polubisz kogoś to ciach i nie żyje :D ktoś liczy ilu już głownych bohaterów padło od czasów I sezonu?
Większość ludzi jej nie lubi dlatego jeszcze żyje. Jedyna postać, którą lubi większośc i jeszcze żyje jest Hodor. Hodor oszukał przeznaczenie.
Bo człowiek człowiekowi wilkiem a Hodor hodor hodor.
Tak na poważnie-ja jej nie lubię,bo jest głupią i ciągle naburmuszoną nastolatką,która w dodatku śpi z jakim pomiotem z Wron Burzy.
Żyła całe życie w izolacji, wygnaniu, na łasce innych ludzi więc ma trochę małe pojęcie o życiu wogóle. W zasadzie wie tylko to co jej naopowiadał niezrównoważony brat, a później inni doradcy. Stąd jej niedojrzałe decyzje. Co do Daaria no cóż wpadł jej w oko. Daenerys jest tylko nastolatką. Z drugiej strony zgodziła się na małżeństwo z Hizdahrem ze wzgledów politycznych.
Daenerys zachowóue się na razie trochę niedojrzale ale wyraźnie widać, że jest Targaryenem. Raz uwalnia wszystkich niewolników z Yunkay i jest nazywana Mhysą - matką itd, a potem karze przykuć Panów z Meeren do krzyży, albo wymordować wszystkich w Astaporze. Taka chwiejność nastrojów jest charakterystyczna dla jej brata i ojca.
Ja uwielbiam Dany, a ona jeszcze żyje. Jest taka cudowna, dobra, życzliwa, empatyczna, posiada smoki. Podejmuje rozważne decyzje, chociaż w życiu kieruje się przede wszystkim sercem. Jest dobra dla ludzi, nawet uznają ją za swoją matkę i wybawicielkę. Myślę, że jest obecnie najlepszą kandydatką na ŻT i że dzięki niej zapanują czasy dostatku i szczęśliwości. Uwielbiam jej smoki. Są takie urocze.