Wodogrzmoty Małe
powrót do forum 2 sezonu

Niedawno na reddit.com były zadawane pytania Alexowi Hirschowi na temat Gravity Falls. Niestety
okazuje się, że sezon 2 wyjdzie dość późno - możliwe, że dopiero za rok.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

O nie tylko nie to. Eh ale z drugiej strony to i dobrze bo będą mieli więcej czasu na wymyślenie lepszych odcinków. Hym ale przypomniało mi się teraz to zdj co wyciekło i troche się zdziwiłem bo to oznacza że już zaczeli coś kręcić .

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Coś już zaczęli, ale Alex mówił, że animacja to długi i trudny proces.
Przy okazji, wczoraj wyszła nowa gra z Gravity Falls na disney.com.
Niestety tylko dla USA, chociaż nie wiadomo czemu wczoraj mi się załadowała (a dzisiaj już widzę że znów przekierowuje mnie na Disney.pl)

W tej grze jako dodatek można znaleźć ukryty kod po zebraniu 14 Billów rozrzuconych na planszy. Każdy bill to jedna litera (a właściwie liczba) kodu. Nie zebrałem wszystkich, ale połączyłem moje liczby z jednym użytkownikiem na jednym forum (akurat on nie miał tych które ja miałem) i wyszedł na kod: "OLD MAN MCG KNOWS". Podejrzewam, że jego tajemnica wyjawi się w pierwszych odcinak 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Hym oby tak było.Może jednak nieco szybciej wyjdą nowe odc ja tak mniej więcej typuje na Marzec-Maj to dość dużo czasu.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Alex mówił, że zanim pojawi się 2 sezon, możliwe, że będą shorty. (chyba chodziło mu o takie mini odcinki)
I, że rozpoczną się prawdopodobnie w październiku.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Fajnie by było. OO a może to zdjęcie z Autorem księgi jest właśnie z takiego shortu. No bo na zdjęciu jest młody McGucket ,a jak wiadomo w serialu jest już pokazany jako staruszek więc ja myśle może pokarzą w tym shorcie taką historie autora albo poprostu zdjęcie jest z jakiegoś wspomnienia któregoś z bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

To nawet ciekawy pomysł.
Chociaż myślę, że fajniej by było stopniowo się o tym dowiadywać w normalnych odcinkach. Bardziej tajemniczo by było :P

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Masz racje.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Dowiedziałem się właśnie że te shorty jeśli powstaną mają wyglądać mniej więcej tak jak opowieści bohaterów w odc ,,Bottomless Pit'' i mają być inspirowane pomysłami których nie wykorzystano w 1 sezonie.
Znalazłem również informacje ale nie wiem czy jest prawdziwa że planują pokazać w 2 sezonie jeden odc w którym pokazana by była historia Gravity Falls (chyba chodzi o to jak powstały i wgl co działo się przed przyjazdem bliźniaków.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Jeśli to prawda to świetnie. Chociaż shorty do różnych seriali to przeważnie 2 góra 5 minut trwają.
A z historią to też genialnie. W sumie powinien być taki odcinek z wspomnieniami o Gravity Falls.

Swoją drogą trochę wiemy: Że Quentin Trambley założył to miasto - ale tylko to wiemy :P

ocenił(a) serial na 10
TheMike

No tylko ta druga wiadomosc nalezy traktowac przynajmniej narazie jako plotke

sory ze tak pisze ale klawiatura mi sie kompletnie poprzestawiala.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Teraz już mogę pisać normalnie ;p . Co do długości shortów to podobno mają trwać około 3,4 min .

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Pewnie to będą jakieś zabawne i bezsensowne krótkie clipy z bohaterami to wszystko ;P

Może coś w tym stylu?
http://www.youtube.com/watch?v=yku5kicfR1A

To było podzielone na części (a raczej "godziny") i było puszczane jako małe zapowiedzi serialu.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Alex Hirsch powiedział, że stronka searchfortheblindeye nie jest od Disney'a. Ale to chyba nie musi znaczyć, że jestem fejkiem. Przecież sam Alex mógł ją stowrzyć - wtedy nie jest od Disney'a :P

Strona jest codziennie aktualizowana o nowe słowa pojawiające się w źródle strony. Przedstawia Billa stworzonego z liter, a w nich są ukryte słowa. Co więcej, od trzech dni są jeszcze do tego kody. I brzmią one:

