PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408139
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

tak jak mi sie wydawalo. 2 wielkie bitwy z czego jedna glowna czyli 3 odcinek i pokonanie umarlych kosztem wielu bohaterow. Druga dla mnie bardziej epicka czyli bitwa o tron w krolewskiej przystani. Jon resztkami sil atakuje carsei. Maja zlota kampanie, eurona oraz gore mozna sobie wyobrazic jaka bedzie zerznia. Pewniki to smierc smokow, gora zabije ogara, smierc aryi, jona, danki , gory , danerys, jaima,. Tak w sumie to przezyje pewnje sansa, tyrion, dziecko dany ?

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

ta a świstak siedzi i zawija to wszystko w sreberka

ocenił(a) serial na 2
Ami_656

serio serio, wszystko sie zgadza. Krolewska przystan cala spalona( zdjecia dronow)

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

To co podajesz to prędzej tylko domysły niż potwierdzone fakty.

Na ten moment 90% dla mnie szans, że będą dwie bitwy z Innymi, a tylko 10%, że zostaną pokonani w 3 epizodzie. 8x3 - Pierwsza bitwa z Innymi w nocy określana największą w całym serialu zajmie ok 60 minut i będzie pokazywana z perspektywy kilku głównych osób. Inni zostaną odparci, ale Winterfell spłonie i ocalali będą musieli uciekać na południe. NK pojawi się i wszystkich poległych wskrzesi.
8x5 - Druga bitwa z Innymi dziejąca się w dzień, gdzie tylko dlatego, że Bran odkryje jak zniszczyć NK uda się tego dokonać. Wraz z pokonaniem NK padną na ziemię wszyscy Inni i zombie.

Dlaczego dwie ? Sapochnik został zatrudniony do epizodów 8x3 i 8x5. To on odpowiada za 5x8 i 6x9.
Nie reżyserował żadnych odcinków w 7 sezonie, ale został reżyserem w 8 sezonie, by kręcić bitwy.

8x6 to będzie bitwa o królewską przystań oraz pokończenie wszystkich wątków. Ale za nakręcenie finałowego epizodu całego serialu odpowiadają już showrunnerzy.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

i dlatego ,ze zostały spalone wieże w królewskiej przystani wiesz ,ze Góra zabije Ogara i ze. min. zginie Jami acha hehe.

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

Mam nadzieję, że wątek z Innymi trochę przeciągną, a nie rozwiążą w trzech odcinkach. Zdziwiłabym się gdyby nie doszli na Południe, tylko zostali pokonani na Północy. Od pierwszego odcinka tyle wokół nich szumu, a tu nie potrafią przedrzeć się przez Winterfell :D Myślę, że Jon nie ruszyłby na Południe zdobywać tron, ewentualnie pomógłby w tym Dany, ale chyba bardziej skupiłby się na odbudowie Północy i Nocnej Straży. Bo nie wiemy czy to będzie ostateczna wojna z Innymi czy tylko uda się ich odeprzeć i powrócą za parę tysięcy lat.