Chciałabym obejrzeć ten serial, ponieważ uwielbiam tematykę baśni oraz thrillery,
dramaty, kryminały, a takie połączenia są dla mnie wprost stworzone. Ale czytając Wasze
opinie co chwilę natykam się na słowa: porażka, najgorszy, katastrofa, masakryczny..
Stąd mój pomysł założenia nowego tematu, żebyście mogli mi doradzić czy warto brać się
za to, czy zostać przy ulubionym, bajkowym i świetnym serialu Once Upon A Time, a ten
sobie odpuścić. Liczę na szczere uwagi i sympatyczną dyskusję, bez obrażania się
wzajemnie. :)
Wiesz co obejrzyj sama zamiast kierować się opiniami innych bo każdy ma inny gust i to co im się nie podoba tobie może właśnie będzie .Ale opinie najlepiej wyrobić sobie samemu,a nie kierować się tym co inni piszą,bo każda opinia na filmwebie jest czysto subiektywna....
Nie rozumiem też czemu nie możesz wygospodarować czasu dla obu seriali bez porównań w końcu w ciągu tygodnia to chyba wcale nie jest takie trudne?No i porównywać wcale nie musisz,bo mimo baśniowych podobieństw chyba jednak nie są takie same..
Ja nastawiłam się do tego serialu jako w pewnym sensie następcy Supernatural no i cóż... na pewno tym nie jest.
Natomiast co mogę powiedzieć na plus na jego temat: rewelacyjne postaci drugoplanowe (zwłaszcza jedna:) ), bardzo ciekawa fabuła z ogromnym potencjałem, brak przesadzonych efektów komputerowych.
Musisz sama zobaczyć i ocenić, ale na tle innych seriali które wyszły w 2011 wcale nie wypada tak blado jakby mogło się wydawać po komentarzach.
ten serial to raczej następca Buffy i Anioła Ciemności, ale na razie mało to widać w sumie... W ósmym odcinku jest już lepiej, bo w końcu bohaterowie będą korzystać z przyczepy wypełnionej bronią na potwory.
Szarti, skoro pytanie autora jest dla Ciebie bez sensu, to jaki widzisz sens w istnieniu tego właśnie portalu, bądź ogólnie idei recenzentów, magazynów filmowych etc. Przecież we wszystkim na tym świecie można wyrobić swoją opinię, idąc Twoim tropem myślenia, czyż nie?
Proszę, bez takich bezsensownych wywodów. Bo sam, zamiast zagłębiać się w kolejnym serialu, też chciałby poznać RÓŻNE OPINIE OGLĄDAJĄCYCH, na podstawie których mogę dojść do jednego z dwóch wniosków: zacząć oglądać lub nie.
Pozdrawiam i podpisuję się pod pytaniem autora.
A gdzie ja napisałam że jego pytanie jest bezsensu?I owszem oceny na tym portalu są czysto subiektywne że jednoznaczna odpowiedź jest praktycznie niemożliwa.Ja sama przekonałam się że wiele filmów czy seriali co mnie się podobały miały/mają niska często ocenę,a te co wcale minie nie zachwyciły na odwrót.Do tego zdanie na temat tego serialu jest bardzo odmienne kogo byś nie zapytał jedni mówią dno,nuda inni że może być ,zaś są tacy co podoba im się ten serialik i jak tu z tak sprzecznych często opinii wywnioskować coś dla siebie?Osobiście polecam by/ś obejrzał jeden odcinek te 40 min. nie zbawi a zawsze jakieś zdanie sobie sam wyrobi...
Jestem na 3 odcinku, zobaczymy co bedzie, na razie mam zamiar ogladac. Uwielbialam w swoim czasie basnie :)
mi się podoba, nie jest może dobry pod względem efektów, ale fabuła wciąga, bohaterowie sympatyczni a Eddiego to już uwielbiam:) konstrukcja serialu też fajna, ogólnie dobra rozrywka, nic więcej.
oglądam odcinki regularnie, śmiało polecam, serial ciekawy-nie jest najlepszy z nowości lecz na tyle mnie zainteresował, że złego słowa na jego temat nie powiem- zaś Once Upon A Time odstawiłem po drugim odc. byłem nastawiony na inny ton serialu ponad to gra aktorska głównych postaci mnie zniechęciła, pewnie wile osób się ze mną nie zgodzi co do OUAT :D
Ja oglądnęłam 8 odcinków i rezygnuje z tej nudy. Nie wiem czemu aż tyle czasu temu poświęciłam, ale trudno...
zaczęłam oglądać ten serial zaraz po Once Upon A Time. Mimo, ze nie ma tej magii OUAT, jest serialem raczej bardziej kryminalnym niz fantasy. Ale mimo to myślę, że warto go oglądać. Prawie od razu mnie wciągnął ;)