PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

13 odc

ocenił(a) serial na 8

świetny , moim zdaniem serial idzie coraz wyżej. zabawne ktoś oglądał 2 odcinki i pisze że się poddaje - a omija go najlepsze :D

ocenił(a) serial na 6
alice12354

Nie jestem pewna, czy serial idzie coraz wyżej, raczej przez kilka ostatnich odcinków utrzymuje niezły poziom...
Ale muszę przyznać, że 13 była naprawdę dobra:)

ocenił(a) serial na 7
alice12354

sorry, ale z hitlerem to doje.bali :P

keeveek

Czemu? świetnie wpisało się to w prawdziwe fakty taka fajniutka mieszanka fikcji i rzeczywistości..
Wie ktoś kiedy będzie 15 odcinek?bo teraz chyba przerwę będą mieć..

ocenił(a) serial na 7
szarit

no jak ja zobaczyłem hitlera to padłem ze śmiechu.

Ogólnie to nie podoba mi się to, co się dzieje z Grimm. Fabuła rozwija się zbyt wolno. Kiedy w końcu goście z kosami będą walczyć z Grimmem? Wkurza mnie, że koleś ma całą przyczepę wyładowaną bronią, a w ogóle jej nie używa. Jak do tej pory użył tylko strzelby, i to był fajny odcinek.

Liczyłem na coś bardziej w stylu Buffy, a mamy schematyczny i niezbyt ciekawy procedural (bo dzięki temu, że Grimm widzi bestie to od razu wie, kto zabił, itp.).

keeveek

Niekoniecznie wie ale ma potencjalnego podejrzanego to jednak drobna różnica,z Hitlerem właśnie fajny wątek skoro wcześniej podali jako posiadacza monet Kaligulę i Nerona czemu nie Hitler?...
Buffy niedawno obejrzałam wszystkie odcinki sorry ale ten serial jakoś wybitny nie był choć aktorzy grali zdecydowanie b.dobrze pomysł był ok,ale sporo wątków i rozwiązań a także tematów było wręcz absurdalnych,a Grimm jest ok po prostu lubię ten serial i już..
Nie wiesz może kiedy planują emisję następnych odcinków?

ocenił(a) serial na 7
szarit

nie wiem.

a Grimm to serial twórców Buffy, dlatego liczyłem że dostanę coś podobnego, ale lepszego.

keeveek

Np właśnie fabuła, w 3 odcinku, trochę ruszyła z kopyta. Choć dalej daje nam wiej zapytań niż odpowiedzi. Ale to był chyba najlepszy odcinek z dotychczasowych. I mam wrażenie, że te monety będą miały coś więcej spólnego z całą akcją.

ocenił(a) serial na 7
keeveek

Mnie też to denerwuje, ponadto ma dostęp do mnóstwa ksiąg z cennymi informacjami, pewnie także jak pokonywać dane stworzenia (co było pokazane w odcinku, w którym pojawiła się dziewczyna Monroe) - zamiast pilnie je studiować i szkolić się w byciu lepszym Grimmem, ten zagląda do swojej skarbnicy wiedzy dopiero po fakcie, jak już zetknie się z danym stworzeniem. Trochę to nieprofesjonalne.

ocenił(a) serial na 7
persephyona

i niestety coraz bardziej nudne...

keeveek

świetne to było :P serial nawet fajnie się rozwija, tylko mogliby dać więcej pana kapitana :P i wyjaśnić trochę więcej o co z nim chodzi...
też mnie dziwi, że Grimmek nie używa swojej broni :/

pixi222

ja się poddałam po 7 i nic by mnie nie przekonało do powrotu xD

ocenił(a) serial na 5
elenkaa

Ja dotrwałem do piątego i nie brakuje mi zmutowanych dziwnych twarzy i nudnego jak flaki z olejem głównego bohatera;)

ocenił(a) serial na 7
ThedarkDefender_1991

Fajny serial. On naprawdę z odcinka na odcinek coraz lepiej się prezentuje, no a ten 13, a szczególnie jego końcówka - MIODZIO!

elenkaa

ja nie siedzę na forum seriali które postanowiłam sobie darować, bo i po co? ;p
sezon drugi pewny ;) http://www.tvline.com/2012/03/grimm-season-2-renewed/

kosovitz

ja akurat weszłam, bo chciałam zobaczyć co tam w serialu słychać xD Ale właśnie sama nie wiem po co, jak i tak niezbyt mnie to interesuje. Z nudy różne rzeczy się robi.

kosovitz

świetne :D czekam z niecierpliwością.....

keeveek

D O K Ł A D N I E

że niby II wojna światowa wybuchla nie przez kiepsko "zaprojektowany" ład po I wojnie a dojście hitlera do władzy to jedynie efekt uboczny starożytnych monet... sorry ale to dla mnie za dużo nawet jeśli przyjąć że musieli to jakoś "uprościć" dla amerykańskiego widza...
nic tylko wyrzucić podręczniki do historii i to nie tylko XX wieku!

i dlaczego hitler nie mógł być po-prostu-człowiekiem!?!?! cholera - wg. tego serialu po-prostu-człowiek to chyba gatunek zagrożony wyginięciem, a już z całą pewnością każda zła istota to jakiś kolejny zwierzo-cudak

szkoda