Gra o tron
powrót do forum 3 sezonu

Sezon III

ocenił(a) serial na 10

Dlaczego robią takie duże odstępy czasowe pomiędzy sezonami serialu?

ocenił(a) serial na 10
LubieLola

Takie jest podobno założenie producentów.10 odcinków co roku.Serial się będzie starzeć z nami widzami.Jedni bohaterowi będą umierać,inni dochodzić.Fajny serial ale moim zdaniem Martin trochę przesadza z tym uśmiercaniem bohaterów.

ocenił(a) serial na 9
emiliano22

Koniec świata nas prędzej zastanie zanim oni nakręcą ostatni sezon :))

ocenił(a) serial na 10
gab11

szósta część książki ma wyjść w 2014, czyli możemy założyć że ostatnia część będzie w 2018, czyli ostatni sezon serialu (jeśli oczywiście nadal będą go kręcić) obejrzymy w 2019 lub 2020.

ocenił(a) serial na 8
lokilokiloki333

Szósta? Można prosić jakiś link do informacji o tym? Po kolei to jest Gra, Stracie, Nawałnica w 2 tomach, Uczta też w dwóch i taniec ze smokami. jak maja sie nazywac te dalsze? i tez bd podzielone? wiesz?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Wszystko masz na Wikipedii: tom 6- The Winds of Winter i tom 7- A Dream of Spring. I tak nie wiadomo czy sam autor dożyje ostatniego tomu bo cały czas chleje i szkodzi zdrowiu, a za parę lat ma 70 na karku. Wszyscy się boja że nie skończy pieśni

ocenił(a) serial na 8
MrChico

O cholllera. Boże, błagam, niech to nie bd prawda...niech szkończy pieśń, a potem bd mógł w sb wlewać jak w świnie wszystko łącznie ze zmywaczem do paznokci. Chyba nie istnieje gorsza możliwość jak nie zakończenie tak genialnej serii i pozostawienie bez kogoś godnego to pociągnąć, nie mówiąc już o braku znajomości pomysłów i rozwiązań martina... buuuu :(

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Podobno zrobił jakieś notatki na wypadek śmierci, żeby ktoś to dokończył, ale to nie będzie to samo :(. Bardziej mnie przygnębia, że mam większość książek przeczytane i chce zobaczyć jak to wypadnie w tv a podobno to maja z 20 lat kręcić :(

ocenił(a) serial na 8
MrChico

No co za menda :/ alkoholizm u artystów powinien byś karalny! A w tv już nie wypadło, bo drugim sezon ewoluował z ekranizacji na "na podstaiwe...". Straszna dupa, aż żal tyłek ściska po tak dobrym pierwszym sezonie

MrChico

Mógłbym wiedzieć skąd czerpiesz informacje na temat jego rzekomego alkoholizmu? A co do notatek, to Martin jasno powiedział, że nie da nikomu innego dokończyć sagi, jedynie przekazał rozwiązanie kluczowych wątków twórcom serialu.

ocenił(a) serial na 10
Zygfryd88

Mając na myśli notatki mówiłem o nazwanych przez ciebie "wątkach". I nie użyłem słowa alkoholizm, ponieważ Martin uzależniony nie jest lecz ostatnio coraz częściej widziano go bawiącego się (nie na imprezach lecz posiadówkach). Moja źródła nie są w 100% pewne, więc jeśli znajdziesz jakieś potwierdzone i rekomendowane, które przeczą moim to chętnie je zobaczę i przyznam racje, że się pomyliłem

ocenił(a) serial na 10
lokilokiloki333

2020 rok... o kurczę, kiedy to będzie. :)

ocenił(a) serial na 10
gab11

Ile ma być sezonów? Książki nie czytałem więc nie wiem ile tam jest tomów.

ocenił(a) serial na 9
LubieLola

Nooo wychodzi na to że chyba 7 sezonów , bo jak masz książki to niektóre są podzielone jeszcze na 2 cz. W sumie wyszło na razie że będzie 5 sezonów ( Gra o tron , Starcie królów , Nawałnica mieczy , Uczta dla wron , Taniec ze smokami - Gildia pl ) ale 2 książki są w przygotowaniu więc 7 . A z reszta zobaczymy :)))

gab11

Nawałnica jest już podzielona na 2 sezony. To samo spotka Ucztę i Taniec.

ocenił(a) serial na 8
Destr0

dlaczego nawałnica miałby być dzielona, skoro niemalże jej połowe upchnęli w 2 sez? Zmieścili tam najgrubszą książkę w całej serii i jeszcze kawał następnej. 3 sez to bd reszta nawałnicy i kawałek uczty. I taaaaak , 12 sezonów, już prędzej skończą kręcenie. Dzieci dorastają, wiesz?

