PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408139
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jon zabija Dankę(min. pod wpływem Tyriona który zostaje aresztowany za uwolnienie brata) i poddaje się. Zostaje utworzona rada która decyduje że nowym królem zostanie Bran(również pod wpływem przemowy Tyriona). Bran rządzi, doradzają mu w tym Tyrion, Sam, Davos i Bronn. Arya odchodzi. Sansa panuje na północy. Jon wraca do Nocnej Straży za zabicie Daenerys.

Lecho1523

ale po co nocna straż??

ocenił(a) serial na 5
kristin87

ostatnia scena będzie za murem, mała sylwetka wlokąca się w oddali, cała w łachmanach, potem zbliżenie na twarz i to będzie żywy trup.

tzn. takie zakończenie będzie najbardziej tandetne, do bólu standardowe i przewidywalne, dlatego mam nadzieję że jednak nie.
chociaż ten serial jest już na tyle głupi, że to będzie tylko wisienka upodlenia na szczycie debilizmu.

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

Myślałam, że napiszesz że ta postać to Jon.
W sumie jest ożywionym trupem.

ocenił(a) serial na 5
azaleia

nie, to nie będzie Jon
to nie będzie żadna rozpoznawalna postać, to już byłoby przegięcie z tandetą.

a Jon to od zawsze była taką chodząca łajza, z tą jego miną zatroskanego wiejskiego przygłupa.

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

Dlatego pasuje, tylko stoi z miną cierpiętnika, nic nie robi, nic nie może, nikt go nie słucha. Drewno totalne.

ocenił(a) serial na 9
kristin87

Bran królem ?
Przecież nie przedłuży dynastii...

Bronn w radzie; w czym niby będzie doradzał ?
Jeśli przeżyje Tyrion to powinien dać mu ten zamek i cześć.

ocenił(a) serial na 5
azaleia

jako ptak, może złoży jajka i będzie miał małe pisklaki ;p

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

nie będzie pisklaków, brakuje drugiej wrony do pary. Chyba że ze smokiem coś zmajstruje ;p

ocenił(a) serial na 5
azaleia

no właśnie, przecież w shreku smok miał młode z osłem :]

azaleia

Na dodatek Bran już wcześniej mówił że nie interesuje go rządzenie. Ciekawe jak go przekonają, chyba że będzie marionetkowym królem Tyriona. Bronn w radzie też mi nie pasuje, ewentualnie jako ktoś odpowiadający za wojsko.

ocenił(a) serial na 9
Lecho1523

Bronn jest sprzedajny, nie nadaje się na odpowiedzialne stanowiska. Jeśli zdecydują się jednak uśmiercić Tyriona to jednocześnie zamkną też wątek Bronna, nikt mu nie da obiecanego zamku.

ocenił(a) serial na 8
azaleia

Obstawiam, że będzie tak jak na reddicie pisali :c

ocenił(a) serial na 9
patricoss_filmweb

No i niestety stało się: shame! shame! shame!
Septa Unella wiedziała co mówi.

Lecho1523

POZDRO XD

ocenił(a) serial na 5
Lecho1523

nie wiem czym się chwalisz, skoro skopiowałeś mój wpis o przeciekach dot. ostatniego odcinka?
że umiesz kopiować cudze posty?

suszyMie

Co? XD Nie wiem kim jesteś. Nie siedzę tutaj na forum.

ocenił(a) serial na 5
Lecho1523

a nie, sorry, to nie ty.
ktoś inny dosłownie skopiował mojego posta i założył nowy temat jakby sam przewidział jaki będzie koniec - a i tak przecież wszystkie te spojlery są z reddita, a nie że sami je wymyślaliśmy ;p

suszyMie

Przecież ja nie napisałem że to wymyśliłem. Jedynie w skrócie spisałem najważniejsze punkty z leaków. W poście niżej nawet stwierdziłem że też dziwi mnie ten Bronn itd, ale byłem pewny że wszystko się sprawdzi, bez wyjątku. Bo sporo ludzi nie wierzyło w te wpisy na reddicie :). A ten post "POZDRO XD" to po prostu śmiech z tego że taki serial pozwolił sobie w finale na taką wpadkę z przeciekami, no i też beka z całego tego żałosnego sezonu i zakończenia ;).

ocenił(a) serial na 5
Lecho1523

no tak, jak pisałem - pomyliłem Cię z kimś innym i z innym tematem ;)

sorry za zamieszanie

Lecho1523

Nie wraca tylko zostaje tam wygnany i na koniec zabiera ludzi ze sobą i odchodzą w las więc Nocna Straż przestaje istnieć. Tyrion to chyba postać która ma najwięcej szczęścia. Niby uznawany za mądrego i ciągle gdzieś coś komuś doradzał, ale większośc decyzji jakie podjął sam nie wyszły na dobre. Na koniec tak nagadał Johnowi że ten zabił miłość swego życia i przekonał radę żeby wybrali kalekę na króla. To karzeł miał charyzmę. Nie pojmuje jak po odmowie Sansy i decyzji o odłączeniu od królewstwa nikt nie wpadł na ten pomysł. Ugoda była tak bezapelacyjna że aż śmieszna.

RadoslawKamil

To był skrót myślowy. Tyrion to koncertowo zepsuta postać przez Dedeków(jedna z wielu).