PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24515
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Dotarłam do 1x13 i wynudziłam się niesamowicie jak do tej pory. Powiedzcie mi proszę, czy to
faktycznie zmierza ku lepszemu, czy odpuścić sobie już teraz?

ocenił(a) serial na 10
anes77

Oj zmierza, zmierza! Ale Bardzo trzeba być cierpliwym, bo dopiero po ponad pół sezonu. Ale drugi jest rewelacyjny. :)
Zachęcam do oglądania :)

anes77

faktycznie do 10 odcinka pierwszego sezonu nic się nie dzieje a nudą aż wieje z monitora..
Ale od 10 coś zaczyna bardzo powoli się dziać po 15 już jest nieco ciekawiej
A potem rozkręca się z odcinka na odcinek
A sezon drugi o niebo lepszy od pierwszego
Warto przetrwać połowę pierwszego sezonu lub od razu po pierwszym odcinku zabrać się za 10 i po prostu pominąć 2-9

ocenił(a) serial na 8
T_O_M_I

Czy ja wiem - dla uroczego Monroe zawsze warto je obejrzeć i zobaczyć jak się ta przyjaźń między nimi tworzyła. Zresztą Nick dopiero się uczy i godzi ze swoim losem Grimma - trochę musi mu to zająć, w końcu nie przeistoczy się nagle w ciągu jednego odcinka z dobrego policjanta na zaciekłego mściciela Wesenów :)

raina_1240

Ja odpuściłem po 2x12 (w okolicy przerwy zimowej serialu), bo zwyczajnie zaczął mnie nudzić. Serial jest dla mnie zbyt szablonowy, a wątek główny, który powinien napędzać fabułę jest nijaki. Każdy odcinek to nowa sprawa- Nick szuka sprawcę- zawsze okazuje się, że to nie człowiek, a jakiś stwór jest odpowiedzialny za wszystko (na to wychodzi, że ludzie nie zabijają, tylko zwierzopodobni?), przybiega Monroe i załatwiają sprawę. Miałem nadzieję, że będzie to bardziej w rodzaju Supernatural połączonego z Baśniami Braci Grimm (jak było zapowiadane- z tym Czerwonym Kapturkiem z pierwszego odcinka), a tu wszystkie zabójstwa w niedalekiej od siebie odległości i wszystkie stwory mieszkają koło siebie(?). Poza tym same stwory jakieś same z siebie sztuczne. Wyobrażałem sobie, że w drugim sezonie się to zmieni, że np. Nick opuści pracę policjanta z "wyższych powodów", spotka więcej Grimmów i zacznie się polowanie. Po prostu nie wykorzystany potencjał serialu według mnie...

ocenił(a) serial na 8
amandi89

Fakt, ogólnie lubię popatrzeć na ten serial, ale to nie jest tak, że czekam z niecierpliwością na niego przez tydzień. W tym momencie nawet nie jestem na bieżąco - ach ta sesja! - ale jeśli nie ma się nic innego do oglądania to można obejrzeć. Przedłużający się wątek amnestii Julliette i wielka z tego powodu przez cały sezon zadyma, jest kilka fajnych wątków, które niestety są zepchnięte na plan boczny - jak rewolucjoniści, rządy tyrańskie rodziny królewskiej, ci faktycznie źli i mściwi Grimmowie - gdzieś się przebijają ale tak nie do końca, a szkoda!

raina_1240

Ja byłam zafascynowana pierwszym sezonem, przy drugim straciłam trochę zapał. Ale nie powiem, bo 1 sezon był z lektorem a teraz czytany i może przez to trochę się ociągam :D