ciekawe bardzo ciekawe, w naszym homofobicznym kraju ukazuje sie anime o zwiazku homoseksualnym(dwoch mezczyzn) i nie rozpoczela sie trzecia wojna swiatow,zaskoczona.swoja droga,bardzo fajne anime swietna animacja,muzyka tez niczego sobie,warto obejrzec,proponuje ludziom tolerancyjnym i wrazliwym
hehe no widzisz ja nie mam nic przeciwko związkom homoseksualnym, ale szczerze powiedziawszy mówisz że 3 wojna sie nie zaczęła a ja swoją drogą znam naprawde niewiele osób którym by to nie przeszkadzało ;) Anima była światna w zupełności się z tobą zgadzam
Tohma - no, może nie dla "joojców" (;)), tylko fanów shonen-ai*, ale zgadzam się - to anime to dla nich klasyka ^_^
Hmmm... Powiem tyle. Kiedyś najzwyczajniej w świecie homoseksualiści mi wisieli, jednak teraz bardzo polubiłam i shonen-ai, i yaoi (em, raczej łagodniejsze) i yuri.
HURRRA! ^__^ Fani dowolnych związków - i tych hetero, i tych homo(genizowanych) - z całego świata łączcie się! ^_^
Pozdrowienia i niech kisiel waniliowy będzie z Wami ^^
ja tam KOCHAM shonen-ai! I mam ochotę puścić Gravitkę mojemu "ulubionemu" ministrowi Romanowi, ołł, yeheeeees! Może wyślę płytkę do ministerstwa edukacji, a niech się uczy tolerancji, no i że taka miłość też może być na swój sposób piękna.
Ach, zapomniałam, nie mogę mu wysłać bo przecież chciał usunąć anime i mangi z Polski.
"ciekawe bardzo ciekawe, w naszym homofobicznym kraju ukazuje sie anime o zwiazku homoseksualnym(dwoch mezczyzn)"
bo Giertych nie wie co to anime;)
A jeśli chodzi o wrażenia po obejrzeniu... rewelacja!
Wie za to, co to manga - owoc taki xD No i nie wymagajmy za wiele, skoro lektur nie potrafi odróżnić... A tak na marginesie, my się tu śmiejemy, a przecie "Transatlantyk" Gombrowicza został wywalony między innymi dlatego, że pojawiała się tam dość ważna postać, która była gejem, latała po całej okolicy i podrywała chłopaczków O.o Tośmy lepiej siedźmy cicho... Albo nie, pośmiejmy się jeszcze! xD
Wiecie, zastanawiam się, czy nie zakupić na własność drugiej płytki... Chociaż nie lubię tej byłej narzeczonej Yukiego, wkurza mnie jak diabli >.<
Pozdrowienia i niech kisiel ptysiowy będzie z Wami ^^
zdecydowana czolowka sohounen-ai, genialna muzyka i swietne postaci.. (Ryu-chaaaan *___*) fabula niezagmatwana.. poprostu idealna rozrywka po ciezkim dniu.. i nie tylko ;) poprostu kocham to anime!
KUMAGOORO BEEEAAAAMMMMMMMM!!! ^_____^
Jak pierwszy odcinek zobaczyłam tego Anime to do szkoły przyszłam i wypieki miałam, koleżanka która też interesuje sie anime myślała że jestem chora. Jak jej powiedziałam że oglądałam Gravitation to myślałam że na zawał padnie. a potem śmiałyśmy sie razem i obydwie doszłyśmy że to anime to coś odmiennego i lepszego od zwykłych pospolitych anime.
Nom, spoko jest. A ścieżka dźwiękowa powala... Podoba mi się ale serialnie przy niektórych songs po 10 minutach trzeszczy ci we łbie... Syntezatory dają po uszach. Ale i tak będę tego słuchać. A co do samej fabyłu to... wymiata. Ciekawe, wciągające... I dostało się do naszego zacofanego kraju... to już coś :) (bez urazy dla innych). Koffam tą anime. Mam taką fazę... cóż Xp he Pozdro
to było moje pierwsze shonen-ai. Obejrzełam w jedną noc. :D Pamiętam, jak o 1:30 siedziałam, skończył się któryś odcinek, ja tak siedzę i myślę...:"no, dobra, jeszcze tylko jeden i SPAĆ!". No, i oczywiście nie poszłam spać, dopóki całej serii nie obejrzałam :))) najlepsza jest sama końcówka już po napisach w ostatnim odcinku <3
Ja dziś szukałam czegoś krótkiego, ciekawego i wciągającego. Myślałam sobie, ze rozłożę te kilkanaście odcinków na tydzień, ale nie! Zaczęłam oglądać rano i przesiedziałam w pidżamie do 13 *__* Obejrzałam całe ;]
Świetne anime, mi sie bardzo podobało, ja tam nic nie mam do shounen-ai ^^
To mój ukochany shounen jest =*
Choć niektórzy twierdzą [np. moja przyjaciółka >.>], że ma nieco płytką fabułę, nie mogę się z tym zgodzić. O!
widocznie ci odpowiedzialni za robienie wojen jakoś przeoczyli ten fakt dlatego się nie rozpetałaXD
joke;)
a co do samego anime-przyjemnie mnie się oglądało,dobre na odstresowanie i w ogóle jest to bardzo fajne seria,jedno z lepszych anime jakie widziałam^^
yukari,idulec:taa tez sobie mówiłam 'jeszcze tylko jeden odcinek' aż skończyłam na ostatnim po 4 nad ranemXD...gravitation po prostu wciągające jest;)
Gravitation jest świetne!
Oglądałam całą serię dwa razy! ;dd
Nie powiem, że to najlepsze anime jakie widziałam, bo zdarzały się lepsze, ale zdecydowanie ma miejsce w czołówce :D
Znacie jeszcze jakieś godne uwagi anime typu shonen-ai? (ale nie yaoi, bo tego widziałam już sporo ;dd)
Shonen-ai i yaoi rządzi! Fani tych typów łączmy się!! ;ddd <333
a ja jestem trochę homofobem a mi się zajebiście podobało to anime ;] generalnie ze względu na poczucie humoru, bo jak oglądałam pierwszy raz to przewijałam momenty, które mnie obrzydzały, ale jakoś minęło potem :)