Naprawde zadnej kryryki wobec tego serialu? Wszyscy chyba sie podniecaja samym faktem ze to Gra o Tron. Porozwalane tyle watkow, tyle niedopowiedzianych scen, no proszę! Jak mozna bylo tak zjechac z poziomem, z tak obiecujacym serialem???
Zacznij czytać poszczególne wypowiedzi a nie nagłówki w tematach to sobie odpowiesz na pytanie.
Może to dlatego, że czytałem wcześniej już wszystkie dotychczas wydane tomy i wszystko jest dla mnie jasne, ale czego tu nie rozumiesz? Wątki i tak są poskracane i poobcinane względem ksiązki - gdyby chcieli je wszystkie umieścić w serialu, to dopiero miałbyś galimatias oglądając sezon składający się ledwie z kilku godzin.
Gruby sam jest sobie winien. Mógł zaczekać kilka lat, pieniędzy i tak miał mnóstwo.
Pan Grubas Martin zapętlił się w swoich intrygach niczym we własnej brodzie popielato-śnieżnej.
Pozdrawiam serdecznie.
Na imdb też wysoko. Pozycja nr 4
http://www.imdb.com/chart/toptv?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=2417962742&am p;pf_rd_r=0TARFASKW7AWDRPB8682&pf_rd_s=right-4&pf_rd_t=15506&pf_rd_i =tvmeter&ref_=chttvm_ql_5
Seriale które są w top 2 mają tylko 1 sezon więc się nie dziwię że taka ocena. "Sometimes less is more".
Bo ten ranking nie powinien nazywać się rankingiem najlepszych seriali tylko najbardziej popularnych seriali, kiedyś najpopularniejszym serialem na świecie był Dr House i wówczas to on zajmował 1 miejsce, teraz najpopularniejszym serialem jest Gra o Tron więc teraz jej przypadł ten "zaszczyt" w ogóle te TOP100 to w 3/4 porażka bo dobrych seriali jest w tym rankingu 15 no może 20, Wg mnie tylko jeden serial zasługuje na pierwsze miejsce w rankingu - Breaking Bad bo od początku do końca trzyma wysoki poziom, czego nie można powiedzieć o wielu dzisiejszych serialach.
Prawo ulicy, Sześć stóp pod ziemią, Sopranos czy Twin Peaks nie są gorsze od Breaking bad.
Prawo ulicy wydaje się nawet lepsze.
Prawo ulicy w 1 sezonie mnie niemiłosiernie wynudziło później już jest lepiej aczkolwiek nigdy mnie ten serial jakoś strasznie nie urzekł. tak jak mówiłem z kilkudziesięciu obejrzanych seriali to właśnie najbradziej wciągnęło mnie Breaking Bad no i może jeszcze Dexter
Wiele jest świetnych seriali na poziomie Dextera lub wyższym np:
Twin Peaks, Prawo ulicy, Sopranos, Sześć stóp pod ziemią, Breaking bad,
Robin of Sherwood, Rzym, Gra o tron, Oz, Detektyw, Fargo, Gomorra, Narcos, X-Files,
Deadwood, Sherlock, Lost, utopia, czarne lustro, House of cards, Północ-południe, Korzenie.
Korzenie oczywiście 1977, Północ-południe 1985-1986, a Robin 1984-1986.
Dexter ma świetny 1,2,4 sezon. Od 5 równia pochyła w dół z żałośnie słabym 8 sezonem.
Podobnie Lost, pierwsze 3 sezony świetne, 4 nadal dość dobry, a 5 i 6 takie sobie.
I tak wiadomo, że najlepszy serial to Breaking bad a drugi jest True Detective sez 1, potem ewentualnie ta nędzna gra o tron.
Ja jestem jedynym krytykiem 'Gry o tron", za co uzyskałem zwycięstwo w ostatnim konkursie dotyczącym serialu, proszę Pana.
Pozdrawiam serdecznie.