PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408316
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

nie jest zle ale...

ocenił(a) serial na 8

nie jest zle ale...
no wlasnie to wszech obecne 'ale' i nie mam tutaj na mysli gatunku piwa
po pierwsze odnioslem wrazenie ze postacie byly srednio przedstawione,
po drugie scenka znalezienia wilkorow tez mnie szczerze mowiac troche rozczarowala

Tan Ke

sorry ale w ksiązce tez nie poznajesz wszystkich naraz w pierwszym rozdziale, a co do znalezienia wilkora to co oczekiwałes fajerwerków i wodotryskow?

ocenił(a) serial na 10
Leesha

Leesha skoro czytałaś książkę to powinnaś wiedzieć, że ta scena wyglądała zupełnie inaczej, kto inny znalazł wilkora, w innych okolicznościach i w innym miejscu, no i powinno być dużo śniegu.

Stokal

tak wiem, że wygladała inaczej, ale jak leci początek filmu to wyraźnie jest powiedziane, że serial jest oparty na motywach powieści Martina, a nie jej wierną ekranizacją

użytkownik usunięty
Stokal

reszta ujdzie, ale ten śnieg to mógłby być

Na forum martinowskim czytałam wyjaśnienie, które do mnie przemawia. W serialu co chwilę mówią, że zima (dopiero) nadchodzi - a tu śnieg? W książce jest czas i miejsce na wyjaśnienie tej sprawy (pory roku, zawołanie rodowe i różnica między zimą a zimą), a w serialu mają sporo innych rzeczy do przedstawienia i już nie chcieli mieszać w głowie tym śniegiem widzom, którzy nie znają książki.

ocenił(a) serial na 6
Stokal

Zwlaszcza ze na polnocy snieg nieraz pada latem,dzieciaki Neda i Jon to w koncu dzieci urodzone latem.nie ma szans zeby dali rade wszystko pokazac w 9 czy 10 odcinkach,ale i tak jest calkiem dobrze:)

ocenił(a) serial na 8
Tan Ke

Nie mialem okazji zapoznac sie z ksiazka, ale film zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Czekam niecierpliwie na czesc droga... :)) NICE

Tan Ke

Dziecięca sztuczna scena z rozdaniem szczeniaków. Banał goni banał a potem ruchanie ot taki serial:d

ocenił(a) serial na 8
generaljack

Aleś się uczepił tego serialu. Wróć do oglądania "Klanu".

lestek190

generaljack wchodzi na to forum chyba tylko po to, żeby jeszcze bardziej po tym serialu jeździć, durny troll.