Natrafiłem na artykuł w którym autorka właśnie tak stwierdziła. Co o tym sądzicie?
moooras chodziło o to, że bardzo często pokazywanie cycków jest bezcelowe a tu pięknie się wkomponowało w całą scenę.
Tak swoją drogą .... może i jestem dziwny, ale to pierwsza scena w dziejach mojego obcowania z filmami i serialami, w której cycki zauważyłem dopiero podczas powtórnego oglądania odcinka :P. Są smoki ... jest impreza :D
Nie ma oskarów za seriale. Zresztą ona tam tylko stała, resztę zrobiły efekty specjalne. Jeśli chodzi o aktorstwo to przyjemniejsza jest scena [SPOILER] jak zabija Drogo
Co do efektow specjalnych, to troche się mylisz. Na oficjalnej stronie Gry o tron można sę dowiedzieć, że piersi Dany były od początku do konca stworzone komputerowo. Zatrudniono najlepszych grafików z całego świata, a koszt zrobienia tylko lewego cycka to podobno 1\8 całego budżetu, Prawy był gratis. Jerry Travis; jeden z grafików opowiada - " Pracuje w tej branży od lat, Robiłem przy scenach batalistycznych, przy wysokobudzetowych produkcjach SF , Ale tworzenie piersi Dany to było najwieksze wyzwanie z jakim przyszło mi się zmierzyć. Inny z grafików wspomina - " To był miesiąc ciężkiej ,mozolnej pracy od rana do wieczora. Wracalem skonany do domu, kładłem się ,zamykalem oczy i myślałem jak to zrobić najlepiej. Pojawiały sie setki pytań; Czy małe,czy duże, czy tez srednie. Ku sobie czy raczej od siebie. W dół czy ku górze. Kwestia odpowiedniego owalu. A sutki; ich barwa i rozmiar itd,itd....Teraz ,gdy efekt koncowy jest juz znany, wiem, ze wykonałem kawał dobrej roboty'
I w koncu sam Martin w jednym z wywiadów mówi - "Tak, tak., właśnie tak wyobrażałem sobie piersi Daenerys. Teraz mogę w spokoju pisać dalej ksiązkę"
W życiu bym na to nie wpadł. Tym bardziej, że te piersi nie wywarły na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia
Ja tu staram się przekazać ważne informacje , a Ty hahaha. No pięknie
A tak zupełnie poważnie, już dawno miałem do Ciebie napisać jedno słowo, ale nie było okazji, Teraz jest
Przepraszam
Nie przyszło by mi to nawet do głowy. Piersi jak piersi widywałam lepsze ;) Szkoda, że pochłonęły tyle budżetu. Taniej by ich wyniosła dublerka, a zamiast tego mogli pokazać jakąś bitwę.
Nie mogę się doczekać bitwy na Czarnym Nurcie i oblężenia Przystani wraz z łańcuchem Tyriona i dzikim ogniem ("tylko podpaliłem rzekę."). :D No i, za te parę lat, sceny oblężenia Muru w wykonaniu kilkudziestotysięcznej armii Mance'a wraz z mamutami i olbrzymami.
cóż mogę powiedzieć... pękłam ze śmiechu, a teraz się usiłuję poskładać od nowa :P
Wybacz proszę. Chciałem dobrze a mało nie doszło do tragedii. Jeśli mogę służyć pomocą przy składaniu to daj tylko znać
Wzrusza mnie twoja troska do łez niemalże, swoja drogą poproszę o jakieś newsy na temat komputerowej korekcji pośladków Cersei, coś mi się widzi , że i one nie były dziełem matki natury. Zwykły tyłek nie podskakuje tak wdzięcznie.
