na 10
Beny12345

NIC NIE BYŁO BRUTALNEGO TEGO TRUDNO NAWET GWAŁTEM NAZWAC

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

pojekiwania rozkoszy to raczej nie były

TyrionLanister

Dokładnie chyba Sansa nie myślała że Ramsey zadowoli się samym jej widokiem. Jak na niego to i tak było spokojnie

użytkownik usunięty
Beny12345

To jest bardzo nieśmieszny żart. Ludzie przesadnie hypowali Sansę, już sobie przewidzieli, że przejmie rolę LS i z zimną krwią zamorduje Boltonów po czym ogłosi się królową Północy, albo przejmie rolę Manderlyego, albo w ostatniej chwili wpadnie ser Brienne na białym koniu i uratuje księżniczkę, a tu przejęła rolę Jeyne Poole i nie poszło po ich myśli więc się wściekają :D

Co do samej sceny, podejrzewam że 70% ślubów w Westeros kończą się w podobny sposób, szczególnie jeśli dziewczynka zmuszona jest poślubić starego lorda. Trudno nazwać noc poślubną gwałtem jak Sansa przybyła do Winterfell w konkretnym celu, zgodziła się na ślub i abstrahując od intryg Littlefingera jest potrzebna Boltonom po to, żeby dać Ramsayowi syna, zwłaszcza że obecnie ród Boltonów składa się z dwóch osób ;)

"Co do samej sceny, podejrzewam że 70% ślubów w Westeros kończą się w podobny sposób, szczególnie jeśli dziewczynka zmuszona jest poślubić starego lorda. Trudno nazwać noc poślubną gwałtem jak Sansa przybyła do Winterfell w konkretnym celu, zgodziła się na ślub i abstrahując od intryg Littlefingera jest potrzebna Boltonom po to, żeby dać Ramsayowi syna, zwłaszcza że obecnie ród Boltonów składa się z dwóch osób ;)"
Dokładnie.

użytkownik usunięty
Beny12345

w tej scenie to mi bardziej było żal Fetora

ocenił(a) serial na 9

Fetor ubije boltonów, potem uratuję sansę, powie jej, że jej bracia żyją, poślubi ją i odlecą na jednorożcu w stronę zachodzącego słońca.

ocenił(a) serial na 10
ostatnisprawiedliwy_1771

ale długo nie polataja bo z daleka zauwazy ich drogon :D

użytkownik usunięty
ostatnisprawiedliwy_1771

FetSan to też mój ulubiony statek

ocenił(a) serial na 8
ostatnisprawiedliwy_1771

Fetor ubije Eurona w pojedynku, potem Victariona, a na końcu utopi Aerona w kałuży i zostanie królem Żelaznych Wysp z Ashą jako jego morką żoną.

użytkownik usunięty
KarmazynowyKokos

a z Ramsaya zrobi Fetora

ocenił(a) serial na 10
KarmazynowyKokos

A Utopiony Bóg da mu nowego ku**sa

użytkownik usunięty
12Lisek

wiem to wiem tra la la lem

ocenił(a) serial na 6
ostatnisprawiedliwy_1771

Serio ma latającego jednorożca ? ;)

ocenił(a) serial na 10

Mi też Fetorwi tylko to przypomniało że już nie zarucha

użytkownik usunięty
TyrionLanister

prawdziwa postać tragiczna a nie jakieś Edypy

no ba :D

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

What is dead may never die

Beny12345

A bo to wszyscy chyba oczekiwali że Sansa będzie miała noc poślubną rodem ze Zmierzchu i teraz jest płacz i lament, że biedulka nie omdlewała z rozkoszy. No wybaczcie, ale takie niestety brutalne realia. "Zamknij oczy i myśl o Anglii" jak brzmi pewne powiedzenie. Podejrzewam, że nawet więcej niż te wspomniane 70% nocy poślubnych tak wyglądało. Jak młode dziewczę jest przez rodzinę sprzedawane/wydawane za mąż dla politycznych i materialnych korzyści, to panna młoda w noc poślubną raczej nie ma mokro w majtkach i nie rzuca się na przyszłego męża z radosnym "Bierz mnie, zagryź mnie mój zwierzu". A że Ramsay porąbany, to wiadomo było, że nie będzie delikatnym Edziem, tylko sobie weźmie co jego, a potem wytrze interes w firankę, podrapie się po jajkach i pójdzie spać.
Nie pamiętam czy podobne oburzenie było jak Khal Drogo traktował Daenerys przez długi czas jak krowę, czy też raczej klacz i ujeżdżał ile chciał w rzyci mając czy jej dobrze czy nie i jeszcze w dodatku te sceny nie były tak ocenzurowane jak sceny Sansy.