PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

najbardziej oczekiwany przeze mnie serial myślę że to będzie genialny serial bo uwielbiam takie klimaty jak we władcy pierścieni a to jest właśnie serial o takiej tematyce już się nie mogę doczekać sadze że ten serial stanie się jednym z najlepszych seriali w historii

ocenił(a) serial na 7
mucka77777

W grze o tron to raczej klimat jak w wiedźminie niż jak we władcy pierscieni. jedyne co te dwie pozycje łączy to to, że ekranizacja got-y może nie dorównać oryginałowi podobnie jak właśnie filmowa wersja władcy...

Artiff

Przecież to oczywiste, że nie dorówna. Żadna ekranizacja na małym/dużym ekranie nie dorówna swojemu "papierowemu" pierwowzorowi. Tym bardziej, że Pieśń Lodu i Ognia jest fabularnie genialna sama w sobie.

Czytając książkę nic nie ogranicza naszej wyobraźni. Mało tego! Nawet gdyby kiedyś w przyszłości zaistniała technologia pozwalająca renderować obraz opisywany w powieści, to również w takim przypadku książka bierzę górę - wygenerowany świat różniłby się detalami u każdego czytelnika! W każdym przypadku byłby to świat idealnie odwzorowujący nasze własne postrzeganie takiej przestrzeni.

Serial będzie wisienką na torcie :-) Mam taką nadzieję.

użytkownik usunięty
mucka77777

To NIE SĄ klimaty 'Władcy Pierścieni'
- Apage!!!

ocenił(a) serial na 10

Władca jest zbyt nudny i patetyczny, by się równać z Pieśnią. Kiedy wyjdzie ten serial? Ktoś wie?

ocenił(a) serial na 9
dance_macabre

kwiecien 2011

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Pięć razy słowo serial w teoretycznie jednym zdaniu. Prof. Miodek był by dumny. ^^
P.S. Książka jest świetna.