Nic nie znalazłem,. To właśnie te zwykle tyłki podskakują najwdzięczniej , a matce naturze ufam zawsze. A szczególnie jesli chodzi o damskie pupy
Co za brednie, daj link do źródła bo nie wierze. Nie ma to jak wydanie 1/8 budżetu na sztuczne cycki w serialu fantasy kosztem innych scen. Jeśli to nie ściema, to większego kretynizmu jeszcze nie widziałem, tym bardziej ze była naga również w poprzednich odcinkach.
Bardzo mnie uraziłes swoim brakiem zaufania. Nawet do głowy by mi nie przyszlo, żeby zartować z tak powaznych tematow. A na kpiny z Daenerys nie pozwoliłbym sobie nigdy
heh nie wiem czy bardzo jest z czego, bo takie rzeczy coraz częściej się zdarzają.
Ale że jak. Jej piersi były stworzony tylko do ostatniej sceny czy przez cały film. Bo widać że w ostatniej to grafika. Wyraźnie to widać a prędzej nie. I tu pytanie. Po co robili cycki graficznie skoro prędzej pokazała swoje??
"sądzę że Emilia Clarke powinna dostać oskara za tą scenę."
A ja wiem ,że powinieneś leczyć downa... downie
Lubię Dany (jest moją faworytką), ale nie mogę się zgodzić. Jeśli chodzi o 'cycki', to mam nieco wyższe standardy. Ale za to smoki - pierwsza klasa. Ciekawe, jak często będziemy je widywać w drugim sezonie (idę o zakład, że rzadko; z wiadomych powodów).
Wyższe, ale większe i pełniejsze przede wszystkim : ) No, generalnie nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej.
Albo przypieką się na wolnym ogniu. O ile dobrze pamiętam, na początku smoki gryzły jej sutki do krwi, więc nie ma co się spodziewać zapierających dech w piersi wrażeń estetycznych.
Kto czytał książkę ten wie ;) Jej cycki ,a właściwie cycek - bo tylko jeden, ma być odsłonięty przez cały czas kiedy będzie chodziła w stroju kobiecym z Wolnych Miast ;) Pomijam już fakt, że pojawiać się będzie niezwykle rzadko, bo w książce za dużo jej udziału w 2 tomie nie było... A szkoda... Chociaż te sceny, które będą należeć zapewne będę do niezwykle widowiskowych :P Więcej zdradzić nie chce by nie popsuć niespodzianki :)
Miałem na myśli częstotliwość pokazywania smoków, a nie 'cycków' : ) A niespodzianek żadnych mi nie popsujesz, bo szczęśliwie jestem po lekturze wszystkich wydanych tomów, ha.
No to widzę, że ni tylko ja należę do grona szczęśliwych czytelników pierwowzoru :)
Ale z tego co pamiętam to smoków będzie tyle co Dany, więc też nie za dużo... Ciekawe jak pokażą ich rozwój ;)
Znakomita większość tutejszych forumowiczów przeczytała książkę zanim nawet wpadnięto na pomysł nakręcenia serialu. Udziela się tu wielu fanów prozy Martina z forów fantastycznych (tak sądzę). A ci, którzy jeszcze nie przeczytali, zapewne są w trakcie - nie wyobrażam sobie, żeby po obejrzeniu serialu nie sięgnąć po powieść (tak, jak było w moim przypadku).
A smoków zapewne będzie tyle, co kot napłakał - efekty kosztują. Oby nie zastąpili ich gumowymi czy siakimiś innymi pacynkami.
Hah, ja czytałam książkę jakieś 2,5 roku temu, absolutnie nic nie pamiętam, a we wszystkich bibliotekach w okolicy aktualnie GRY O TRON zabrakło... :] a chciałam sobie przypomnieć, ech... :(
Strój z odsłoniętym cyckiem jest trendy i pochodzi z Qarthu nie z Wolnych Miast. Jacykow tak mówił w tefałenie.
Dzięki za korektę :) nie pamiętałem dokładnie jak się to miasto nazywało tylko tyle, że było dość orientalne dlatego strzelałem z tymi Wolnymi Miastami ;) Pozdrawiam!!