Gra o tron
powrót do forum 7 sezonu

Sezon 7

ocenił(a) serial na 10

Będzie sezon 7? Wie ktoś coś na ten temat?

ocenił(a) serial na 10
bladys123

Będzie będzie tylko filmweb już nie uzupełnia za bardzo

ocenił(a) serial na 7
bladys123

Będzie 7 a w 8 wielki finał!

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Dzięki wam. Właśnie dzisaj zauważyłem że już jest 7 sezon do pobrania a jestem dopiero w drugim sezonie i 5 odcinek i jaki z tego wniosek a taki że to zaje... serial i polecam go każdemu :)

ocenił(a) serial na 7
bladys123

Em, nie ma jeszcze 7 sezonu. ie wyszedł, był 6 a 7 pewnie w lecie na przyszły rok.

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Tak, nie zauważyłem że jest tylko 6 sezonów narazie, mój błąd sory.

ocenił(a) serial na 7
bladys123

Spoko, nic się nie stało ;)

ocenił(a) serial na 1
bladys123

Ja wygram. Miłych dziewiątych odcinków.

To był spoiler. To pierwsze, to drugie to nie.

A poza tym uważam, że Wichry Zimy powinny zostać wydane.

SzalonaDaenerys

"Ja wygram. "

Chodzi o przewidywanie rozwoju fabuły książkowej, czy serialowej? Skoro się rozjechały, to możliwe jest wszystko. A nie sądzę, aby Wrrr... Martin (nie mogę się powstrzymać, bo jego inicjały w spellingu brzmią jak warczenie psinki) dopuścił się happy endu, bo to przewrotna małpa. Prędzej serial pójdzie tą drogą, bo trzeba zadowolić widza = kasa.

Osobiście sądzę, że blondi podbije, lub zwasalizuje (Dorne) ciepłe z 7 królestw, ale bez Północy (co zawiedzie Greyjojów). Wtedy okaże się, że jest władcą-bankrutem. Gdy skończy się kasa, wrogowie do zabicia, łupy do przejęcia, to odwrócą się od niej sojusznicy walczący dla osobistej chwały i złota. Trzeba będzie spalić Dothraków i Greyjojów, aby trochę ogrzać marznących (powoli zaczną się starzeć, a nowych brak) Nieskalanych. Samowola smoków rozsierdzi poddanych i Daenerys powtórzy schemat Cersei bezpiecznej tylko w murach Czerwonej Twierdzy pod zbrojną ochroną. Z kolei na Północy wszystkie strony konfliktu wyrżną się wzajemnie (przewiduję obrócenie się Doliny przeciwko Jonowi). WW nie wejdą, bo po co im śnieżna pustynia, bez ludzi podtrzymujących ich istnienie. Na koniec okaże się, że za sznurki pociąga R'hllor, będący nie bóstwem, tylko demonem pragnącym zagłady świata. W ramach happy endu pod napisami końcowymi pojawi się obraz nadciągającej wiosny. Bo ten serial moim zdaniem zakończy się gorzko.

ocenił(a) serial na 1
bazant57

Chodziło mi o trollowanie.

George na pewno nie pójdzie do happy endu, dlatego, że to nie w jego stylu. Bardzo nie w jego stylu, no i powiedział, że zakończenie będzie słodko gorzkie. Czyli gorzkie :P W serialu dedeki mogą pójść po zadowolenie widza, to prawda, ale podobno zakończenie ma być takie same więc...

Te przewidywania to chyba serialowe. Ja w sumie jestem niemal pewna serialowych dziejów. Na Północy nic się nie dzieje, poza tym, że LF spiskuje przeciw Jonowi, a potem Sansa go zabija i w międzyczasie nadchodzi Bran. Cersei i Euron biorą ślub i walczą przeciw Dany, przegrywają, Cersei chce wysadzić stolicę, ale nim to robi Jaime ją zabija. Daenerys obejmuje władzę, a wtedy upada Mur. Dogadują się więc z Jonem, że połączą królestwo przez małżeństwo i ruszają do walki z Innymi. Ktoś z nich ginie (gorzkie według dedeków), a drugi zasiada na tronie i wszyscy żyli długo i szczęśliwie. *odgłosy wymiotowania zza kulis*

Jeśli idzie o książkę... Tu będzie bardzo ciekawie.

A poza tym uważam, że Wichry Zimy powinny być wydane.

SzalonaDaenerys

Dolina nie może zaakceptować Dzikich, bo sami zabrali ziemię tubylcom (tym co walczyli dla Tyriona za siekiery). Tu dopatrywałbym się osi konfliktu z Jonem.

ocenił(a) serial na 1
bazant57

Gdyby dedeki miały mózg. Ale go nie mają, więc będzie LF, który będzie kusił Sansę, ale ta wybierze rodzinę i go zabije. Na 90% będzie właśnie tak.

A poza tym uważam, że Wichry Zimy powinny być wydane.

SzalonaDaenerys

Obawiam się, że Sansa teraz (po epizodzie bycia Boltonicą) zawsze wybierze siebie. Zastanawiam się, czy gdyby battle of bastards nie toczyła się o Winterfell, jej decyzja byłaby taka sama. Zrobiła się twarda (patrz spisanie Ricona na straty bez łzy w oku - chyba go nie lubiła, małpa jedna) i tak na prawdę kocha tylko siebie (dlatego tak nie pasuje do LF, bo on też). Poza tym "miodu i mięsa" nie starcza już nawet dla Brienne.

ocenił(a) serial na 1
bazant57

Nie według dedeków. No chyba, że po prostu uzna, że woli zaufać bratu,a przynajmniej komuś z kim się wychowała i kto ją kocha jak siostrę, a nie gościowi, który... wiemy jaki jest Littlefinger.

No i nie zgadzam się, że żalu pożegnała Rickona. Gdy przyszła do Jona zobaczyła jego ciało. Powstrzymała emocje, bo była na to przygotowana i przeżyła gorsze rzeczy. Ale zapytała o Ramsay'a i zabiła go. Myślę, że głównie dlatego wtedy, to były emocje i zemsta, która musiała być baardzo słodka.

ocenił(a) serial na 1
SzalonaDaenerys

A poza tym uważam, że Wichry Zimy powinny zostać wydane.

SzalonaDaenerys

Nadal twierdzę, że Sansa ma jakiś defekt osobowości. Baelish to rozgryzł, dlatego może nią grać. W jej zgodzie na małżeństwo z Ramsayem większość widzów dopatruje się knota scenariuszowego (wiem, wiem D/D to d. itd.). A moim zdaniem jak usłyszała o byciu panią Winterfell, to dostała klapek na oczach. Już to przerabialiśmy w jej upartym dążeniu do poślubienia Joffreya, choć już po doświadczeniu ze sparringiem na drewniane miecze powinna widzieć, co to za człowiek. Ambicje Sansy są wielkie, co źle wróży jej sojuszowi z Jonem. To zmiana wyrazu twarzy po usłyszeniu "king in the North" i napotkaniu wzroku LF jest cliffhangerem, podobnie jak spojrzenie Jaimiego na Cersei w chwili koronacji. W obu przypadkach to zapowiedź burzy z piorunami. Cytując klasyka "bo to zła kobieta była"...