IF I TOLD THEM A STORY COULD THEY LISTEN?
IT ALL STARTED WITH A MAN A CURIOUS MAN
A MAN WHO SOUGHT OUT THE WEIRD AND THE UNEXPLAINED

Albo dobry troll który się śmieje teraz ze wszystkich patrząc jak ludzie biorą to na poważnie, albo rzeczywiście Alex ma coś z tym wspólnego. Mam nadzieję, że to drugie, bo wydaje się, że możemy się czegoś dowiedzieć od tych kodów.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Łał oby to była jednak ta druga wersja bo kody są naprawdę ciekawe.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Swoją drogą, to Alex mówił, że w październiku będą te shorty. Kod na tej stronie mówi "October first" może to o to chodzi?

ocenił(a) serial na 10
TheMike

No,racja.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Kolejna wiadomość brzmi:
HE WROTE DOWN THE THINGS HE ENCOUNTERED.

A poza tym data tych shortów to 14 października. A tytuł to "Dipper’s Guide to the Unexplained"

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Te kody są coraz ciekawsze. Ciekawe jakie będą następne.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

A co do shortów to tytuł jest dość ciekawy. Nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Kolejny kod:
FOR YEARS HE DOCUMENTED HIS FINDINGS
Mam wrażenie, że niczego się konkretnego nie dowiemy ;P

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Poczekajmy może jednak jutro lub pojutrze będzie taka jag by ,,płęta'' tych zdań. Może wyjaśni się jak stracił palca.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

UNTIL ONE FATEFUL DAY A DAY THAT RESULTED IN
Jeżeli to rzeczywiście jest prawdziwe to raczej Alex nie wyjawi zbyt dużo.
A poza tym, shorty są 14 pźadziernika. Co w takim razie ma znaczyć ten 1 października?

ocenił(a) serial na 10
TheMike

HYm czeba poczekać do jutra z zakończeniem zdania.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

http://31.media.tumblr.com/30e75e69e793b475e413161dfc130009/tumblr_mszqbxYUFE1re muu6o1_1280.jpg
Zdjęcie z jednego z shortów :)

Spis odcinków:
The new short-form series kicks-off the week with two back-to-back episodes, “Candy Monster” (7:25 p.m.) and “Stan’s Tattoo” (7:55 p.m.). In “Candy Monster,” Dipper and Mable must go into full on battle mode against a mysterious creature when it leaps out of the rafters and steals their ‘Summerween’ candy. “Stan’s Tattoo” follows Dipper as he devises a plan to unravel the enigma that is Stan’s Tattoo.

Tuesday, October 15
“Mailbox” – Dipper and Soos stumble upon a mailbox in the middle of the forest and make it their mission to discover who (or what) picks up the mail left inside.

Wednesday, October 16
“Lefty” – Dipper sets out to discover why a certain Gravity Falls resident always faces left.

Thursday, October 17
“Tooth” – Dipper and Mabel find a gigantic tooth on the shores of the lake, and set out in a rowboat to find out where it came from.

Friday, October 18
“The Hide Behind” – In hearing of a local lumberjack legend, Dipper investigates a mysterious creature that has been heard, but never seen.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Ciekawie zapowiada się short ,,Candy Monster'' ,,Stan's tattoo'' oraz ,,Mailbox'' ale patrząc na fabułę każdego z shortów to wyglądają raczej na normalne odc a nie trwające 2-5 min filmiki . Natomiast mam nadzieje że to z tatuażem Stana nie wszystko wyjdzie na jaw :D.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Podejrzewam, że z tym "Stan's tattoo" to Dipper będzie próbował zrozumieć co znaczy ten znak, ale nie wyjdzie mu to i da sobie z tym spokój. Ewentualnie, pod koniec widzowie coś zobaczą ciekawego o tym znaku. (Chociaż wiemy już, że ten znak występuje w laboratorium Stana)

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Myślę że masz racje z tym tatuażem ale co do pozostałych odc shortów to i tak uważam że byłyby z nich naprawdę dobre normalne odcinki 2 serii przynajmniej z większości :P. Już nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Jest krótki klip z shortów.
http://www.youtube.com/watch?v=--TaEHc2AKc

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Oglądałem niezły .

ocenił(a) serial na 10
TheMike

u nas nie przetłumaczyli jeszcze calege pierwszego sezonu nie mówiąc nic o 2 ....

TheMike

właśnie są nowe odcinki Gravity Falls(w sensie 2 sezon) na baje.pl

AkiseAru

a na SerialeOnline powoli wychodzą po polsku

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Na baje.pl można oglądać z napisami