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

oł shit. niechcący :)

Enterraz

Wiem że dzieci dorastają, ale przegoogluj sobie internet dowiesz się że taka jest decyzja HBO.
"Dotychczas mogliśmy obejrzeć 2 sezony, ale przygotowywane są już kolejne. Fabuła 10 nowych odcinków 3 sezonu „Gry o Tron” opierać się będzie na pierwszym tomie „Nawałnicy mieczy” – Stal i Śnieg. Film kręcony jest w okolicach Belfastu w Irlandii Północnej. Niestety, premiera planowana jest dopiero na kwiecień 2013 roku".

http://www.mowimyjak.pl/kultura/tv-serial/gra-o-tron-kiedy-3-sezon-popularnego-s erialu-i-jakie-nowe-postacie-hbo-premiera-game-of-thrones-tele,18_42819.html

ocenił(a) serial na 8
Destr0

to ja im powiedzenia zycze. Krzyz na droge. I tak sie gówno z niego zrobiło od 2 sez

Enterraz

O serio? ;_;

ocenił(a) serial na 8
Destr0

yhy ;_;

ocenił(a) serial na 10
gab11

Masz rację,pewnie koniec świata nastanie nim serial się zakończy :).Mogą też nakręcić losy sprzed pierwszego sezonu i w międzyczasie może kinową wersje zrobią a na nią efektów specjalnych pewnie by nie pożałowali.Żaden serial w historii chyba nie miał tylu furtek do kontynuowania go.Pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
emiliano22

Mam tylko nadzieje że będzie 7 sezonów , bo jak oni jeszcze podzielą tak jak w książkach to masakra . Ja nie rozumiem dlaczego tak długo mamy czekać , a najgorsze jest jak dzielą film na podstawie książki na 2 cz. no wtedy to jeszcze zrozumiem że trzeba czekać rok albo dwa , ale na kolejny sezon tyle czasu . Przynajmniej książki są to się mogę dowiedzieć co dalej będzie :))

ocenił(a) serial na 10
gab11

Myślę że będzie i więcej.No ale fakt że mogliby co pół roku kręcić sezon lub co rok więcej odcinków.A podobno po śmierci Eda Starka Amerykanie nie zaznani z książką grozili że zbojkotują serial :).

ocenił(a) serial na 9
emiliano22

Ło , serio ? No to mają problem , a poza tym czy im kasy starczy ? :))

ocenił(a) serial na 10
gab11

Tak ale po pierwszym sezonie,już im przeszło bo drugi sezon miał podobno większą widownię.A kasy powinno starczyć.Na dzień dzisiejszy nie ma chyba bardziej głośnego i dochodowego serialu.A jeszcze znani aktorzy kinowi wyrażają chęć grania w nim.

ocenił(a) serial na 9
emiliano22

No więc jeśli to dochodowy serial to dziwie im się że nowy sezon wychodzi tak późno , widać naprawdę mają jakieś problemy .

LubieLola

Na dzień dzisiejszy wyjdzie 8 sezonów. Jednak 2 ostatnie tomy są w trakcie produkcji więc trzeba dodać do tych ośmiu; cztery albo trzy.

ocenił(a) serial na 10
Destr0

nie sądze. Myślę że prędzej będzie coś w okolicy siedmiu właśnie, trzeba zwrócić uwagę na to że wiele z uczty dzieje sie w tym samym czasie co z tanica dlatego mysle ze nie bedzie jkao tako 3-4 sezonow a watki z obu ksiazek beda sie przeplataly czyli na kazda ksiazke starczy wlasnie po 10 odcinkow - 1 sezon a na przeplatajace sie FFC i DWD bedzie okolu 20 odcinkow w dwoch sezonach

MietekGuma

HBO zapowiedziało zekranizowanie każdej książki. Nie są głupi; widzą jakie zyski idą z tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
LubieLola

Dwa powody:
-trzepanie kasy, bo rok to akurat odpowiedni czas, żeby wgryzać się w meble z niecierpliwości a jednocześnie żeby pojawiło się właśnie wtedy, kiedy głod osiągnie punkt kulminacyjny. Najlepszym dowodem na skuteczność tego sposobu jest rekordowa oglądalność.
-efekty specjalne. Z pewnością tak dobre odtworzenie rzeczywistości a'la średniowiecze, do tego na poważnie nie jest betką. Stroje, wystrój pomieszczeń, liczne rekwizyty, broń, sceny kaskaderskie itd

ocenił(a) serial na 8
LubieLola

Ten serial nie należy do kategorii pitu, pitu, parę gagów, jakiś pokój, podstawiony śmiech i gotowy serial komediowy. W tym wypadku sprawy nie ułatwia im skala przedsięwzięcia:
- większość scen w plenerze kręcona w plenerze. Sceny zimowe kręcą w Islandii, te pustynne w Maroku, część w Szkocji.
- znalezienie odpowiednich lokacji do kręcenia, czyli ruin, starych zamków zajmuje nieco czasu.
- wybudowanie dekoracji, wnętrz, wykonanie broni, strojów, rekwizytów nawet z drewna i pleksi trochę czasu zajmie, sama budowa Żelaznego Tronu zajęła około pół roku, a widzimy ile razy się pojawia na ekranie.
- efekty specjalne. W większości przypadków niewidoczne, ale spełniające zadanie tworzenia świata. Mur, King's Landing.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Pozdrawiam Mesut

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10

aha