PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408199
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

pytanie.

użytkownik usunięty

Chciałabym zapytać czy warto oglądać ten serial ? co mi możecie o nim powiedzieć ? Jest "fajny"
? :))

Jeżeli lubisz fantasy w stylu Tolkiena tylko troche bardziej ... jak to ująć... nie dla dzieci :D
Ale brutalne sceny nie zrażają prawie wcale, a fabuła jest świetna! Co prawda bardzo zawiła. Ja osobiście postanowiłam przeczytać książkę GOT co pozwoliło mi poukładać sobie wszystko. Jednak miliony widzów chyba mówią same za siebie, w tym serialu nie ma kiczu, jest on naprawde świetnie zrobiony, a aktorzy ... No kurcze warto to zobaczyc

użytkownik usunięty
thestrawberrytree

dziękuję za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 9

http://www.filmweb.pl/search/forum?q=warto&forum=21075179

użytkownik usunięty
LavenHart

Moim zdaniem, warto. Jestem na świeżo po trzech sezonach i mimo, że nie lubię fantasy to GoT mogą obejrzeć nawet ci, którzy normalnie trzymali by się od takich filmów czy literatury z daleka. Świetnie zrealizowany (scenografia, kostiumy, plenery, dbałość o detale), dobra obsada aktorska, w sumie ciekawa, wielowątkowa intryga. Poza tym, dosyć nieoczekiwane jak na mainstreamowy serial zwroty akcji (ale to już bardziej zasługa samego Martina). Jedyne co może wydawać się na początku problematyczne, to mnogość wątków i postaci. Trzeba trochę czasu, żeby się w tym połapać, poza tym jedne mogą Ci bardziej podejść od innych, co powoduje, że jeden odcinek oglądasz "z zapartym tchem", podczas gdy inny może Cię znużyć. Tak czy inaczej spróbować warto, najwyżej Ci nie podejdzie.

użytkownik usunięty
sts111

ocenił(a) serial na 10

jedna akcja na sezon, praktycznie sama gadanina i dużo czekania :) szkoda bo klimat rodem ze Skyrim i na skale Tolkiena. mało tego do tej pory nie wiem jak kto sie nazywa bo postaci w tej powieści jest od groma xD